Αναστασίου: "Η ομάδα ωρίμασε φέτος. Του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι"


Αναλυτικά όσα είπε:


«Μετά το ματς της Τετάρτης αυτό που τόνισα στα παιδιά ήταν ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα είχε διαφορετική εικόνα. Έπρεπε να δείξουμε ωριμότητα, υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι μας. Σίγουρα έχουμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα και το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια πιο ώριμα. Κερδίσαμε τα πλέι οφ χωρίς τα βαριά χαρτιά, Πέτριτς, Μπεργκ. Τα παιδιά έδειξαν τρομερή ωριμότητα και συμπεριφορά. Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Υπάρχουν δύο παιχνίδια ακόμα και πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Όταν χάνετε το κίνητρο είναι δύσκολο για πολλούς. Τα παιδιά που θα παίξουν στα επόμενα παιχνίδια ελπίζω να τα δουν σαν τα παιχνίδια της ζωής του».

Για το αν περίμενε να... τελειώσει τόσο γρήγορα τα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός: «Όταν ξεκινάει μία διαδικασία πλέι οφ ξέρεις ότι το πιθανότερο είναι τα παιχνίδια να πάνε μέχρι τέλος. Αυτό που καθόρισε τα πλέι οφ ήταν ο πλουραλισμός μας στο σκοράρισμα, η αμυντική μας λειτουργία και η φυσική μας κατάσταση όσο και η τακτική προετοιμασία μας. Κανείς δεν δημιούργησε φάσεις και ήταν η συνολική εικόνα».

Για το γρήγορο γκολ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, σίγουρα προσπαθήσαμε να κυριαρχήσουμε και το σημαντικό είναι ότι σε κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίσαμε με την ίδια σοβαρότητα. Στην Τούμπα είχαμε παίξει χωρίς Μπεργκ, Ζέκα και Πέτριτς και είχαμε νικήσει ενώ ήταν 9 βαθμούς μπροστά. Συνολικά ήμασταν πολύ καλύτερη ομάδα».

Για το 9-0 στα τέρματα: «Και τα δύο θέλω να κρατήσω. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε τρομερή ωριμότητα. Παιδιά όπως ο Χάρης Μαυρίας, ο Κλωναρίδης, ο Καρέλης και ο Νίνης τράβηξαν το κουπί στην επίθεση. Με βοήθειες από Ατζαγκούν και Πράνιτς. Θα σταθώ πάρα πολύ στον Χάρη που έχει βελτιώσει πάρα πολύ το παιχνίδι του. Πατάει περιοχή και κινείται ανάμεσα στις γραμμές ενώ ήταν παίκτης γραμμής. Έχει τρομερή θέληση και διάθεση και είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Παιχνίδι με παιχνίδι αποτελεί κέρδος γι’ αυτόν αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένας παίκτης με τεράστιο μέλλον».

Για το αν έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα: «Η ομάδα τον πρώτο χρόνο προσπάθησε να βάλει στοιχεία στο παιχνίδι που θα αποτελούσαν τη βάση για τη συνέχεια. Δώσαμε έμφαση στη φυσική κατάσταση, στο τεχνικό κομμάτι και την δημιουργία. Φέτος προσθέσαμε την τακτική. Διατηρώντας τα στοιχεία και με κάποιες προσθήκες ποιοτικές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλουμε, νομίζω ότι η ομάδα έχει κάνει τρομερά άλματα. Προσπαθούμε να βγάζουμε υγεία εντός κι εκτός γηπέδου. Τουλάχιστον η συμπεριφορά των παιδιών είναι παραπάνω από το TopClassόπως λένε οι Άγγλοι. Είναι μία συνολική και συλλογική προσπάθεια. Χαίρεσαι να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να παίζει ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε σε αυτά και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

