Nα τους τιμάμε όπως πρέπει και όχι όπως κάτσει

Πως περνάει ο καιρός...

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ορθά αποφάσισε να τιμήσει τον Έκι Γκονζάλες. Αν και δεν μιλάμε για έναν παίκτη που άφησε ιστορία στον Σύλλογο, η φυσιογνωμία του από την πρώτη στιγμή έκανε γκελ στον κόσμο και γρήγορα -κακώς- έγινε και σύνθημα.

Τα τελευταία χρόνια η
ΠΑΕ προσπαθεί να αποκαταστήσει ιστορικά λάθη της οικογένειας Βαρδινογιάννη που δεν ήξερε να τιμάει την ιστορία του Συλλόγου και πολλές φορές το απέφευγε και με άκομψο τρόπο. Πλέον αυτή η λάθος νοοτροπία δεν υπάρχει, όμως δεν εφαρμόζεται -κατ εμέ- και με τον σωστό τρόπο.

Όταν θες να τιμήσεις ένα κομμάτι της ιστορίας σου οφείλεις να το κάνεις με τρόπο φανταχτερό και όχι τυπικοερασιτεχνικό. Ανάλογα και την σημασία που έχει ο κάθε παίκτης βέβαια στην ιστορία του Συλλόγου. Τον τιμάς με αφορμή ένα γεγονός, σε ένα μεγάλο αγώνα, σε ένα γεμάτο γήπεδο, με τα απαραίτητα συνοδευτικά ακούσματα και βίντεο να παίζουν. Όχι με μια πλακέτα σε ένα αδιάφορο ματς με τον Πας Γιάννενα για το πρωτάθλημα.

Γιατί μετά από 1 μήνα, ούτε που θα θυμόμαστε ότι δώσαμε τιμητική πλακέτα στον Γκονζάλες, όπως δεν θυμόμαστε και για τους υπόλοιπους που δώσαμε σε ανάλογες συνθήκες.

Γενικά ο Παναθηναϊκός δεν ξέρει να τιμάει την ιστορία του και αυτό είναι ένα γεγονός δυστυχώς. Ή όταν το κάνει, δεν...το κάνει με τον σωστό τρόπο.


ΥΓ: Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει η περυσινή βράβευση με την ομάδα που είχε σηκώσει αήττητη το πρωτάθλημα του 1964. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, με γιορτινό κλίμα, με κάποια αφορμή και μια χορογραφία στο πέταλο της Θύρας 13.

ΥΓ2: Η ΠΑΕ πρέπει να γίνει ελκυστική. Κάποτε οι Βαρδινογιάννηδες την είχαν καταστήσει απρόσωπη. Πλέον απλά δεν είναι ελκυστική. Το γήπεδο θέλει βελτίωση, η ομάδα λάμψη, οι εντός έδρας αγώνες οργάνωση, το marketing αναγέννηση. Το 90% των Παναθηναϊκών δεν είναι ούτε οπαδοί, ούτε αρρωστάκια. Είναι Παναθηναϊκοί που έχουν απαιτήσεις όπως ένας πελάτης. Και η ΠΑ δεν τις καλύπτει.

ΥΓ3: Η αριστερά φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του Αργεντίνου όπου είχε διεξαχθεί φιλικός αγώνας στην Λεωφόρο με τον Απόλλων αν θυμάμαι καλά. Το μόνο κοινό σημείο με τότε το γηπεδικό. Τότε είχαν απλωθεί πανιά κατά της αδιαφορίας της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα με το γήπεδο μας, τώρα δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα.

YΓ4: Για να τιμάει τον παίκτη, σημαίνει ότι βρέθηκε και λύση με τα λεφτά που αξίωνε ο παίκτης;

Σχόλια