Αναμενόμενος αποκλεισμός, αναμενόμενη αποθέωση!


Το Ευρωπαικό ταξίδι τελείωσε στο Οακα και οι Ρώσοι μας πήραν το εισιτήριο για το Final 4 της Μαδρίτης επικρατώντας με 55-74 σε ένα ματς που φάνηκε ότι το άξιζαν. Εκεί που τελειώνει όμως η λογική, ξεκινάει το συναίσθημα και ο κόσμος του Συλλόγου είπε ακόμη ένα ευχαριστω στο πιο πετυχημένο τμήμα του Ελληνικού αθλητισμού μέσα σε ένα 4λεπτο αποθέωσης από όλο το κλειστό. Παναθηναικό μεγαλείο για ακόμη μια φορά!


H ομάδα, σε αντίθεση με τα ματς στην Μόσχα, προσπάθησε, έτρεξε και δεν άφησε καμία μπαλιά στην τύχη της. Όλα αυτά απέναντι σε ένα πολύ πιο πλούσιο ρόστερ και μια πολύ καλά στημένη ομάδα που όποτε ήθελε ανέβαζε ταχύτητα. Ως εκ τούτου ο αποκλεισμός ήταν αναμενόμενος και το ζητούμενο που ήταν να κλείσουμε το φετινό μας ταξίδι με αξιοπρέπεια, επετεύχθη.

Νέοι παίκτες όπως οι Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης πήραν πολύ σημαντικές εμπειρίες, με τους δύο πρώτους να αποτελούν βασικά μέλη αυτής της προσπάθειας. Όμως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση το καλοκαίρι, αν θέλει να κοιτάξει πιο ψηλά και να μην έχει στην ατζέντα της αναμενόμενους αποκλεισμούς.

Προσέξτε κάτι. Όταν το 2002 πήγαμε στο Σπόρτινγκ και τότε η ομάδα για 2 χρόνια κατέβασε απότομα τον πήχη και με τις μεγάλες ομάδες εκείνων των σεζόν να περνάνε αέρα από τα Πατήσια. Και τότε υπήρχε ανανέωση στο ρόστερ και μάλιστα δεν είχαμε τον παίκτη-ηγέτη όπως είναι τώρα ο Διαμαντίδης. Όμως υπήρχε η ηρεμία στον πάγκο και η ασφάλεια ότι κάτι θα χτιστεί. Τώρα δεν υπάρχει αυτό με το μέλλον του Ιβάνοβιτς να μην είναι σίγουρο σε περίπτωση που...θυσιαστεί το πρωτάθλημα.

Αυτό που θέλω να πω είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ζωή κάνει κύκλους. Δεν μπορεί πάντα να είμαστε στα Final 4, ούτε έχουμε συμβόλαιο πως θα ξεκινάμε κάθε χρόνο φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague. Θα υπάρχει και η περίοδος όπου το ταβάνι θα χαμηλώσει. Το ζητούμενο είναι να μην πέσει και μείνει εκεί, αλλά να υπάρχει προγραμματισμός ώστε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί ξανά σε τροχιά Ευρωπαϊκών τα επόμενα χρόνια.

Οπότε μην τρελαίνεσστε. Από αυτήν την σειρά είχαμε και τα κέρδη μας.

Σχόλια