Για το αν έχει θετικό πρόσημο η σεζόν: «Στόχος ήταν να εξελίξουμε νέα παιδιά και το καταφέραμε. Να μειώσουμε την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό που το καταφέραμε. Να είμαστε ανταγωνιστικοί κι αυτό το καταφέραμε. Και το κυριότερο να πάμε σε όλες τις διοργανώσεις να πάμε όσο πιο μακριά γινόταν. Στην Ευρώπη ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά πήραμε ένα καλό μάθημα και εμπειρία. Στο Κύπελλο, χάσαμε από μία ομάδα που μας έβαλε δύσκολα για έναν μήνα. Με βάση την εικόνα μας εδώ στην Λεωφόρο δεν δείξαμε ότι αξίζαμε να προκριθούμε γιατί δεν είχαμε δημιουργήσει ούτε μία φάση. Στο Πρωτάθλημα κάπου δεν μας άφησαν. Δεν ήταν ότι δεν το θέλαμε. Δεν ήταν η αγωνιστική εικόνα που δεν μας άφησε, αλλά κάποια άλλα πράγματα. Πλέον αφού δεν υπήρχε άλλος στόχος θέλαμε την πρωτιά στα πλέι οφ και αυτό το καταφέραμε παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο ειδικά σε αυτή την περίοδο. Εμείς λέγαμε για τον Αστέρα που ξεκίνησε στις 15/6 κι εμείς ξεκινήσαμε στις 26/6. Αλλά βγάζουμε ενέργεια»

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια: «Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά όχι δραστικές. Κάποιοι έχουν υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Ο Πράνιτς έπαιξε με μία εβδομάδα διακοπών μετά το Μουντιάλ. Και για την ηλικία του και για το γεγονός ότι δεν έχει πάει διακοπές δύο χρόνια είναι επικίνδυνο. Ο Σίλντενφελντ θα φύγει από αύριο μετά την προπόνηση. Τον ευχαριστούμε. Ήταν κάτι παραπάνω από κύριος και επαγγελματίας. Η ψυχή των αποδυτηρίων μαζί με τον Ζέκα. Σήμερα αποχαιρέτησε την ομάδα και ο Μπούι. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και τον τρόπο που του φέρθηκε. Είναι πολύ ευγνώμων προς το κλαμπ. Έδειξε τρομερή επαγγελματική συμπεριφορά. Δεν υπήρχε παράπονο από κανέναν για την συμπεριφορά του. Υπάρχει υγιές περιβάλλον και αντιλαμβάνονται πόσα τους έχει δώσει αυτή η ομάδα και πόσο καλύτερους τους έχει κάνει κι αυτό είναι συν».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές μέχρι τώρα: «Το ιδανικό είναι να τους έχουμε όλους στην προετοιμασία. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις. Υπάρχει πλάνο αγωνιστικό και οργανωτικό. Όλα πάνε μέσω προγράμματος. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να σε φέρουν πίσω, ανάλογα με το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία. Σε μεγάλο βαθμό, 95% θα είμαστε έτοιμοι».

Για το πως θα γίνει ο Παναθηναϊκός να είναι ανταγωνιστικός και στην Ευρώπη: «Εσείς πιστεύετε ότι δεν ήταν ανταγωνιστική η ομάδα; Η ομάδα ήταν κακή με την Εστορίλ. Αν βλέπατε τα παιχνίδια δεν θα απαντούσατε έτσι».

Για τους υποψήφιους αντιπάλους στο Τσάμπιονς Λιγκ:«Θα είμαστε πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι. Οποιοδήποτε αντίπαλος θέλει να μας αποκλείσει θα πρέπει να ματώσει. Η περσινή εμπειρία μας βοήθησε όλους και θα είμαστε καλύτεροι φέτος».

Για το αν έχει πιάσει ταβάνι ο Παναθηναϊκός: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε αρκετά λάθη. Η ομάδα έχει βελτιωθεί και ωριμάσει. Δεν έχουμε πιάσει ταβάνι. Έχουμε πολλά να δώσουμε».

Για τους πιθανούς αντιπάλους και αν προτιμάει κάποιον: «Τις ξέρουμε τις ομάδες. Τον Άγιαξ και την Μπριζ ειδικά πολύ καλά. Και οι πέντε είναι τελείως διαφορετικές. Σίγουρα θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και μας ενδιαφέρει να είμαστε έτοιμοι. Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι».

Σχόλια