Αναστασίου: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα παιδιά δεν δουλεύουν». Μας δουλεύουν...


Σε έχει στηρίξει ο κόσμος, όσο κανέναν άλλον προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γκελάρατε από αστείες ομάδες και σας χειροκρόταγαμε.

Τρίτος χρόνος και ακόμη μιλάς για προσπάθεια.

Ε ΤΗΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΝΙΚΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Ότι
αποκλείστηκες από την Καμπάλα -που ούτε εσύ ο ίδιος θα ήξερες την ύπαρξη της- και πας να δικαιολογήσεις έναν αποκλεισμό που θα τον γλίτωνες και με παλαίμαχους, λέει πολλά.

ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αποκλεισμό: «Να πούμε ότι δεν είναι δύσκολα, ότι δεν είμαστε απογοητευμένοι; Θα πούμε ψέματα. Δυστυχώς έγινε. Εμείς το κάναμε αυτό και εμείς θα πρέπει να το αλλάξουμε. Είναι αρκετά δύσκολο για τα παιδιά ψυχολογικά. Πρέπει να βρούμε το κουράγιο για να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας και πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για την συνέχεια: «Δουλεύουμε, προσπαθούμε, σίγουρα κάνουμε λάθη για το επίπεδο που είμαστε. Έχουμε βρει κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Αυτοί είμαστε, προσπαθούμε. Είναι πολλά που πρέπει βελτιώσουμε και θα κοιτάξουμε στην συνέχεια να τα αλλάξουμε».

Για το αν θέλει να πει μια συγγνώμη στον κόσμο: «Βασικά οφείλουμε μια συγγνώμη στους ευατούς μας να κοιτάξουμε. Δουλεύουμε και αφιερώνουμε ώρες. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα παιδιά δεν δούλεψαν. Πρέπει όλοι να βρούμε τι φταίει, ο καθένας τι κάνει από την μεριά του. Το να βγαίνουμε και να ζητάμε συγγνώμη είναι το τελευταίο. Ο κόσμος ξέρει ότι τα παιδιά προσπαθούν και το βλέπουν. Είναι άσχημο αυτό που έγινε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν μεγάλοι και μικροί αντίπαλοι, εκτός από την Ρεάλ, την Μπάγερν την Μπαρτσελόνα. Μας κόστισε ο αποκλεισμός. Δεν υπήρχαν εύκολα παιχνίδια, από όπου και αν προέρχεται ο αντίπαλος. Η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε αυτό το επίπεδο κοστίζει».

Για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί: «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα. Το εύκολο είναι εν θερμώ να παίρνεις αποφάσεις ή να σκέφτεσαι πράγματα που δεν πρέπει. Όχι δεν το σκέφτηκα καθόλου».

Για το πως θα αλλάξει το κλίμα: «Οι νίκες σίγουρα θα απαλύνουν την πικρία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έχουμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή, όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε». Από το πρωί και χθες κάνουμε συζητήσεις για να ανέβει το ηθικό. Να πιστέψουν τα παιδιά πως έχουν δυνατότητες. Πραγματικά μπορούμε και έχουμε δυνατότητες. Σίγουρα θα υπάρχει πίεση αλλά θα κοιτάξουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για τον κόσμο: «Δεν νομίζω ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη του κόσμου. Σίγουρα ο αποκλεισμός είναι άσχημος και στεναχώρησε τον κόσμο και εμάς. Αν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θέλουμε να χάνουμε, δεν νομίζω ότι υπάρχω. Οι σχέσεις χτίζονται πάντα με εμπιστοσύνη, πίστη και ενότητα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και από κει και πέρα είναι προσωπικό συναίσθημα του καθενός».

Για τις μεταγραφές: «Σίγουρα περιμένεις κάτι παραπάνω από τις μεταγραφές. Λόγω συγκυριών δεν είναι δυνατό αυτό. Δουλευουν, προσπαθούν να προσαρμοστούν και απο την άλλη οι υπόλοιποι προσπαθούν να τους βοηθήσουν για να μπουν στον ρυθμό. Δεν μπορείς να το υπογράψεις πως αν έπαιζαν όλες οι μεταγραφές θα περνούσαμε. Μετά την διακοπή θα έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε αρκετούς από αυτούς στο παιχνίδι μας».

Σχόλια