Kανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής


Δύο πραγματάκια επειδή μάλλον έχουμε μπερδευτεί.

Όσοι ασχολούνται, όσοι ζουν από/για τον Παναθηναϊκό πρέπει να μην ξεχνάνε πως κανένας τους δεν είναι υπεράνω κριτικής. Πρόεδροι, στελέχοι, προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφοι ακόμη και οι οπαδοί πρέπει ό,τι κάνουν να γίνεται με βασική αρχή τον σεβασμό στην ιστορία του Συλλόγου.

Κανένας
Αλαφούζος δεν είναι υπεράνω κριτικής επειδή έχει κάνει πολλά σωστά σε κάποιους τομείς, που άλλοι δεν προσπάθησαν/μπόρεσαν ποτέ. Ούτε υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που λέει πως απαγορεύεται στον κόσμο να τον βρίζει, όταν βλέπει λάθη που φταίει κυρίως αυτός, επειδή δεν υπάρχουν άλλοι να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους.

Κανένας Αναστασίου δεν είναι υπεράνω κριτικής επειδή πήρε ένα Κύπελλο πριν 2 χρόνια και παίζει με μικρό μπάτζετ για τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος του Συλλόγου. Χθες η Άεκ δεν είχε πιο ακριβό ρόστερ. Ούτε ο Πανιώνιος. Ούτε προφανώς η Καμπάλα. Δεν γίνεται να καθόμαστε ανέκφραστοι στο οικτρό θέαμα που παρουσιάζει όλη την φετινή σεζόν η ομάδα, ούτε να δείχνουμε πως τον κατανοούμε όταν αρχίζει τις θεωρίες περί ζωής.

Κανένας παίκτης δεν είναι υπεράνω κριτικής επειδή δύο χρόνια πριν έπαιζε ωραία μπάλα, έχει μεγάλο όνομα, πλούσιο βιογραφικό και πανηγυρίζει μπροστά από το πέταλο. Δεν παίρνουν τα λεφτά για να θαυμάζουμε το παρελθόν τους, ούτε για να τους βλέπουμε να τραγουδούν συνθήματα. Δουλειά τους είναι να παίζουν μπάλα και να τιμάνε την φανέλα που φοράνε. Κάτι που κάνουν μόλις 2-3 παίκτες φέτος στην ομάδα.

Κανένα στέλεχος της ΠΑΕ δεν είναι υπεράνω κριτικής επειδή έχει οπαδικό βίο και νιώθει. Είναι στην ομάδα για να κάνει μια δουλειά, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αν δεν θέλει να ζει από τον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να ορίσει τα ύψιστα standards στον τομέα που δουλεύει, τότε ας γυρίσει στην κερκίδα.

Κανένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και να συμπεριφέρεται στον κόσμο του Συλλόγου λες και είναι ζώα. Δουλειά τους είναι να ενημερώνουν τον κόσμο. Ούτε να τον παραπλανούν, ούτε να του πουλάνε σανό για να εξυπηρετήσουν παλιές χάρες και να ζεστάνουν τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Κανένας οπαδός δεν είναι υπεράνω της ομάδας. Το γήπεδο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να κάνει ό,τι γουστάρει και να μην σέβεται με τις πράξεις του, την ιστορία του Συλλόγου. Είμαστε ο Παναθηναϊκός αλλά κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον πήραμε και όχι να ικανοποιούμε προσωπικές μας ματαιοδοξίες.


Όλοι κρινόμαστε. Και οι παρόντες και οι απόντες. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και όλοι είμαστε υπόλογοι στην ιστορία του. Ας κοιτάξουμε όλοι ξεχωριστά πως θα βγούμε από αυτόν τον κατήφορο που έχουμε οδηγηθεί τα τελευταία 20 χρόνια και θα μεγαλώσουμε τον Σύλλογο και ας αφήσουμε απέξω όσους νομίζουν πως είναι ιερές αγελάδες.

Μείναμε λίγοι και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση θα μένουμε όλο και λιγότεροι.

Σχόλια