Αναδημοσίευση: Δίλημμα; Ποιο δίλημμα;


Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να καταδυναστεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και με την υπόθεση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει και οι διεθνείς ομοσπονδίες να μας τιμωρήσουν (κατά τα αθλητικά sites) γι’ αυτό.

Για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουμε να σχολιάσουμε και πολλά γιατί δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση. Πρωτοκλασάτα στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράγοντες ομάδων βλέπουμε να απολογούνται, ενώ οι επώνυμες καταγγελίες αθλητών και προπονητών που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας περί στημένων, είναι ό,τι ακριβώς συζητούσε ο μέσος Έλληνας για 20 χρόνια τώρα.

Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει ο
φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος όπως γράφεται σε διάφορους ιστότοπους, θα απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και θα μάθουμε επιτέλους πλέον ποιος είναι...

Εκεί που θα θέλαμε να σταθούμε όμως, γιατί εκεί θεωρούμε ότι κρίνεται όλο το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν ορισμένα κομμάτια του όπως αυτό που αναφέρεται στους συνδέσμους με το οποίο διαφωνούμε διότι απλούστατα οι οπαδοί δεν είναι εγκληματίες, αλλά η ψυχή του αθλητισμού, τότε παρατηρούμε πολύ λογικές προτάσεις για αλλαγές που όντως θα κάνουν την αδικία και την απάτη εξαιρετικά πιο δύσκολες και θα φέρουν μία αξιοκρατία άγνωστη σήμερα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δεν μας δημιουργεί έκπληξη δε το γεγονός ότι η ΕΠΟ και ορισμένες ομάδες βρίσκονται αντίθετες με το νομοσχέδιο αυτό. Είναι σίγουρο ότι τα συμφέροντα στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι τεράστια και αυτοί που βρίσκονταν κερδισμένοι από την κατάσταση που επικρατούσε, θα πολεμήσουν με νύχια και με δόντια να τη διατηρήσουν.

Τα νύχια και τα δόντια λοιπόν παίρνουν σάρκα και οστά μέσω των «αντικειμενικών» sites και εφημερίδων, που τις τελευταίες μέρες σέρνουν τον χορό της παραπληροφόρησης και της κατευθυνόμενης προπαγάνδας, γιατί απλούστατα αποτελούν κι αυτά κομμάτι του ίδιου συστήματος.

Βλέπουμε διάφορους δημοσιογράφους (ο Θεός να τους κάνει) να δηλώνουν ότι θα ήταν έγκλημα ο αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ρωτάμε λοιπόν εμείς: «Εγκλήματα» και μάλιστα τρομακτικά, στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν γίνονται;

Προχωρώντας παρακάτω, ένα πράγμα που οφείλουμε να πούμε ότι μας έκανε τρομακτική εντύπωση είναι η χυδαία παραπληροφόρηση και διάδωση ψευδών πληροφοριών. Διαβάσαμε στους «ενημερωτικούς» ιστότοπους ότι η FIFA και η UEFA προτίθενται να τιμωρήσουν τις ελληνικές ομάδες αν καταργηθεί το αυτοδιοίκητο. Αυτό λοιπόν είναι ένα τεράστιο ψέμα, καθώς για να επέλθει τιμωρία στις ελληνικές ομάδες πρέπει η ίδια η ΕΠΟ να στείλει επίσημο έγγραφο στις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και να ισχυρίζεται σε αυτό ότι το κράτος καταργεί το αυτοδιοίκητο. Άρα δεν μιλάμε για ευθύνη νομοσχεδίου, ούτε για ευθύνη των FIFA και UEFA. Μιλάμε για ευθύνη μονάχα της ΕΠΟ. Αυτό οι «δημοσιογράφοι» αυτοί δεν το γνωρίζουν; Γιατί εμείς που είμαστε οπαδοί και όχι δημοσιογράφοι, με μία πρόχειρη έρευνα το βρήκαμε και ενημερωθήκαμε κατάλληλα...

