Οι μπερδεμένοι Παναθηναϊκοί ας κάνουν παρέα με τα ΜΜΕ. Οι υπόλοιποι ας αλλάξουμε την ιστορία!



Πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως γίνεται πολλοί Παναθηναϊκοί ακόμη να ασχολούνται με συστήματα, προπονητές και παίκτες. Μου κάνει ακόμη μεγαλύτερη πως ενοχλούνται όταν τους δείχνεις το δάσος και ισχυρίζονται πως το πρόβλημα είναι κύριως μέσα στην ομάδα και όχι έξω από αυτήν.

Είναι πραγματικά λυπηρό πως
αυτοί οι άνθρωποι ξεχνάνε πως έχουν αλλάξει 5 τρόποι διοίκησης της ΠΑΕ και κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να φέρει ισονομία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, πως καμία μεγάλη μεταγραφή και καμία μπαλάρα δεν κατάφερε να κερδίσει και τους διαιτητές, πως κανένας προπονητής-διαμάντι δεν μπόρεσε να αποφύγει τις ευθύνες που μεγάλωσαν -άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο- από το κόκκινο παρακράτος και όχι από δικά του λάθη.

Είναι απορίας άξιον πως υπάρχουν Παναθηναϊκοί που την μια Κυριακή λένε πως σε έσφαξε η διαιτησία όπως κάνει τόσα χρόνια, την επόμενη ότι η ομάδα είναι δεύτερης διαλογής και την μεθεπόμενη πως δεν έχεις ισχυρή διοίκηση. Με άλλα λόγια σου λένε πως όντως υπάρχει ανομία, αλλά έχει ευθύνες η ομάδα που δεν μπορεί να την κερδίσει και ακόμη μεγαλύτερες η διοίκηση που δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Δηλαδή σε μια χώρα όπου ο κλέφτης δεν τιμωρείται, θες να γίνεις κι εσύ σαν κι αυτόν ώστε να τον κοντράρεις. Και όλα αυτά -προφανώς- δεν έχουν καμία σχέση με ότι η ομάδα και η διοίκηση είναι λίγες σε καθαρά ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά κριτήρια.

Αυτοί οι Παναθηναϊκοί είναι πολλοί και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται να δουν πως η λογική τους δεν βγάζει κανένα νόημα, γιατί περιορίζονται σε μια επιφανειακή κριτική που διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ. Όπως οι πολλοί Ολυμπιακοί που αντίστοιχα παραδέχονται πως λύνει και δένει σε όλα τα ποδοσφαιρικά όργανα ο Μαρινάκης, αλλά πανηγυρίζουν όλες τις νίκες βλέποντας μόνο το αποτέλεσμα χωρίς να ενδιαφέρονται για το πως προήλθε. Δηλαδή η λογική του παραλόγου κι αυτή. Απλά είναι μια στάση και άποψη που γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή για τις μάζες και πουλάει πιο πολύ και γρήορα.


Αυτό που με κάνει να ελπίζω είναι πως υπάρχουν όλο και περισσότεροι Παναθηναϊκοί που ακολουθούν το δύσκολο μονοπάτι προσπαθώντας να μην χάσουν την επαφή τους με το δάσος και αντιλαμβάνονται πως με καλύτερη ομάδα, καλύτερο προπονητή, περισσότερα λεφτά και πιο ποδοσφαιρική διοίκηση θα κατάφερνες να χάνεις το πρωτάθλημα λίγες αγωνιστικές το πρωτάθλημα, παρά από τον Νοέμβρη.

Αυτός ο κόσμος οφείλει στην ιστορία του Συλλόγου να γράψει στα παπάρια του την κάθε διοίκηση και να πράξει με το χέρι στην καρδιά. Να βγει στους δρόμους και να αλλάξει την ιστορία. Να αφήσει τις θεωρίες και να περάσει στις πράξεις. Να κλείσει τις συσκευές και να βγει στους δρόμους.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παραδοθεί στις επόμενες γενιές πιο δυνατός από ότι τον παραλάβαμε εμείς.

Ξυπνήστε. Το κάλεσμα δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Σχόλια