Κλουβί για ζώα κάνουν την Λεωφόρο και εμείς περιμένουμε να πάμε



Οι μέρες για το ντέρμπι περνάνε και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται μαζί με τον κόσμο του να ξεχάσει ότι παίζει σε ένα στημένο πρωτάθλημα, με την ΠΑΕ να βολεύεται (;) με τον φανατισμό που δημιουργείται πριν από κάθε τέτοιο αγώνα και το παραμύθιασμα μιας εβδομάδας που μπορεί να πέσει μεταξύ μας σε περίπτωση νίκης.

Ίσως είναι το πρώτο ντέρμπι που δεν περιμένω τόσο κι ας είναι στην Λεωφόρο. Βλέπετε, τα 19 χρόνια είναι πολλά και στο δικό μου μυαλό η ομάδα δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα από την στιγμή που επιλέγει να κατέβει και να παίξει απέναντι σε αυτούς που την κλέβουν τόσα χρόνια.

Αλλά αυτό είναι μια
προσωπική μου άποψη και δεν μπορώ να επιβάλλω πως θα νιώθει κανείς το Σάββατο, ούτε να του περιορίσω την ανυπομονησία του έρθει το ματς.

Πάμε στο άλλο ζήτημα που για μένα είναι εξίσου σημαντικό...

"Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας."

"Η Λεωφόρος έγινε κλουβί για τον Σάββατο."

"Φρούριο η Λεωφόρος" και όλα τα σχετικά. Ως θετικά νέα τα περνάνε τα ΜΜΕ, θετικές έως αδιάφορες οι αντιδράσεις του κόσμου!

Απλώσανε πάλι σχοινιά και κοντάρια στο πέταλο, αδιαφορώντας αν ο κόσμος μπορεί να δει και αν είναι επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονται μέσα. Μάλιστα φέτος -επειδή το πείραμα κλουβιού πέτυχε για αυτούς- είπαν να το εξελίξουν και να απλώσουν επιπλέον σχοινιά και περισσότερα κοντάρια στήριξης ακόμη και πάνω σε θέσεις που υποτίθεται πουλιούνται εισιτήρια.

Στην θύρα 11 αστυνομία και security θα καλύπτουν τις πρώτες σειρές καθισμάτων πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και την φυσούνα, θεωρώντας δεδομένο προφανώς πως όσοι πάνε εκεί πρέπει να δουν το ματς όρθιοι και όχι καθιστοί όπως οι υπόλοιπες θύρες του γηπέδου.

Στα κόρνερ είχαμε από φέτος την τρομερή πρωτοτυπία να βάλουμε πλεξιγκλάς και θυμίζουμε κάτι από...χόκεϊ.

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας πάλι θα είναι κλειστή με κλούβες παντού, η Παναθηναϊκού θα πρέπει να χωρέσει 4.000 κόσμο τουλάχιστον όντας αποκλεισμένη από τους γύρω δρόμους, οι άτυχοι που θα περιμένουν να μπουν στο γήπεδο την ώρα που θα φτάνει η αποστολή του Ολυμπιακού ενδεχομένως πάλι να κλειστούν σε μπουτίκ και καφετέριες και όλα μια χαρά!

Όλα αυτά για να μην γίνουν επεισόδια. Γιατί επεισόδια γίνονται επειδή υπάρχει μίσος. Γιατί μίσος υπάρχει επειδή υπάρχει αδικία κάθε Κυριακή. Γιατί το κράτος δεν τιμωρεί τον κλέφτη. Γιατί ο κλέφτης επιβάλλει τα μέτρα ασφάλειας που επιθυμεί!

Και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ξανά αυτήν την κατάσταση. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Οι οπαδοί όπως είναι ελεύθεροι πολίτες και δεν χρειάζονται κάρτες φιλάθλου, έτσι δεν είναι και ζώα για να πηγαίνουν μέσα στην φανατίλα να χωρέσουν μέσα σε ένα κλουβί από σχοινιά, σύρματα και δοκάρια...


ΥΓ: Και όταν υπάρχουν ανάμεσα μας και ζώα που κάνουν πράγματα απλά για την καυλάντα, αν δεν τους διώξουμε εμείς από το γήπεδο, τότε συνυπεύθυνοι γινόμαστε κι εμείς. Και έχουμε ήδη γίνει, αν θέλουμε να κάνουμε και λίγη αυτοκριτική.

ΥΓ2: Αγαπητή ΠΑΕ, τα μέτρα ασφαλείας προφανώς και δεν είναι ,εξαρχής, επιτυχημένα. Απλά όλοι βρίσκεται και τα κάνετε σε όσους ακόμη τα ανέχονται γιατί δεν μπορούν να φανταστούν τους εαυτούς τους έξω από το γήπεδο.

Σχόλια