Στεναχώρια

Κι όμως αν συνεχίσει η προσπάθεια αυτή, το μέλλον τους ανήκει...

Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κάνει το θαύμα και έχασε από έναν καλύτερο Ολυμπιακό με 0-3 στον Τελικό Κυπέλλου στο Αγρίνιο. Η στεναχώρια είναι πολύ μεγάλη δυστυχώς. Όχι γιατί χάσαμε ένα Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί βλέποντας το ματς συνειδητοποιείς κάποια πράγματα.

Ποια είναι αυτά; Ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε επιτυχία ότι φτάσαμε τελικό μετά από 3 χρόνια και να ξέρουμε εξαρχής πως αν νικήσουμε θα είναι έκπληξη αφού ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επειδή
από την μια ο Ερασιτέχνης ήταν βουτηγμένος στα χρέη, αυτοί που τα δημιούργησαν εξαφανίστηκαν και σε δεύτερο στάδιο ο κόσμος του Συλλόγου (φραγκάτους και μη) μέχρι και σήμερα έχει αγνοήσει την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά που βρίσκονται στην διοίκηση. Οι μεν φραγκάτοι δεν βάζουν ούτε για αστείο το χέρι στην τσέπη να σηκώσουν ένα τμήμα και να βάλουν ένα στοπ στην αλλοίωση που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα αθλήματα και ο δε απλός κόσμος δεν γράφεται μαζικά στον Ερασιτέχνη, είτε επειδή...βαρέται είτε επειδή περιμένει τον "μπαμπά" να πάρει τον Σύλλογο.

Και από την άλλη έχουμε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκίνησε από την ίδια αφετηρία με χρέη και με ένα μαγικό ραβδάκι τα εξαφάνισε κάνοντας πρωταθλητισμό σε όλα τα ομαδικά αθλήματα με τα λεφτά του ποδοσφαίρου ή τέλος πάντων με ένα ποσοστό από αυτά που κονομάει ο Β.Μαρινάκης και το οποίο είναι υπέρογκο. Και έτσι διαπράττεται μια αλλοίωση της ιστορίας του Ελληνικού αθλητισμού.

Έτσι έχουν τα πράγματα και όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί.

Κάνοντας πέρα την στεναχώρια, θέλω να επισημάνω και κάτι πολύ ουσιαστικό που βγήκε σήμερα από τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός παρά την αγωνιστική του πτώση, έχει αρχίσει και βγάζει υγεία. Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του με νέο Ελληνικό αίμα και σιγά-σιγά να κάνει βήματα προόδου. Στο βόλεϊ γυναικών, αυτή η ομάδα μπορεί να έχει μέλλον. Μακάρι λοιπόν να συνεχιστεί αυτή η δημιουργία της ομάδας και μακάρι το καλοκαίρι να βρεθούν και κάποιοι παραπάνω πόροι ώστε να στηριχτεί και να είναι του χρόνου ξανά το φαβορί για το νταμπλ.

Τώρα μένει το πρωτάθλημα, όπου πρέπει να πάμε στους τελικούς. Με αυτά που έχω δει στα 3 ματς με τον Ολυμπιακό (1 νίκη-2 ήττες) δεν θεωρώ πως μπορούμε να του κάνουμε ζημιά σε σειρά συνεχόμενων αγώνων. Όπως και να χει όμως, πρέπει να πάμε στους τελικούς και να το τραβήξουμε όσο πάει..


Σχόλια