Κατηγορία για δωροδοκία/δωροληψία αποτελέσματος ισοδυναμεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη


Σιγά-σιγά τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ, με 5 κακουργήματα. Ανάμεσα σε αυτά και περί δωροδοκίας και δωροληψίας αποτελέσματος, με το κατηγορητήριο να επισημαίνει ότι "ο σκοπός επετεύχθη".

Αυτή κατηγορία λοιπόν επηρεάζει άμεσα τον
Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα θα ισχύσουν άλλοι νόμοι και δεν θα τιμωρηθεί με αφαιρέσεις βαθμών/τίτλων και υποβιβασμό, αλλά στην Ευρώπη αν υπάρξουν τέτοιες κατηγορίες και οδηγήσουν σε δίκη τότε η Uefa τον πετάει εκτός διοργανώσεων!

Άρα πλέον αρχίζουμε και παίζουμε -και- με τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα (...) και αυτό του δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Aν αποκλειστεί τότε αυτό πάει στον αμέσως επόμενο της χώρας του, δηλαδή τον πρώτο από τα playoff.

 Η απολογία του Β.Μαρινάκη είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουνίου. Τότε θα αποφασιστεί αν θα παραμείνουν όλες ή κάποιες από τις κατηγορίες. Η Uefa λοιπόν βάσει των πρόσφατων τιμωριών της σε Φενερμπαχτσέ και Μέταλιστ για τους ίδιου λόγους, θα προχωρήσει σε αντίστοιχη στον Ολυμπιακό.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα αφού μιλάμε για πάνω από 20.000.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι αλλαγές ισορροπιών θα επιφέρει μια αλλαγή στην συμμετοχή του Champions League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένας λόγος λοιπόν παραπάνω η ομάδα τώρα που φαίνεται πως κάτι κινείται, να παίξει για την πρώτη θέση στα play off.


: Η κυβέρνηση θέλει να φανεί πως καθαρίζει τον χώρο. Αυτό μπορεί να το πετύχει και μερικώς. Χωρίς να χάσει ψήφους τιμωρώντας εκτός του Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Δηλαδή βγάζοντας άκυρες τις κατηγορίες που μπορεί να πλήξουν και την δεύτερη ομάδα του Πειραιά.

Τώρα θα μου πείτε λες και τιμώρησαν τον Μαρινάκη. Όχι, αλλά θα απαλλαχθεί και από τις 5 κατηγορίες; Λίγο δύσκολο δεν είναι;

Σχόλια