Μπορεί να βάλει τέλος στην Super League;


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η απουσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τις συζητήσεις της Super League με την Nova για την επέκταση της τηλεοπτικής συνεργασίας (λήγει το καλοκαίρι του 2017). Η ΠΑΕ υποστηρίζει πως δεν κάθεται στο τραπέζι μαζί με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Γ.Μποροβήλο, ύστερα από την απάθεια του μετά τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση όπου ο Β.Μαρινάκης και ο μπράβος του είχαν δώσει ένα show αντάξιου του επιπέδου τους. Αυτή είναι η (αν)επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ, αν και ουσιαστικά δεν έχει τόση σημασία ο λόγος που απέχει αλλά ότι απέχει.

Αυτή η εξέλιξη αντιμετωπίζεται
πολύ θετικά από τον κόσμο του Συλλόγου και ειδικά από όσους βλέπουν λίγο πιο μακριά. Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει να έχει την ίδια στάση, τότε είναι ικανός με αυτόν τον τρόπο να βάλει τίτλους τέλους στον συνεταιρισμό που πλέον υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός με κάθε τρόπο. Η Nova και ο ΟΠΑΠ είναι το Α και το Ω της Super League, οι συμβάσει που υπογράφονται έχουν ως δεδομένο την συναίνεση όλων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας και αν κάποια από αυτές (πόσο μάλλον ο Παναθηναϊκός)...κηρύξει αποχή τότε το οικοδόμημα που έφτιαξαν οι Βαρδινογιάννης-Κόκκαλης-Πανόπουλος-Νικολαϊδης θα γκρεμιστεί εν μια νυκτί.

Από την στιγμή λοιπόν που η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τιμωρήσει την διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και με δεδομένο ότι ο Γ.Αλαφούζος δεν επιθυμεί να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη, ούτε είναι διατεθειμένος να κυνηγήσει τις πιθανότητες να νικήσει την παράγκα μέσω μεγάλης αύξησης του budget, καλείτε να πολεμήσει το σύστημα με άλλους τρόπους.

Τι περισσότερο θα πονέσει λοιπόν αν ο Παναθηναϊκός πάει στον OTE TV και αυτομάτως ρίξει την αξία του επόμενου συμβολαίου του Μαρινάκη και των ομάδων του με την Nova; Το συνδρομητικό κανάλι της μούγκας σκεφτείτε πως έχει σαν πάγια απαίτηση να μιλάει για ανανεώσεις συμβολαίων μόνο όταν έχει την συναίνεση όλων των ομάδων. Σκεφτείτε λοιπόν και τι χαριστική βολή θα δώσει στην Nova η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο. Σε ένα ήδη απαξιωμένο πρωτάθλημα φεύγει ο ένας εκ των δύο βασικών πυλώνων και πάει στο αντίπαλο δέος. Ενώ ήδη έχεις χάσει σχεδόν κάθε αγωνιστική δραστηριότητα από το πρόγραμμα σου.

Άρα με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια.

Το θέμα είναι αν ο Γ.Αλαφούζος έχει τα άντερα και την θέληση να το τραβήξει μέχρι τέλους. Αν ειδικά την ίδια γραμμή ακολουθήσουν (όπως ακούγεται) Άεκ και Πάοκ, τότε μιλάμε για μια win-win κατάσταση, αφού τα οφέλη θα είναι άμεσα και πολυεπίπεδα. Αλλά και μόνος του να πάει, πόσα λιγότερα να πάρει από ένα συμβόλαιο που πληρώνει ανάλογα την τρέχουσα εμπορικότητα και την θέση στον βαθμολογικό πίνακα;

Στα μάτια μου λοιπόν το χτύπημα στην Super League του Β.Μαρινάκη μέσω της Nova θα σημαίνει και το τέλος της Λίγκας. Είτε με την έννοια του συνεταιρισμού, είτε με την υπάρχουσα μορφή της.

