ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Κυβέρνηση: «Η διαφθορά δημιουργεί την βία. Εφαρμόστε τους νόμους για την εγκληματική οργάνωση!»



Αναλυτικά η ανακοίνωση που απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του Γ.Αλαφούζου στην Ελληνική κυβέρνηση:



«Η Π.Α.Ε. απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή της στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και τον Αθλητικό Εισαγγελέα

 Αθήνα 17/12/2015

ΠΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑ. ΕΥΤΕΡΠΗ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ


 Αξιότιμοι Κύριοι,

Χθες, για άλλη μια φορά, στον αγώνα Κυπέλλου Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος με ενέργειες του διαιτητή Παππά, που δεν νοούνται ως ανθρώπινα λάθη, αλλά παραπέμπουν σε άλλα κίνητρα.Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Οι δε συνεχείς ορισμοί του σε όσες αγωνιστικές υποχρεώσεις ακολούθησαν, προσέθεσαν 4.700 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο Παππάς δεν είναι… μόνος του. Είχαν προηγηθεί ο Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναιτωλικός, ο Καλογερόπουλος στο ματς Πανθρακικός – Ολυμπιακός, ο Κύζας στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, ο Μήτσιος στη Βέροια. The show must go on.

Την τελευταία πενταετία το ελληνικό ποδόσφαιρο συγκλονίζεται από:

-              συνομιλίες μέσω κινεζικών και πακιστανικών κινητών τηλεφώνων προέδρων ομοσπονδιών και συλλόγων,
-              υπόγειες συναλλαγές και απροκάλυπτες εξυπηρετήσεις από διαιτητές και παράγοντες,
-              ανατινάξεις φούρνων,
-              ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων,
-              ευθείες απειλές και ύβρεις μέσα από οπαδικές εφημερίδες,
-              εκβιασμούς παραγόντων του ποδοσφαίρου.
 
Όλα αυτά μαρτυρούν τη δράση ενός παρακράτους, που δομείται και δρα με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται από καιρό η Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έστω και να την περιορίσει.

Η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει καθημερινά και δραματικά. Η Δικαιοσύνη που όφειλε να έχει επιδιώξει την κάθαρση, βαδίζει αργά, ενώ μένουν σκιές για την αμεροληψία ορισμένων εκ των λειτουργών της. Αποτέλεσμα κακουργηματικά κατηγορούμενοι κατέχουν τις ίδιες θέσεις, ρυθμίζουν ακλόνητοι τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζουν να παραβιάζουν ακόμα και περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και νέμονται κολοσσιαία ποσά από παράνομες δραστηριότητες, όπως ο στοιχηματισμός.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης οδηγεί:

-              σε μεγάλες απώλειες εσόδων και ουσιαστικό αφανισμό των Π.Α.Ε. ,
-              σε διεθνή απαξία του ελληνικού ποδοσφαίρου,
-              σε απομάκρυνση των απλών φιλάθλων και οικογενειών από το γήπεδο,
-              σε αποθάρρυνση οποιουδήποτε υγιούς επενδυτή που θα είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, όπως η περίπτωση του κυρίου Σταμάτη Βελλή ο οποίος αποχώρησε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν αντελήφθη ότι με την προσφορά και μόνον δεν επιβιώνεις σε ένα σημαδεμένο χώρο.

Φυσικό επόμενο όλων αυτών είναι η αύξηση των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Η βία, όμως, δεν είναι μια γενική ιδέα. Η μονοκρατορία και η δεσπόζουσα θέση της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούν κύτταρο βίας και ακραίων αντιδράσεων. Αν δεν εξαλειφθεί παράλληλα η διαφθορά, κάθε άλλη δράση κατά της βίας θα αποτελεί απλώς ένα παυσίπονο.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός καλεί όλους τους συντεταγμένους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, τον Πρωθυπουργό, τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Αθλητικό Εισαγγελέα να αναλάβουν δράση για να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι.

Διότι με την ανοχή τους, την υποχωρητική στάση τους και τον ενδεχόμενο συνυπολογισμό πολιτικού κόστους, γίνονται συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του ποδοσφαίρου και την πλήρη επικυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Κοινή απαίτηση και κοινός τόπος όλων πρέπει να είναι η ισονομία. Η ανοχή στην ανομία που επιδεικνύουν οι πολιτειακοί παράγοντες οδηγεί εν τέλει στη μόνιμη τιμωρία όσων έντιμα προσπαθούν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μόνιμη επιβράβευση όσων μετέχουν σε εγκληματικές οργανώσεις.


Με εκτίμηση
Για την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιωάννης Αλαφούζος
Πρόεδρος».

Σχόλια