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό του παραλογισμού που στην Ελλάδα αποκαλείται αθλητική δημοσιογραφία, δεν μπορούμε να μη θίξουμε το θέμα των περίφημων non-papers. Είναι εντυπωσιακό λοιπόν –με την αρνητική έννοια φυσικά– το γεγονός ότι διάφοροι δημοσιογράφοι που αρθρογραφούν επώνυμα δεν κάνουν καν τον κόπο να αλλάξουν τα κείμενα που τους παραδίδονται προς δημοσίευση από συγκεκριμένες πλευρές. Έτσι λοιπόν, παρατηρεί κανείς αρθρογράφους ανταγωνιστικών μεταξύ τους ιστότοπων να έχουν τα ίδια ακριβώς άρθρα δημοσιευμένα, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα! Μιλάμε για τόσο μεγάλη κατάντια του χώρου της δημοσιογραφίας, που από λειτούργημα, όπως προϋποθέτει η φύση του, καταλήγει να γίνεται το ισχυρότερο όπλο για τους δυνάστες του εκάστοτε χώρου και στην προκειμένη του ποδοσφαίρου.

Με αυτά και με αυτά, φτάνουμε με τα όσα έχουμε διαβάσει στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος πρέπει να νιώθει εγκλωβισμένος. Πρέπει να νιώθει ότι το βάρος είναι όλο πάνω του και ότι αν κάνει τη λάθος επιλογή, η ευθύνη θα βαραίνει τον ίδιο και όχι αυτούς που για χρόνια λυμαίνονται τον χώρο. Θεωρούμε ό,τι το πιο χυδαίο αυτή την τακτική, που δίχως να ενημερώνει σωστά τον κόσμο, τον σπρώχνει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι βρίσκεται ανάμεσα στο δίλημμα είτε της διαιώνισης της ίδιας αρρωστημένης κατάστασης, ή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οικονομική καταστροφή, φυγή παιχτών, επίθεση εξτρεμιστών, πτώση μετεωριτών και ό,τι άλλο κατεβάζει ο ευφάνταστος νους τους.

Όχι αγαπητοί «κύριοι»! Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα! Η κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπει αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την ίδια την ΕΠΟ εδώ και είκοσι χρόνια! Προβλέπει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες εντός του χώρου, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του και το ποδόσφαιρο να παίζεται εντός των αγωνιστικών χώρων!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είναι αυτό που το φίλαθλο κοινό της χώρας απαιτεί ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα, αντί να έχει γυρισμένη την πλάτη του όπως σήμερα!

Εσείς οι ίδιοι θα έπρεπε να ενδιαφέρεστε για το προϊόν που παραδίδετε και είναι φοβερό ότι όχι μόνο δεν θέλετε να κάνετε τα απαραίτητα βήματα ώστε να επέλθει αξιοκρατία και διαφάνεια στον χώρο, αλλά κρατάτε κιόλας το ελληνικό ποδόσφαιρο όμηρο απειλώντας ότι θα τα τινάξετε όλα στον αέρα αν δεν περάσει το δικό σας!

Επειδή όμως το ποδόσφαιρο δεν σας ανήκει και επειδή ο κόσμος πλέον έχοντας στερηθεί για δύο δεκαετίες το άθλημα που αγαπά και δεν φοβάται καμία απειλή, είμαστε βέβαιοι ότι οι αλλαγές που οφείλουν να γίνουν από το κράτος δεν θα επηρεαστούν από εσάς και επιτέλους θα έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει.

Κανένας παράγοντας δεν θα κρατά όμηρο το ποδόσφαιρο και κανείς πλέον δεν θα μας στερεί τις Κυριακές μας! Είκοσι χρόνια αυτά που βιώνουμε είναι αρκετά.

Δεν υπάρχουν διλήμματα!

Υ.Γ. Ο γνωστός «αντικειμενικός» δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος, μετά τη χτεσινή νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού έγραψε ειρωνικά στο twitter «Εγκληματική οργάνωση και στο μπάσκετ». Όταν ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο έκανε τις ανεπανάληπτες πορείες του στην Ευρώπη και διαμαρτυρόταν για ανισονομία και για συστηματική αδικία κατά του στις ελληνικές διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στα μέσα που εργαζόταν, τι ακριβώς έγραφαν και έλεγαν; Ας αρκεστούμε, όμως, στην αναδημοσίευση απάντησης ενός ακόλουθού του στο twitter: «Όντως. Κάποιοι από τους κατηγορούμενους βρίσκονταν σε αυτό το γήπεδο».

Δημήτρης Π.

http://paoabroad.com/index.php/articles/greekarticles/498-dilimma-poio-dilimma

Σχόλια