Η Ελλάδα νοσεί από αξίες και εμείς ακολουθούμε...

Μπράβο στην Goal News για το πρωτοσέλιδο αυτό

Αν δεν διάβαζα το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν θα έκανα καμία αναφορά στο περιστατικό με το άτυχο παιδί που έχασε την ζωή του, επειδή προφανώς δεν τον...σήκωνε η κοινωνία αυτή. Και δεν θα το έκανα γιατί αν κάνετε μια γύρα στα sites θα δείτε όλη την υποκρισία μαζεμένη. Λες και τώρα καταλάβαν πως υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία μας, πως υπάρχει σοβαρή κρίση αξιών και πως έχουμε γίνει όλοι μας -άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο- τέρατα.

Η βία στην κοινωνία μας θεωρείται μαγκιά και απαραίτητη. Δεν τιμωρείται και κανείς δεν ασχολείται με αυτήν. Όχι μόνο σε περιστατικά σαν του παιδιού, αλλά παντού. Η καθημερινότητα μας τρέχει λάθος. Οι τριγύρω μας είναι λάθος. Εμείς είμαστε λάθος.

Και για όλα αυτά ευθύνεται η παιδεία. Η παιδεία που δεν υπάρχει στην χώρα μας και εν έτει 2015 ακόμη καμία κυβέρνηση δεν της δίνει την σοβαρότητα που της αξίζει, γιατί πολύ απλά τα κέρδη της θα είναι μακροπρόθεσμα και οι καιροσκόποι άνθρωποι που παίρνουν τις τύχες της χώρας αυτής δεν ενδιαφέρονται για τέτοια πλάνα. Είμαστε μια απαίδευτη κοινωνία που δημιουρργεί ηλίθιους, με τους περισσότερους από αυτούς να τους κάνει και κοινωνικά πρότυπα.

Τα παραδείγματα είναι άπειρα, σε κάθε ώρο της κοινωνίας μας. Και προφανώς δεν πρόκειται να αλλάξουμε γιατί δεν μπορούμε. Αυτό θέλει χρόνια συλλογική προσπάθεια. Και θα γίνει όταν αυτοί που έχουν περισσότερο αγάπη μέσα τους από μίσος θα είναι περισσότεροι από αυτούς που έχουν μηδενικές αξίες.

Είναι πολύ εύκολο να λες πως θες να διαφέρεις, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να το καταφέρνεις..

Προς το παρόν, ανεβάζω ένα απόσπασμα από κείμενο της "Παλιάς Φρουράς" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό των Mad Boys μετά την Ριζούπολη. Ένα τεύχος που τα κείμενα του μπορούσαν να διαβαστούν ποικιλοτρόπως και δεν περιοριζόντουσαν μόνο στα της ομάδας..

"Οι λίγοι ρομαντικοί θεωρούνται γραφικοί.
Αν έχει ήθος, είσαι μαλάκας.
Αν δεν γλύφεις, είσαι κορόιδο.
Αν δεν ρουφιανεύεις, είσαι εκτός λίστας.
Αν δεν κλέβεις καντίνες και περίπτερα, είσαι φλώρος.
Αν δεν "πίνεις" είσαι και φλώρος και ξενέρωτος.
Αν δεν τα παίρνεις από προέδρους και μεγαλομετόχους είσαι όλα τα παραπάνω μαζί."

Σχόλια

  1. Μπράβο Πρες για το κείμενο της ανάρτησής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. koloniwtissa1316/3/15 1:39 μ.μ.

    Χίλια μπράβο για το κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gruenerteufel16/3/15 3:12 μ.μ.

    Καλά τα ειπές σε όλα με βρίσκεις συμφωνω αλλά θα ηθελα να ρωτησω αν το απόσπασμα της"Παλαιας Φρουρας" που αναρτησες το ασπάζονται και τα σημερινά παιδιά.με τις κουκούλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΖΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιους να βρίζω; Συγνώμη αλλά κάπου σε έχασα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σημερινά παιδιά με τις κουκούλες ανεξάρτητα από τα χρώματα είναι μέρος του προβλήματος που πρέπει να λύσουμε μεταξύ μας. Γιατί για να φορέσει κάποιος τις κουκούλες όπως λες, βρίσκει (ή θέλει να βρει) κάποιες αφορμές και υπάρχουν αίτιτα που για μένα πάλι πηγάζουν στο θέμα της παιδείας. Για μένα από κει ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Όπως η βία, όπως οι απόψεις που μηδενίζουν ή μπερδεύουν με μεγάλη ευκολία τα πάντα. Όταν δεν υπάρχει παιδεία, δημιουργούνται προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από έναν φόνο ή ένα οικονομικό κραχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Και για όλα αυτά ευθύνεται η παιδεία. Η παιδεία που δεν υπάρχει στην χώρα μας και εν έτει 2015 ακόμη καμία κυβέρνηση δεν της δίνει την σοβαρότητα που της αξίζει, γιατί πολύ απλά τα κέρδη της θα είναι μακροπρόθεσμα και οι καιροσκόποι άνθρωποι που παίρνουν τις τύχες της χώρας αυτής δεν ενδιαφέρονται για τέτοια πλάνα. Είμαστε μια απαίδευτη κοινωνία που δημιουργεί ηλίθιους, με τους περισσότερους από αυτούς να τους κάνει και κοινωνικά πρότυπα."



    Πραγματικά, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όσο πιο αμόρφωτος και φοβισμένος είναι ένας λαός τόσο ευκολότερα ελέγχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μην το πας εκει ρε φιλε στο οτι δεν υπαρχει παιδεια στη χωρα μας...δηλαδη στην αμερικη που γινεται της καριολας με το μπουλινγκ τι γινεται?δεν ειναι μονο θεμα της ελλαδας και της παιδειας που εχουμε εμεις οι ελληνες...δηλαδη και στην αμερικη δεν εχουν παιδεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην το πας συγκριτικά με άλλες χώρες. Δεν χρειάζεται.
    Με το μέτρο του λογικού δες τι ηθικές αξίες και τι ερεθίσματα γενικότερα παίρνει ένα παιδί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που υπάρχουν. Είτε μιλάμε για δημόσια, είτε για ιδιωτικά.


    Πρότυπο δεν είναι η Αμερική. Πουθενά δεν υπάρχει η ιδεατή κοινωνία, αλλά σίγουρα αν κοιτάξει κάποιος προς Σκανδιναβία θα βρει πολύ καλύτερα δείγματα στο πως λειτουργεί μια κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το λεω γιατι ηδη ακουγονται πολλα οτι εμεις οι ελληνες δεν εχουμε παιδεια οτι ειμαστε καφροι και αλλα πολλα....ναι οκ σε καμια περιπτωση δεν ειμαστε προτυπο σαν χωρα και σαν πολιτες αλλα επισης σε καμια περιπτωση δεν συμβαινουν μονο στην ελλαδα τετοια περιστατικα....και στις ηπα που θεωρουνται ανεπτυγμενη χωρα κτλ κτλ γινεται χαμος με το μπουλινγκ και τις αυτοκτονιες λογω μπουλινγκ...και στις σκανδιναβικες χωρες που λες δεν ξερεις τι μπορει να γινεται οχι μονο απο θεμα μπουλινγκ αλλα και σε αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου