Για την ζημιά στο στήσιμο της 21ης Νοέμβρη φταις κι εσύ

«Περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει και με την έφεση, το οικονομικό κόστος για την ομάδα από το συγκεκριμένο παιχνίδια θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ»



Σύμφωνα με την εφημερίδα Goal News ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως η ζημιά μόνο από το ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ στην Λεωφόρο ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ.

Δεν μπορώ να έχω άποψη πως έχει διανείμει τις ευθύνες στο μυαλό του για εκείνο το στήσιμο αλλά φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεται πως έχει εξίσου ευθύνη κι αυτός για αυτά που συνέβησαν πριν και μετά.

Όταν είσαι
πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποχρέωση σου είναι να διαφυλάσσεις τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος και να σέβεσαι τον κόσμο και την ιστορία του. Εκείνο το Σάββατο δεν έγινε τίποτα από αυτά. Δεχθήκαμε σαν ΠΑΕ για ακόμη μια χρονιά παράλογους όρους ασφάλειας (κλούβες στην Παναθηναϊκού, ματ στις κερκίδες, σύρματα και σχοινιά στο πέταλο) και μετά παρακολουθούσαμε θεατές την εξέλιξη όλου του σχεδίου τους.

Όλη την ώρα που Θεοδωρίδης, Καραπαππάς και σια εκμεταλλευόντουσαν την ασυλία που τους έχει δώσει το κράτος, οι λίγκες και η αστυνομία, τι έκανε η ΠΑΕ; Σύμφωνα με τον Τ.Φύσσα προσπαθούσε να τους μεταπείσει και δεν μπορούσε να πέσει στο επίπεδο τους. Έτσι μας έριξαν από μόνοι τους αυτοί και μόλις ανακοινώθηκε μια απόφαση που δεν εμπίπτει σε κανένα νόμο, κανόνα και παράγραφο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καταστράφηκε η Λεωφόρος.

Ο Γ.Αλαφούζος τι περίμενε να συμβεί; Να χειροκροτήσει ο κόσμος την απόφαση αυτή; Περισσότερο χειροκρότημα θα έπαιρνε αν αποφάσιζε να μην παίξει το παιχνίδι τους και να μην κατεβάσει την ομάδα. Πολύ περισσότερο χειροκρότημα θα έπαιρνε αν δεν την κατέβαζε εξαρχής με το σκεπτικό ότι "εμείς δεν παίζουμε με τους κλέφτες". Τις ίδιες τιμωρίες θα έτρωγε και ούτε η Λεωφόρος θα καταστρεφόταν, ούτε η αξιοπρέπεια μας θα ποδοπατιόταν από το γαύρικο παρακράτος.

Και πάμε τώρα στα εξυπνοπούλια που είχαν εφοδιαστεί με τις φωτοβολίδες για να τις πετάξουν στους γαύρους. Προφανώς αυτοί νιώθουν πως επιτελούν κάποιο Παναθηναϊκό έργο με αυτόν τον τρόπο και πως πολεμάνε έτσι το σύστημα. Προφανώς αυτοί έχουν θέματα στο κεφάλι τους. Εσύ όμως σαν ΠΑΕ τι έκανες για να διαφυλάξεις την ομάδα από αυτούς τους τύπους; Δεν μπορείς να ελέγξεις 18.000 κόσμο κατά την είσοδο του στο γήπεδο; Δεκτό. Αλλά εδώ πέρα μιλάμε για κανένα έλεγχο στις περισσότερες θύρες από την αστυνομία με την ΠΑΕ να το γνωρίζει. Δηλαδή εκεί τι περιμένεις να συμβεί όταν ο καθένας περνάει με το έτσι;

Ο Παναθηναϊκός την 21η Νοέμβρη στήθηκε με ξεδιάντροπο τρόπο και εσύ Γ.Αλαφούζο δεν τον προστάτεψες. Όλοι ξέραμε που θα πάει η ιστορία. Δεν γίνεται εσύ να μην ήξερες.


ΥΓ: Ο άνθρωπος έβαλε λέει ξανά λεφτά. Μαγκιά του αλλά ακόμη κι έτσι να το δει κάποιος, δεν προστατεύει τα ίδια του τα λεφτά. Και άνθρωπος που κατέχει media δεν γίνεται να μην μπορεί να προλαβαίνεις να ερμηνέψει κάποιες καταστάσεις.

Σχόλια