Αποκαταστάθηκε η τάξη


Ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και δεν άφησε περιθώρια στους Πολωνούς να πιστέψουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ. Έτσι με κορυφαίο τον Καλάθη (18π.) επιβλήθηκε 82-51 της Ζιελόνα Γκόρα και πάει στην Λιθουανία την τελευταία αγωνιστική να επιλέξει σε ποιον όμιλο θέλει να παίξει και αν επιθυμεί να βρει τον Ολυμπιακό στο Top 16 ή όχι.

Σχετικά με το τελευταίο ερώτημα, άποψη μου είναι πως
ο Παναθηναϊκός θέλει έναν όμιλο που να έχει τον Ολυμπιακό σαν φαβορί για μια εκ των δύο πρώτων θέσεων. Τον θέλει γιατί είναι αλλιώς να κυνηγάς το πλεονέλτημα απέναντι σε μια Ελληνική ομάδα που της έχεις πάρει τον αέρα και αλλιώς απέναντι σε μια Ρώσικη και την ομάδα του Ζοτς (οι Ρώσοι θα είναι σε διαφορετικό όμιλο από τον Ολυμπιακό αν χάσουν από την Μάλαγα στην Ισπανία. Αν πάνε στον όμιλο του γαύρου, τότε καλύτερα εμείς να πάμε στον άλλον που θα έχει μόνο Φενέρ, Μάλαγα και Ρεάλ). Γιατί ας μην γελιόμαστε, αν θέλουμε να μιλάμε για Final 4 τότε κοιτάμε πως θα πάρουμε το πλεονέκτημα για τους 8 και μόνο. Αν βγούμε τρίτοι ή τέταρτοι θα δούμε πιθανότατα το ίδιο έργο με τα τελευταία χρόνια. Παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η έδρα στον Παναθηναϊκό.

Τέλος να επαναλάβω κάτι που είχα πει και πέρυσι. Μπορεί να έχει βελτιωθεί το προϊόν της Euroleague τα τελευταία χρόνια αλλά η δομή των φάσεων είναι αστεία. Τις τελευταίες αγωνιστικές γίνεται το στήσιμο του στησίματος και ξεφτιλίζεται το άθλημα.

Σχόλια