Ζόρικο πέρασμα στην Πάτρα


Ο Παναθηναϊκός έδειξε και σήμερα να μην πατάει καλά στα πόδια του, πήρε το διπλό στην Πάτρα επί του Απόλλων με 80-90 και ευτυχώς δεν πλήρωσε την κακή του εμφάνιση.

Επόμενος αγώνας στο ΟΑΚΑ με την Zalgiris Kaunas (13/11, 21:45).

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 45-49, 67-70, 80-90.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του αγώνα από το sdna:


Oι «πράσινοι» παρά το καλό τους ξεκίνημα, που (τους) ξεγέλασε ότι θα κάνουν περίπατο στην Περιβόλα, εν τέλει τα... χρειάστηκαν, ενώ χρειάστηκε ένα καλό τρίλεπτο στο φινάλε, όπου το 78-77 του 37' έγινε 78-90 για να γίνει το 5Χ5. Πάντως, η γενική εικόνα ήταν κακή, λίγα 24ωρα μετά την ήττα στην Πολωνία και ενώ ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Ο Βεργίνης και ο Κουζέλογλου οδήγησαν επιθετικά τον απίθανο Απόλλωνα, ο οποίος κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό και στο φινάλε προδόθηκε από την διαφορά εμπειρίας και κλάσης σε σχέση με τον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε στο ξεκίνημα να εκμεταλλευτεί τον Κούζμιτς, ο οποίος με εννέα πόντους στο ζωγραφιστό στο πρώτο πεντάλεπτο διαμόρφωσε το 6-16, ενώ ο Καλάθης έγραψε το 9-20 (6'). Ο Απόλλωνας αντέδρασε... αντίστροφα, καθώς άρχισε να πυροβολεί από τα 6,75μ. και γι' αυτό όχι μόνο έκλεισε το δεκάλεπτο μόλις με -6 (20-26), ενώ με τον Κουζέλογλου να ακολουθεί τον Βεργίνη, βρέθηκε σε απόσταση βολής (23-26).

Το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων δεν άργησε να έρθει, καθώς με σερί 13-0 έγινε το 23-39 (14'), με τρίποντα και... Κούζμιτς, αλλά οι Πατρινοί με τρίποντα εκ νέου, εξαιτίας της χαλαρής περιφερειακής άμυνας του Παναθηναϊκού, μάζεψαν τη διαφορά στην ανάπαυλα (44-49).

Αυτή η προειδοποίηση δεν ήταν αρκετή ώστε οι «πράσινοι» να βελτιωθούν και από τις υποδείξεις του Τζόρτζεβιτς στο ημίχρονο, καθώς στην τρίτη περίοδο ο Απόλλων πέρασε και μπροστά (62-61, 26:30'') με τον Κουζέλογλου, για να ακολουθήσει 7-0 σερί από Πάβλοβιτς και Χαραλαμπόπουλο (62-68), πριν το 67-70 του 30'.

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πεισματάρηδες ώστε να... καμφθούν και έτσι ήρθε η ισοφάριση (70-70) και προσπέρασμα (δις, 74-73, 78-77, 36') με οδηγό τον σεληνιασμένο Βεργίνη! Εκεί ήταν το σημείο-κλειδί, καθώς ακολούθησε κλέψιμο και δίποντο από τον Καλάθη (78-80), κλέψιμο του Διαμαντίδη και αιφνιδιασμός του Φώτση (78-82) και δύο τρίποντα από Πάβλοβιτς, Διαμαντίδη για το 78-88 (39') που έβαλαν τους τίτλους τέλους.

Ο Σκληρός: Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν εκπληκτικός απέναντι στην άλλοτε ομάδα του, αφού σκόραρε αφειδώς, μέσα κι έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Και εφόσον ο Απόλλων ολοκλήρωνε το θαύμα θα ήταν αναμφίβολα ο πολυτιμότερος. Από... κοντά και ο Γιάννης Κουζέλογλου, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός παρότι έπαιξε μόλις το δεύτερο παιχνίδι του με τον Απόλλωνα.

Η Γκέλα: Ο Απόλλων Πατρών κατάφερε να μείνει σε κοντινή απόσταση με τον αντίπαλό του ως το τέλος, παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έκαναν... πάρτι στο «ζωγραφιστό», ενώ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς από την πλευρά του θα περίμενε η ομάδα του να έχει παίξει πολύ καλύτερη περιφερειακή άμυνα.

Η στιγμή: Στο 36:30'' ο Απόλλων πέρασε μπροστά (78-77) και έδειχνε ικανός για όλα, όμως ακολούθησε σερί των «πράσινων» (13-0), οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο καθάρισαν την υπόθεση νίκη σε μια κακή βραδιά γι' αυτούς.

Η διαιτησία: Οι Αναστόπουλος, Θεονάς και Μαλαμάς διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης καθώς πήραν σωστές αποφάσεις και φρόντισαν να περάσουν απαρατήρητοι, ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο όπου το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Οι Στρατηγοί: Ο Κώστας Μέξας ευτύχισε να έχει τους παίκτες του σε καλή μέρα από το τρίποντο, καθώς από μέσα ήταν πολύ δύσκολο να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ειδικά απέναντι στον Κούζμιτς. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς περίμενε αμυντική σοβαρότητα από τους παίκτες του, αλλά αντίθετα είδε μια ομάδα στο παρκέ που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζε άμυνα με τα μάτια.

Η εξέδρα: Τα άδεια καθίσματα στην Περιβόλα ήταν ελάχιστα, καθώς φίλαθλοι των ομάδων έδωσαν βροντερό «παρών» στο γήπεδο και δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Οι φίλοι των γηπεδούχων είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και το ένδοξο παρελθόν της ομάδας τους, καθώς ο Κώστας Πετρόπουλος εν μέσω αποθέωσης έκανε το τζάμπολ της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Α1.


Σχόλια