Έρχεται το ξήλωμα του Ολυμπιακού;


Πολύ βαριά «ποινή», που όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, αποτελεί πρόκριμα και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους αρχηγούς της εγκληματικής Σαρρή και Μαρινάκη, επιβλήθηκε στον τρίτο «διευθυντή» Θόδωρο Κουρίδη. Ποιοι είναι οι τρεις περιοριστικοί όροι.


Η απολογία του Κουρίδη κράτησε πεντέμιση ώρες, καθώς ήταν από τις 9 το πρωί στην Ευελπίδων και έφυγε στις 14:30 αφού το κατηγορητήριο του ήταν βαρύ και σύνθετο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απολογία μέχρι στιγμής αφού έχει το μεγαλύτερο κατηγορητήριο από αυτούς που έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα στον κατηγορούμενο-διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης επιβλήθηκε τρεις βαρύτατοι όροι. Κι αν οι δύο πρώτοι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και της εξόδου από τη χώρα ήταν μάλλον αναμενόμενοι, ο τρίτος όρος που αφορά την χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερος προκάλεσε μούδιασμα στον κατηγορούμενο.

Είναι φανερό πως μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία της πολύκροτης υπόθεσης και όπως φαίνεται ο ανακριτής Γιώργος Ανδρέαδης είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει αυστηρά όσους θεωρεί υπεύθυνους για τα κακουργήματα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το νομικό δίκαιο εκτιμούν ότι πλέον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο οι επόμενοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση, δηλαδή οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σαρρής να έχουν πιο επιεική αντιμετώπιση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μάλιστα έχει κι ένα ακόμα βαρύτατο κακούργημα να αντιμετωπίσει (πέντε το σύνολο).

Και αντιλαμβάνεται κανείς ότι παρόμοιοι περιοριστικοί όροι δεν έχουν επιβληθεί ποτέ στο παρελθόν για πρόεδρο μεγάλης ομάδας, σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ανακριτή, μετά την απολογία των δύο τελευταίων κατηγορουμένων και να μην προδικάζει κανείς το οτιδήποτε.


Σε ό,τι αφορά τον Θόδωρο Κουρίδη, πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ και πανίσχυρο πρόσωπο επί σειρά ετών του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν το πρώτο από τα τρία πρόσωπα που απολογήθηκε για διεύθυνση της φερόμενης ως «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Ο Θόδωρος Κουρίδης συγκεκριμένα βαρύνεται με τέσσερα κακουργήματα, τα οποία είναι:

α) συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,  β) ηθική αυτουργία σε απάτη, γ) απόπειρα εκβίασης και δ) δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος.

Για τα τέσσερα κακουργήματα έλαβε τρεις περιοριστικούς όρους: α) Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο β) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα γ) Εγγύηση χρηματική για να παραμείνει ελεύθερος. Το ύψος της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/dikastikes-upotheseis-skandala/arthro/42358/varia-kabana-prokrima-gia-kouridi/

Σχόλια