Μένει να δούμε αν όντως ο Γ.Αλαφούζος έχει σκοπό να πετύχει το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με άλλους όρους ασχέτως τι θα κάνει η Ελληνική δικαιοσύνη.

Σχόλια

  1. Πρεπει οπωσδηποτε σε αυτη την κινηση να συμμετασχουν και η κουλα με τον μπαοκ ωστε να τιναχτει στον αερα η κεντρικη διαχειριση και να παρουν το τριτο το μακρυτερο τα παραρτηματα του Φαταουλ μιας και αυτη τη στιγμη εστω και εμμεσα ζουν απο εμας. Ελπιζω να το παμε ως το τελος και οχι οπως την προηγουμενη φορα που τελικα εκανε πισω ο αλαφουζος και υπεγραψε την επεκταση με τη γαμωνοβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κρασιά .. Αν πάμε με Αλαφούζο και τη νεα σεζον θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στη μετριότητα.
    Όποιος δε το έχει κατάλαβει ακόμα 3 χρόνια τώρα είτε είναι πολύ αφελής είτε κάτι άλλο παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλεπεις οι αγαπημενοι σου βαρδ μας χωσαν 30εκ μεσα, γιγαντωσαν και την παραγκα αφου δεν εκαναν τιποτα τοσα χρονια και το αποτελεσμα ειναι το αναμενομενο.... κανεις να μην θελει να παρει την ομαδα στην κατασταση που ειναι... αλλα αυτο απο οτι φαινεται εισαι αφελης οπως λες (ή κατι αλλο...) και δεν το συνειδητοποίησες ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μην του δινετε σημασια , αυτος ειναι ο σκοπος του να ασχολουμαστε μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά εσύ Baggelis ή γαύρος είσαι ή γραφικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μακαρι αυτο περιμενω να φυγει (αν και επρεπε εδω και καιρο να το κανει) και αν φυγω και γω μαζι μονο η τριφυλλαρα με κραταει εκει στην τρουμποσυνδρομητικη εστω και ετσι οπως ειναι το γαμωπρωταθλημα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να την τινάξουν στον αέρα ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η δικαιοσύνη. Τα λεφτά της νόβα είναι τα μόνα λεφτά που κυκλοφορούν στο πρωτάθλημα. Να τους χτυπήσει εκεί όπου πονάνε.

    Νέα σεζόν με νέα λίγκα και νέους κανονισμούς. Το παρόν σύστημα (ολυμπιακός, παράγοντες, δημοσιογράφοι) θέλουν να μείνει όπως έχει η διοργάνωση και τα λεφτά να έρχονται σταθερά, όχι από καμιά "επένδυση" βέβαια. Η σημαντικότερη αλλαγή που πρέπει να περάσει είναι το μοίρασμα του market pool της uefa, με κάποια ποσόστωση φυσικά. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αντέχει ο πρώτος να παίρνει τα πάντα. Επίσης, δεν αντέχει ο πρώτος να πρέπει να παίρνει τα πάντα αλλιώς να καταστρέφεται. Ακόμα, λιγότερες ομάδες στην πρώτη κατηγορία ώστε, σε συνδυασμό με το μοίρασμα του mp, να βλέπουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

    Θα έλεγα ακόμα και πρωτάθλημα 12 ομάδων με περισσότερους από 2 γύρους ώστε να βλέπουμε περισσότερα ντέρμπι και να απομυθοποιήθεί αυτή η κατάσταση που έχει γιγαντωθεί και με την απαγόρευση των μετακινήσεων. Αλλά, οκ, αυτό ίσως πέσει σε κάποιους βαρύ, γιατί ίσως έχουν πρότυπο για το ελληνικό πρωτάθλημα την πρέμιερ λιγκ.

    Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να "πυκνώσει" πρώτα, πριν ανέβει επίπεδο με "super" και "league" και λούστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ; http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/superleague/panathinaikos/arthro/26160/radevou-alafouzou-melissanidi-patera-/ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΟΛΗΤΟΥ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου