Η Θύρα 13 φταίει για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Όχι το μυαλό σου..

Ίσως και τότε έπρεπε να κοιτάνε άπραγοι την μεγαλύτερη ξεφτίλα/στήσιμο στην σύγχρονη ιστορία μας...


Η θέση μου από την 13η Απρίλη του 2008 είναι πάγια και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται όλο και πιο απόλυτη. Οι Παναθηναϊκοί χρωστάνε δύο μεγάλα συλλαλητήρια στην ιστορία του Συλλόγου. Ένα για το κόκκινο παρακράτος που έχει κάνει νόμο την αδικία και ένα για το γηπεδικό. Με αυτήν την σειρά και σημασία.

Δύο δεκαετίες έχουν μεγαλώσει γενιές Παναθηναϊκών που είτε ξέχασαν τι σημαίνει Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, είτε δεν πρόλαβαν να τον γνωρίσουν ποτέ. Και στις δύο περιπτώσεις, η δύναμη της συνήθειας και η παραδοχή πωςς το κόκκινο παράνομο τέρας δεν νικιέται, μοιάζει σαν ο μεγαλύτερος εφιάλτης.

Οι μέρες που περνάμε είναι ιστορικές. Για τρίτη φορά μέσα σε 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός φεύγει ματωμένος από μάχη με τον Ολυμπιακό. Με ήττες στα χαρτιά, αφαιρέσεις βαθμών, πρόστιμα, κλείσιμο γηπέδου και πολύ ξύλο. Τρία στα πέντε εντός ντέρμπι, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει την αγανάκτηση του και έχει αντισταθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα που αποτελείται από αστυνομικούς, εισαγγελείς, παρατηρητές, διαιτητές, προπονητές και ΜΜΕ. 

Φέτος ξαναστήθηκε και ξαναπληγώθηκε. Αν οι φετινές -προγραμματισμένες εδώ και καιρό- τιμωρίες θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα της Παναθηναϊκής αντίστασης ή το ποτήριο που ξεχείλησε το νερό, εξαρτάται από τον κόσμο του Συλλόγου που καλείται από...χθες να έχει πάρει ιστορικές αποφάσεις που θα τον βγάλουν μαζικά στον δρόμο. 

Θεωρώ χρέος μου να προσπαθώ να αφυπνήσω Παναθηναϊκά μυαλά και να μην αποτελώ μέρος ενός κανόνα που αναλώνεται σε μια κριτική που βάζει τα πάντα στο μίξερ και αναπαράγει ουσιαστικά τις γραμμές που περνάνε τα ΜΜΕ μέσα από τηλεοράσεις, πρωτοσέλιδα και αντικειμενικές απόψεις. Καλή η κριτική αλλά όταν αγαπάς δεν μένεις σε αυτήν. Όταν δεν θες να χάσεις την αγάπη σου, καλείσαι να πάρεις αποφάσεις και να δράσεις. 

Παραρτηρώ, δυστυχώς, πως πολλοί Παναθηναϊκοί -που δεν μπορώ να έχω άποψη αν φοράνε το κασκόλ μόνο σε επιτυχίες και είναι ξεχασμένοι σε κάποιον καναπέ ή όχι- έχουν βρει το άλλοθι και βρίζουν τους οργανωμένους, ισοπεδώνοντας τα πάντα, σαν να βγάζουν απωθημένα. Δεν πήγα γήπεδο χθες για να θεωρώ πως οι οργανωμένοι και η Θύρα 13 είναι ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος. Για την ακρίβεια δεν ξέρω αν κάποιος έχει γνωρίσει κάποιον αγγελικό κόσμο στην ζωή του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του. Οι οργανωμένοι έχουν κάνει αρκετά λάθη και πολλές φορές θυμίζουν πεντάχρονο κακομαθημένο παιδάκι που αρνείται να μπει στην θέση του και να διακρίνει το σωστό από το λάθος. Όμως ούτε στις 21 Νοέμβρη, ούτε πέρυσι, ούτε και το 2012 έφταιγε. Όποιος έχει μάτια ξέρει τι βλέπει και όποιος μετράει χρόνια αδικίας, γνωρίζει ότι αυτά ήταν αναπόφευκτα.

