Σ.Τζόρτζεβιτς: «Είχα πρόταση να παίξω στον Παναθηναϊκό το 2002»


Μια ιστορία που δεν είχε δει ποτέ το φως της δημοσιότητας...

« Το 2002, είχα ένα χρόνο μακριά από τα γήπεδα διότι ήμουν πολύ κουρασμένος με το μπάσκετ, όταν μου τηλεφώνησε ο Ομπράντοβιτς. Μου είπε ότι θέλει να με υπογράψει. "Σάσα, έλα σε εμάς, έλα στον Παναθηναϊκό. Γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, αφού είσαι ελεύθερος, έλα, πάμε να το κάνουμε".

Του απάντησα ακριβώς έτσι. "Εϊ, Ζέλικο, θα ήμουν
υποκριτής αν ερχόμουν να παίξω την ομάδα σου με τόσα χρήματα που μου προσφέρεις. Δεν μου αρέσει πια το μπάσκετ. Δεν αισθάνομαι πια το πάθος για μπάσκετ που είχα κάποτε. Πρέπει να σταματήσω".

Προσπάθησε τότε να μου πει. "Σάσα, εγώ είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δε θα παίζεις 30 λεπτά σε όλα τα ματς. Θα κάνουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα". Επέμεινα λέγοντας πως. "Ζέλικο δεν είναι αυτό. θα ήθελα πολύ να παίξω πολύ για εσένα.". Κι έτσι είναι. Οχι μόνο να παίξω, αλλά να είμαι έστω κάπου γύρω του. Τον αγαπώ, είναι φίλος μου , ήταν συγκάτοικος στο δωμάτιο όταν ήμασταν πιτσιρικάδες.

Του είπα όμως ότι. 'Θα ήμουν ανειλικρινής με τον εαυτό μου, αν δεχόμουν αυτή την πρόταση. Θα ένιωθα ότι κλέβω τα χρήματα κι ότι τα κερδίζω, διότι δεν αισθάνομαι πια το ίδιο πάθος. Πρέπει να σταματήσω για ένα χρόνιο, διότι όταν εγκαταλείψω την καριέρα μου δε θα ήθελα να το κάνω έχοντας μίσος για το μπάσκετ".

Το σεβάστηκε!»

Aπό την συνέντευξη του στον Θ.Ασπρούλια για το sdna

Σχόλια