Τρομάζω στην ιδέα πως τα 19 θα γίνουν 20


1996/97-2015/16. 19 χρόνια που το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Έλληνας έχουν μάθει πως νικητής στο λαοφιλέστερο άθλημα θα είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Στην αρχή τα θεσμικά όργανα ήταν μέρος του παιχνιδιού ευνοώντας την δεύτερη ομάδα του Πειραιά. Στην συνέχεια μπήκαν σε αυτό ΜΜΕ, αστυνομία και κυβερνήσεις. Τρομάζω στην ιδέα πως αυτή η σεζόν δεν θα είναι η τελευταία αυτού του εφιάλτη..


Χθες είδα έναν Αλαφούζο να δηλώνει στην ουσία πως παίζει την τελευταία του ζαριά. Μια ζαριά που δεν θα την ρίξει καν ο ίδιος! Επανέλαβε αρκετές φορές πως περιμένει φέτος τιμωρία του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη (;) του. Και πως να μην περιμένει δηλαδή. Μέσα στην μιζέρια και την εσωστρέφεια που ξαναδοκιμάζεται ο κόσμος, υπάρχουν Παναθηναϊκοί που τον κατηγορούν και τον κοροϊδεύουν για την στάση του να βγάζει στην φόρα όλες τις παρανομίες που γίνονται από την ομάδα του κράτους και τους παράγοντες της και την πεποίθηση του πως ένας άνθρωπος που κατηγορείται για στημένα, εμπρησμούς,δωροδοκίες κτλ θα τιμωρηθεί από την δικαιοσύνη!

Ο άνθρωπος δεν είπε κάτι παράλογο. Σε μια νορμάλ χώρα ο αντίστοιχος Μαρινάκης που θα είχε στην πλάτη του 5 κακουργήματα, σίγουρα δεν θα έβγαινε δημόσια με το ίδιο αλαζονικό ύφος να βγάζει κηρύγματα. Στην Ελλάδα το κάνει γιατί τον αφήνουν. Και όπως σωστά είπε ο Αλαφούζος, μόνος του δεν μπορεί να βάλει κανέναν φυλακή, ούτε να τιμωρήσει καμία ομάδα. Άλλοι έχουν αυτήν την δικαιοδοσία.

Το εν κατακλείδι της ιστορίας είναι πως ο Αλαφούζος περιμένει αυτήν την εξέλιξη. Αν γίνει πραγματικότητα τότε μπορούμε να δούμε με διαφορετική ψυχολογία το μέλλον. Αν όχι, τρέμω...

Ο Σύλλογος 19 χρόνια κρατιέται με τα χίλια ζόρια και χρειάστηκε να βρεθεί ένα μπάσκετ να πετύχει ιστορικά κατορθώματα για να μην διαλυθεί ο Παναθηναϊκός οργανισμός. Τρέμω στην ιδέα μάγκες πως και του χρόνου μπορεί να έχουμε την ίδια ιστορία. Τρέμω στην σκέψη ότι και οι τελευταίοι θα παραδώσουν τα όπλα και θα εγκαταλείψουν την μάχη έχοντας διαλυμένη ψυχολογία.

Ήδη πλέον πολλοί δεν νιώθουμε ούτε σε χαρές γιατί ξέρουμε πως δεν αλλάξουν κάτι, ούτε σε λύπες γιατί ξέρουμε πως έρχονται κι άλλες.

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα συμβεί αν ούτε και φέτος δεν τιμωρηθεί το κόκκινο σύστημα.

Θα μιλάμε για αργό θάνατο του Παναθηναϊκού πλέον.


ΥΓ: Την γελοία τοποθέτηση του Αλαφούζου πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι γαύροι δεν θα κατέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα της Λεωφόρου, δεν την σχολιάζω καν. Προφανώς εμείς που το ξέραμε είμαστε μάγοι...

Σχόλια