Σε θέλουν βάζελο γκρινιάρη και μόνιμο θεατή τους

Μέχρι να σε καθήσουν κάτω, να μην έχεις δύναμη να κουνήσεις την σημαία, να μην μπορείς να βγάλεις κραυγή...

Δεν θέλουν να σνομπάρεις το γήπεδο και να μην πηγαίνεις Παναθηναϊκέ. Σε θέλουν να είσαι μέσα, να βλέπεις να ξεφτιλίζεται η αγάπη σου από το σύστημα. Με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία, να πονάει η ψυχή σου.

Να πονάς αλλά όχι τόσο που θα σε διώξουν από την παράσταση τους. Δεν θέλουν να σου προσφέρουν μια δόση που δεν θα αντέξεις. Σε θέλουν
μόνιμο θεατή τους ώστε να συνηθίσεις και να ριζώσει μέσα σου πως ο Παναθηναϊκός είναι ο δεύτερος και ο Ολυμπιακός πρώτος. Να σου χαμηλώσουν το ταβάνι στις επιτυχίες σου και να σου δημιουργούν μεγαλύτερες χαρές για μικρότερα πράγματα.

Μην τυχόν και τους γυρίσεις την πλάτη, μην τυχόν και τους δημιουργήσεις προβλήματα στην παράσταση. Πρέπει να είσαι καλός θεατής, να διαμαρτύρεσαι σε τέτοιο βαθμό που μετά από λίγο θα πέφτεις ξανά στην εσωστρέφεια.

Η παράσταση αυτή είναι και πρέπει να την παρακολουθήσεις. Αν δεν σου αρέσει και αρχίζεις να διαμαρτύρεσαι περισσότερο από το συνηθισμένο και από το "πρέπει" τους, τότε θα σου βάλουν ειδικούς να σε περιτριγυρίσουν και να σου πουν πως εσύ έχεις το πρόβλημα που φωνάζεις και όχι αυτοί που στήνουν την παράσταση. Μετά θα σε ηρεμήσουν και θα σου εξηγήσουν πως ίσως έχεις δίκιο και δεν έχεις εσύ το πρόβλημα αλλά ο ηθοποιός σου που δεν μπορεί να παίξει καλά στο στημένο έργο. Θα σταθούν δίπλα σου αρκεί να μην κάνεις εκπτώσεις στην κριτική σου και τον θυμό που δεν έβγαλες εκεί που έπρεπε και αποπροσανατολίστηκες, να τον βγάλεις στο δικό σου καστ.

Μέχρι να το αλλάξεις και να ξαναπάς στην επόμενη προγραμματισμένη παράσταση, να δεις αν οι καινούργιοι είναι πιο ευέλικτοι στο στήσιμο και αντέξουν κάνα μήνα παραπάνω.

Μέχρι να γίνεις από την φύση σου γκρινιάρης και να μην χάνεις πλέον καμία παράσταση.

Μέχρι να γίνεις ένας σωστός βάζελος...

Σχόλια