Δεν φταίει η Θύρα 13 που οι Βαρδινογιάννηδες σήκωσαν λευκή πετσέτα στον Κόκκαλη.
Δεν φταίει η Θυρα 13 που ο Κυράστας στήθηκε από κάποιον Νίκου στην Πάτρα για να μην πάρει το πρωτάθλημα.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που ερχόταν στην Λεωφόρο ο Ευθυμιάδης μαζί με 2 επόπτες με σκοπό να μην σε αφήσουν να κερδίσεις τον Ολυμπιακό.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που στα Γιάννενα διαιτητές παρακαλάγανε τους παίκτες του Πας να πέσουν για να πάρουν πέναλτι και λίγο καιρό αργότερα Κόκκαλης-Τσιρώνης-Κανελλόπουλος-Γκαγκάτσης-Μποροβήλος άφηναν να συμβεί η Ριζούπολη.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που η Πολιτεία νομιμοποιούσε το ξύλο στην Ν.Σμύρνη και επέστρεφε βαθμούς που εν τέλει χάριζαν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που ο Τζίγγερ έφτιαχνε μέσα σε αγκαλιές και φιλιά την Super League και λίγο καιρό μετά ο Ολυμπιακός σήκωνε πρωτάθλημα στα χαρτιά.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που ο Β.Μαρινάκης δίδασκε ήθος με ακυρωμένα γκολ, πέναλτι και ξύλο σε αγώνα που παιζόταν η διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που διαιτητέ ςεξαφανίζονται από πίνακες, δέχονται βόμβες σε φούρνους, τρώνε ξύλο έξω από τα σπίτια τους ώστε να μην συμβεί το...απαράδεκτο και διεκδικήσει κάποιο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που η αστυνομία τα τελευταία χρόνια ψεκάζει κάθε Παναθηναϊκό σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο για ψιλου πήδημα.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που Πακιστανοί μιλάνε με Κινέζους.
Δεν φταίει η Θύρα 13 για την παράγκα του Θωμά, την παράγκα του Αχιλλέα και την εγκληματική οργάνωση του Βαγέλη.
Δεν φταίει η Θύρα 13 που ΕΠΟ και Super League έχουν για προέδρους άτομα με ανοικτές υποθέσεις στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Δεν φταίει η Θύρα 13 που δεν ξέρει τι νόμοι ισχύουν στον Παναθηναϊκό, τι στήσιμο θα λάβει χώρα στο σπίτι μας, πόσο ξύλο θα φάει ο κόσμος και τι ρόλο πρέπει να παίξει.

Βολεύει να λέμε πως πέρυσι και φέτος φταίνε οι οργανωμένοι που ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά μήπως τελικά φταίει και το μυαλό σας;


Λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι και αυτοί που αρέσκονται στα λόγια από μακριά. Αφήστε το δέντρο και δείτε το δάσος που καίγεται. Χωρίς την Θύρα 13, τι σας κάνει να πιστεύετε πως το Ελληνικό κράτος θα τιμωρήσει τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα θα παίζεται στα ίσια; 

Ενεργοποιηθείτε και δηλώστε παρών στο ιστορικό κάλεσμα. Αντισταθείτε στο Παναθηναϊκό DNA μας που είναι ταυτισμένο με την εσωστρέφεια και δείτε ότι ο εχθρός είναι πλέον -κυρίως- εκτός.

Αλλιώς την ερχόμενη φορά θα καταφέρουν να έρθουν στο σπίτι μας, να είμαστε κυρίες ενώ θα προκαλούν έχοντας πλέον τον νόμο του παρανόμου σαν προστασία τους. Θέλετε όντως να είμαστε θεατές στην στημένη παράσταση τους ή θέλετε να την ρίξουμε και να αρχίσει επιτέλους μια καινούρια;


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

Σχόλια