#fertepiswtaklemmena - Τις Κυριακές μας πίσω!


Τα τελευταία 18 χρόνια, το Ελληνικό ποδόσφαιρο ζει κάτι το πρωτόγνορο και κάτι που ίσως δεν θα είναι δυνατόν να ξαναβιώσει ποτέ του. Μια αθλητική δικτατορία που δεν έχει προηγούμενο και έχει μετατρέψει το πιο λαοφιλές άθλημα, ανεκτό για μια πολύ μικρή μερίδα.

Οι εικόνες που έχουν δει τα μάτια μας τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν έχουν εξελιχθεί ξανά στα ιστορικά και πολύ αμφιβάλλω αν έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις σε άλλες χώρες.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο με μόλις
δύο εξαιρέσεις έχει για μόνιμο πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Στις αρχές χρειάστηκε να μπουν γερά θεμέλια με τους Σ.Κόκκαλη και Θ.Μητρόπουλο με σφυρίγματα που έδειχναν σε όλους ποιος έχει την υπεροχή. Τα επόμενα χρόνια χρειαζόντουσαν διαιτητικά εγκλήματα ώστε να μην αλλοιώνεται ο τελικός βαθμολογικός πίνακας (σεζόν 99/00, Ευθυμιάδης). Τον Μάη του 2003 ήταν ανάγκη ο Σ.Κόκκαλης να σπάσει ένα ρεκόρ ματαιοδοξίας και ξεφτίλισε την πιο Ευρωπαϊκή ομάδα που έχει αναδείξει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να περιορίζεται στους διαιτητικούς μηχανισμούς. Τα επόμενα χρόνια απλά κυριαρχούσε με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Το 2008 πήγε να μπει σφήνα η Άεκ και εκεί επιστράτευσε τα αθλητικά δικαστήρια πανηγυρίζοντας πρωτάθλημα στα χαρτιά. Με το που μπήκε και βγήκε η πολυμετοχικότητα, ο συνεχιστής του έργου του Β.Μαρινάκης με τον Α,Μπέο έφεραν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μια νέα τάξη πραγμάτων. Ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, πλέον δεν υπήρχε λόγος να γίνεται κρατώντας κάποια προσχήματα. Τα πάντα στην φόρα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την οργή του κόσμου.

Τελικά την οργή την νιώθουν πλέον σε κάθε γήπεδο της χώρας που πάνε να παίξουν, με αποκορύφωμα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας που πήγαν να δώσουν ακόμη ένα show αλλά λογάριαζαν χωρίς τον...οικοδεσπότη.

Η οργή αυτή θα γίνει πολύ μεγαλύτερη και η βία θα συνεχίσει να ξεφεύγει του χρόνου. Αυτό είναι δεδομένο. Ιστορικές ομάδες με κόσμο ανεβαίνουν, παραρτήματα πέφτουν. Αν δεν καθαρίσει τώρα το ποδόσφαιρο, δεν αποβληθεί ο Β.Μαρινάκης και οι συνεργάτες του και δεν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αποκλεισμούς και αφαιρέσεις πρωταθλημάτων, τότε η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη.

Μας έχουν γαμήσει 18 χρόνια τις Κυριακές μας. Πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί και θα αποκλειστεί από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πρέπει να τιμωρηθεί και να αποκλειστεί, όταν ο πρόεδρος του, εξασφάλιζε νίκες και πρωταθλήματα με μη νόμιμους τρόπους.


Τι είναι ή μάλλον τι μπορεί να γίνει το #fertepiswtaklemmena;

Το internet έχει τεράστια δύναμη. Ένα hashtag μπορεί να δημιουργήσει από μόνο του σούσουρο και να αναγκαστούν ΜΜΕ και μεγάλα sites να εξηγήσουν γιατί κάποιοι άνθρωποι απαιτούν να τους επιστραφούν τα κλεμμένα πρωταθλήματα, οι κλεμμένες νίκες, τα κλεμμένα συναισθήματα, οι κλεμμένες Κυριακές..

Και αυτό δεν αφορά και δεν πρέπει να αφορά μόνο τους Παναθηναϊκούς. Πρέπει να αφορά κάθε οπαδό που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό του Σ.Κόκκαλη και του Β.Μαρινάκη και δεν τον άφησε να δει καθαρό ποδόσφαιρο. Ακόμη και οι ίδιοι Ολυμπιακοί με κλεμμένα πρωταθλήματα, νίκες, συναισθήματα και Κυριακές ζουν δύο δεκαετίες τώρα. Και πολλοί το έχουν καταλάβει πλέον.

#fertepiswtaklemmena λοιπόν.

Μια εικόνα, ένα δημοσίευμα, ένα video, μια δήλωση που μας θυμίζει όλα αυτά που έχουν γίνει δύο δεκαετίες τώρα και δεν θέλουμε να συνεχιστούν γιατί πολύ απλά δεν το αντέχουν ούτε τα μάτια μας, ούτε εμείς οι ίδιοι. Παντού. Στα facebook, στα twiiter, τα instagram, σε κάθε μέσο που μπορεί να ακουστεί η αγανάκτηση αυτή.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ.

Σχόλια