Όταν ο Βαζέχα πάγωσε το Άμστερνταμ, εμάς και τον χρόνο!

Η δεύτερη πιο "διάσημη" φωτογραφία του ποδοσφαιρικού τμήματος
Σαν σήμερα ο Κριστόφ Βαζέχα με ένα υποτυπώδες πλασέ νικούσε τον Φαν Ντερ Σαρ στο 87' και έδινε την ιστορική νίκη και την μεγάλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο Ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του.

Ένα βράδυ που
δημιούργησε υπερήφανους Παναθηναϊκούς (αν και την ομάδα σου πρέπει να την διαλέγεις βάσει των αρχών και της ιστορίας που πρεσβεύει και όχι των νικών που πετυχαίνει) και κομπλεξικούς Ολυμπιακούς. Η εικόνα του Πολωνού να σηκώνεται σαστισμένος μετά το γκολ έχει μείνει ανεξίτηλη στους πάντες και ολοκλήρωσε το πιο μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο μέχρι και σήμερα.

Όμως αυτά πλέον δεν έχουν σημασία. Πρέπει να τιμάς και να σέβεσαι την ιστορία σου γιατί χωρίς αυτήν είσαι ένα τίποτα, αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πριν αλλά το μετά. Και ο Παναθηναϊκός οργανισμός πρέπει να καταφέρει να μην γιορτάζουμε τον τελικό του Γουέμπλεϊ ως την μεγαλύτερη στιγμή του ποδοσφαιρικού τμήματος και το διπλό στο Άμστερνταμ ως την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του.

Πρέπει να δημιουργήσει μεγαλύτερες και πιο ένδοξες σελίδες!

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη το pick της το έφτασε εκείνο το βράδυ και μετά άφησε την ομάδα στα χέρια ανθρώπων της που είτε δεν ήθελαν είτε δεν μπορούσαν να ασχοληθούν μαζί της. Την άφησε έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού κρατικού οργανισμού και μετά από σχεδόν μια δεκαετία ο κόσμος του Συλλόγου την τελείωσε.

Τώρα σειρά πρέπει να πάρουν και οι εκτός των τειχών εχθροί ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει μέσω της Ελλάδας να χτίσει ορθά μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη.

Γιατί πρεσβευτής της Ελλάδας ανέκαθεν ήταν ο Σύλλογος. Και μόνο όταν τον αφήσουν να σηκωθεί ξανά, η Ελλάδα θα βγει ξανά στους δρόμους για Ευρωπαϊκές επιτυχίες.


ΥΓ: Σαν σήμερα πετυχαίναμε την νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα στην Λεωφόρο για τους 8 του Champions League και παίρναμε προβάδισμα για τα ημιτελικά. Αλλά δεν συγκρίνεται με το διπλό στην Ολλανδία. Αντιθέτως οι γαύροι κάτι αντίστοιχο (συμμετοχή στους 8) είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχουν πετύχει στην Ευρώπη. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες...

Σχόλια