Αυτή είναι η επιτυχία του συστήματος: Αδιάφορη ομάδα, αδιάφορος κόσμος!


Μέχρι τα play off όλα τα ματς της κανονικής διάρκειας μου είναι κάτι περισσότερο από αδιάφορα και νιώθω πως ταλαιπωρώ τον εαυτό μου και μόνο που τα βλέπω. Ένα από αυτά ήταν και το σημερινό με την Ξάνθη. Ο μόνος λόγος που πήγα ήταν η Λεωφόρος.

Για ακόμη μια χρονιά μπήκαμε στην
ίδια διαδικασία των τελευταίων πολλών ετών. Μόλις ανοίγει ο καιρός, οι αγώνες πρωταθλήματος γίνονται όλο και πιο ανούσιοι και αδιάφοροι. Το σύστημα του Ολυμπιακού μέσω των οργάνων που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, το έχουν πετύχει με διάφορους τρόπους. Φέτος απλά επιστράτευσαν και τα αθλητικά δικαστήρια, γιατί η ομάδα ήταν ιδιαίτερα απειλητική στον θίασο της δεύτερης ομάδας του Πειραιά.

Από την νίκη λοιπόν -που ουσιαστικά μας ακύρωσαν στα χαρτιά- απέναντι στον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, η ομάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι παίκτες μοιάζουν αδιάφοροι, χωρίς πάθος και εμφανίζονται στο γήπεδο δίχως να έχουν κίνητρο. Τους στέρησαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Τι κίνητρο να έχουν;

Στα ίδια επίπεδα και ο κόσμος. Φωνή στο πέταλο με το ζόρι και η παρουσία έμοιαζε πιο πολύ με υποχρεωτική αγγαρεία απέναντι στον Σύλλογο και όχι ως επιθυμία για υποστήριξη.

Με άλλα λόγια οι μεν παίζουν αγώνες για να παίζουν και οι δε πάνε γήπεδο για να πάνε.

Αυτό ακριβώς είναι και η επιτυχία του συστήματος. Δημιουργεί μια αδιαφορία, ξενέρα και απλά περιμένουμε το καλοκαίρι ώστε να υπάρξει το restart και να μας την δημιουργήσουν ξανά τέτοια εποχή σε ένα χρόνο.

Μόνο που πλέον υπάρχει μια διαφορά. Αυτή η επανάληψη έχει κουράσει και ο κόσμος δεν φαίνεται να δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει να βλέπει αυτό το κακοστημένο έργο. Θα δείξει ανοχή να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, δε νομίζω όμως -και δεν πρέπει- να δείξει και για το επόμενο αν ξεκινήσει με τους ίδιους κανόνες.

Αυτό να το καταλάβουν και οι εντός και οι εκτός.

ΥΓ: Για την ιστορία κερδίσαμε την Ξάνθη 2-0 με γκολ των Καρέλη και Πράνιτς (με πέναλτι)...

ΥΓ2: Η αδιαφορία και η ξενέρα δημιουργούν πολύ εύκολα λάθος συναισθήματα. Μπορεί να φέρουν συσσωρευμένη γκρίνια και να ξεσπάσουν στα λάθος άτομα τον λάθος χρόνο. Οι γιούχες στο ημίχρονο προς την ομάδα μας επειδή δεν έπαιζε, αν χάναμε σήμερα θα ήταν πολύ πιο έντονες και θα λειτουργούσε ξανά το περίφημο  mixer, Όπου σκοπεύει δηλαδή και το σύστημα του Ολυμπιακού.  Σου κλέβω τα πρωταθλήματα, σε αδειάζω ψυχολογικά, παίζεις χωρίς κίνητρο, χάνεις πόντους και ο κόσμος ξεσπάει σε σένα και ξεχνάει εμένα. Τόσα χρόνια έτσι λειτουργεί. Ελπίζω πλέον να έχουμε περισσότερη εμπειρία...

Σχόλια