Σ.Τζόρτζεβιτς: «Να πεινάμε για κάθε τίτλο, να είμαστε οικογένεια όπως επί Ομπράντοβιτς»


«Πείνα! Από την πρώτη μέρα που θα βρεθούμε όλοι μαζί αυτό θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες. Οτι πρέπει να είναι πεινασμένοι. Για επιτυχίες, νίκες, μετάλλια, τρόπαια. Πείνα!!! Αν έχουμε όλοι την ίδια πείνα για τη διάκριση θα μπορέσουμε να καλύψουμε και όποια κενά, ή αδυναμίες μπορεί να παρουσιαστούν. Αυτή η πείνα μπορεί να πλαισιωθεί από μία καλή χημεία, στην οποία θα συνδέονται οι πάντες, Από την ομάδες και τους προπονητές μέχρι τη διοίκηση.

Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος: Να δημιουργήσουμε την
οικογένεια, που εγώ διέκρινα με τεράστια ευκολία όταν έβλεπα τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς να βρίσκεται στο παρκέ. Εκεί είναι που πρέπει να βάλω εγώ τη δική μου προσωπικότητα, αλλά και όλοι όσοι μπορούν με τη δική τους προσωπικότητα να βοηθήσουν σε αυτό. Αυτή είναι και η προσευχή που κάνω κάθε φορά που πρέπει να βρεθώ σε μία πρόκληση. Η χημεία, η οικογένεια και το πνεύμα του νικητή. Δεν μπορείς να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια σε μία σεζόν. Μπορείς όμως, ακόμα κι όταν χάνεις να αισθάνεσαι όμορφα που πάλεψες με αυτούς τους πολεμιστές που έχεις δίπλα σου. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος.

Το πρώτο χρέος που έχουμε είναι να ανοιχτούμε ο ένας στον άλλον. Ως άτομα και πρόσωπα. Ολοι πρέπει να ξέρουν ποιος είμαι εγώ, κι εγώ πρέπει να ξέρω ποιοι είναι αυτοί που συνεργάζομαι. Δε θέλω οι παίκτες μου να ξέρουν την ιστορία μου, ή τη γνώση μου στο μπάσκετ. Θέλω να τους συστηθώ ως κοινωνική προσωπικότητα. Να γνωρίσουν την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου. Αυτός είναι ο τρόπος μου.

Το μπάσκετ είναι η ίδια η ζωή. Θα ζητήσω από τον καθένα ξεχωριστά να μου ανοίξει την καρδιά του, τον εαυτό του, την ψυχή του σε μικρά πράγματα κι αυτό θα βοηθήσει ώστε μετά να είμαστε κι επαγγελματικά ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον. Ετσι θα δημιουργήσουμε τη χημεία πουθα κερδίζει.»

Aπό την συνέντευξη του στον Θ.Ασπρούλια για το sdna

Σχόλια