Δανία: «Ο Πλατινί και ο Έλληνας απατεώνας φίλος του»


Η δανέζικη ιστοσελίδα Ekstrabladet -το μεγαλύτερο site της χώραςδημοσίευσε το παρακάτω άρθρο, αναφερόμενη στην περίεργη σχέση που έχουν ο έκπτωτος πρόεδρος της Uefa με τον έκπτωτο πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις περίεργες αποφάσεις που -δεν- έχουν παρθεί για την δεύτερη ομάδα του Πειραιά.

Ακολουθεί αναλυτικά το άρθρο:


«Ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA συνεχίζει χέρι-χέρι με τον Έλληνα που κατηγορείται ως το ”κεφάλι” εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί ο Μισέλ Πλατινί δεν ασχολείται με το πιθανότατα μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και γιατί η UEFA δεν έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το Champions League; Αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Ελέγχου και Ηθικής της FIFA πραγματοποιεί ελέγχους για τους επτά υποψήφιους προέδρους της Ομοσπονδίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται τόσο ο Μισέλ Πλατινί, όσο και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο Μισέλ Πλατινί είναι σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, όμως βρίσκεται ακόμη στην κούρσα της διαδοχής.

Τώρα, τόσο αυτός όσο και ο Ινφαντίνο αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της περίεργης συμπεριφοράς τους στο σκάνδαλο που αποκάλυψαν οι ελληνικές Αρχές. Κεντρικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον Μισέλ Πλατινί.

Ο Μαρινάκης και η οργάνωση που κατηγορείται ότι ηγείται, ελέγχουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2011 έχοντας στο payroll τους την ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πολιτικούς, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός κατακτά κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και έχει άμεση πρόσβαση στο Champions League, από το οποίο έχει αποκομίσει τεράστιο οικονομικό όφελος.

Παρόλο που ο 44χρονος Μαρινάκης έχει συνδεθεί άμεσα με στήσιμο αγώνων και διαφθορά από το 2011, η σχέση του με την UEFA δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ο Πλατινί άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι έφτασε στο νησί της Μυκόνου ως καλεσμένος του Βαγγέλη Μαρινάκη ταξιδεύοντας με το προσωπικό του τζετ. Οι δύο άνδρες έχουν κοινή σχέση με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA και γιο του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη. Μοιραία, οι σχέσεις μεταξύ του ελληνικού συλλόγου και της UEFA είναι πολύ στενές. Στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί, ενώ και στο Champions League πάει πολύ καλά. Ο Πλατινί και οι άνθρωποί του έχουν άλλωστε διατηρήσει τον σύλλογο στην διοργάνωση παρά τις τόσες εγκληματικές κατηγορίες.

Η υπόθεση του Ολυμπιακού είναι κοινή με πολλούς τρόπους με αυτή της Φενέρμπαχτσε προ τετραετίας, όταν οι Αρχές είχαν αποκαλύψει ότι είχαν στηθεί 13 αγώνες της τουρκικής λίγκας, με 93 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης. Η θέση της UEFA περί μηδενικής ανοχής οδήγησε στον διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε και τον υποβιβασμό της, όμως όλοι συμφωνούν ότι ακόμη και μετά από αυτές τις ποινές η Φενέρ ξεμπέρδεψε με την υπόθεση πολύ εύκολα.

Πολλοί στην Τουρκία άλλωστε υποστηρίζουν ότι ο Πλατινί πιέστηκε προσωπικά από τον Ερντογάν για το θέμα. Ένας Πλατινί που βρίσκεται υπό έρευνα από την FIFA και την ελβετική Αστυνομία. Σήμερα, η Ekstrabladet είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Ελβετός εισαγγελέας που ηγείται τις έρευνας έχει δεχθεί επιστολές από την Τουρκία που του ζητούν να ανοίξει και πάλι την υπόθεση της Φενέρμπαχτσε».

Σχόλια