Συγνώμη, αλλά αυτήν την ομάδα δεν θα την διαλύσουμε εμείς!

Όσο και να πασχίζουν για αυτό στον Πειραιά...
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα στην Βέροια από την τοπική ομάδα με 1-0, έχοντας μια αποκαρδιωτική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα ματς αδιάφορο, αφού ο Παναθηναϊκός μέσα σε 2 μέρες έχασε 6 βαθμούς, με τους 3 να τους κλέβουν και τους άλλους 3 να μην τον αφήνουν να τους διεκδικήσει ώστε να μην έχει ούτε την παραμικρή ελπίδα ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Έτσι μετά την ήττα γίναμε μάρτυρες ενός
φαινομένου που παίζει σε επανάληψη δύο δεκαετίες και στο οποίο αρκετές φορές έχουμε συμμετάσχει και εμείς οι ίδιοι. Κάνει η ομάδα μια κακή εμφάνιση, χάνει ένα ματς δίκαια και ξαφνικά όλοι ξεκινάνε να κατηγορούν τους πάντες στο τμήμα. Ξεχνώντας τι έγινε πριν λίγες μέρες. Ξεκινούν τις αγωνιστικές αναλύσεις, ξεχνώντας πως πριν λίγες μέρες δεν ήταν αυτές που σου αφαίρεσαν 6 βαθμούς από το πρωτάθλημα.

Επειδή λοιπόν αυτό το παραμύθι εμένα προσωπικά με έχει κουράσει και μετά από 20 χρόνια πιστεύω πως έχω γίνει σοφότερος (όπως είχε πει κάποτε ένας προπονητής του Ολυμπιακού για κάποια περίεργα αποτελέσματα της ομάδας του...), εγώ την ομάδα αυτήν δεν πρόκειται να την κάψω. Δεν πρόκειται να της ζητήσω ευθύνες για καταστάσεις που δεν είναι υπεύθυνη να αντιμετωπήσει. Αυτήν την ομάδα και αυτόν τον προπονητή που τους γουστάρω με τα καλά και τα κακά τους, δεν πρόκειται να τους "σταυρώσω" και να ξαναπαίξω το τριπάκι που θέλουν να μας βάζουν κάθε χρόνο.

Όταν λέω ανοχή τέλος, αναφέρομαι και σε τέτοιες καταστάσεις.

Ότι ο Παναθηναϊκός από το 1997 έχει πάρει μόλις δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα δεν ευθύνεται η εκάστοτε ομάδα και προπονητής. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και έχουν να κάνουν με τους θύτες και τους ηθικούς αυτουργούς των απίστευτων κατάστασεων που βιώνουμε.

Δεν θα κάτσω λοιπόν να τα βάλω όλα στο μίξερ και στο τέλος της χρονιάς να ψάχνω ευθύνες στην ομάδα για την απώλεια του πρωταθλήματος, ξεχνώντας ότι και φέτος στήθηκαν ολόκληροι μηχανισμοί μέσω δικαστηρίων, διαιτητών, ΜΜΕ και παραρτημάτων ώστε να μην μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Δεν θα στήσω στον τοίχο την ομάδα επειδή οι αρχές του Ελληνικού ποδοσφαίρου δεν της συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο όπως τον Ολυμπιακό.

Την ομάδα αυτή θα την προστατέψω. Και θα το κάνω μέσω της στήριξης μου σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και της κριτικής μου όταν βλέπω ότι τον παίζει, όπως έκανε σε αρκετά ματς φέτος. Για την ομάδα αυτή που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα, θα απαιτήσω καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό το καλοκαίρι ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη και να φανεί ακόμη πιο δυνατή εντός Ελλάδας. Αλλά δεν μπορώ να απαιτήσω να κερδίζει και τους διαιτητές και την ομίχλη και τα αθλητικά δικαστήρια. Αν το κάνω αυτό και τις ρίξω φταίξιμο τότε θα μπω στο τριπάκι που μας βάζει χρόνια το σύστημα. Θα γίνει και γω άρρωστος. Και ούτε θέλω, ούτε μπορώ.

Αυτά από την μεριά μου, που πιστεύω αντιπροσωπεύει και αρκετό κόσμο. Αν όμως το κράτος δεν τιμωρήσει και αποβάλει την μαφία από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε ο Γ.Αλαφούζος πρέπει να δει πως θα κινηθεί πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Γιατί αν συνεχιστεί το ίδιο παραμύθι και του χρόνου, τότε με μαθηματική ακρίβεια η ομάδα του πολύ μικρότερου μπάτζετ που κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό, θα διαλυθεί και θα την κάνει μαζικά για άλλες πολιτείες.


ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δύο χρόνια έχει παίξει 4 ματς με τον ισόβιο πρωταθλητή αυτής της χώρας. Σε κανένα από αυτά δεν παρουσιάστηκε λίγος. Το αντίθετο. Γιατί ξεχνάμε εύκολα και τα ΜΜΕ το εκμεταλλεύονται.

ΥΓ2: Το παραπάνω κείμενο δεν έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Άλλο η παράγκα, άλλο η αγωνιστική παρουσία, άλλο οι διοικητικές κινήσεις. Και ας συνδέονται μεταξύ τους σε σοβαρό βαθμό, 

Σχόλια

  1. Ο λογος που γινεται αυτο ειναι απλος. Εχουμε μαθει στο μοντελο της μεγαλης ομαδας που ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ (βλεπε πουτανας γιος) και το θεωρουμε φυσιολογικο μετα απο 20 χρονιας επαναληψης και πολλες φορες ξεχναμε το ποσο πετσινο και ψευτικο ειναι οποτε απαιτουμε και απο την ομαδα μας για να παρει πρωταθλημα να κανει το ιδιο (που ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ γιατι συμβαινει με αρρωστο τροπο).


    Ειχαμε να χασουμε λογω κακης εμφανισης πανω απο 12-13 αγωνιστικές και αμεσως στην πρωτη ηττα κραξιμο κλασσικα.... Σε ποσα ματς ρε μαγκες επρεπε να χασει βαθμους ο γαυρος?? Πλακα κανουμε?? Τη Βεροια την αφησαν με 9, τον Ατρομητο, την Ξανθη και τον Αστερα τους ΣΦΑΞΑΝ μη τυχο και χασει βαθμους ο θρηνος και ποσα αλλα.... για καντε τη σουμα και βρειτε ποση θα ηταν η διαφορα....


    ΕΛΕΟΣ. 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ.


    Οπως και να 'χει, επειδη αυτη η αρρωστη κατασταση δεν διορθωνεται και ειλικρινα εχουμε φτασει στα ορια μας, περιμενω απο την ΠΑΕ να μην συμμετεχει στο επομενο πρωκταθλημα αν δεν γινουν καποια πραγματα ωστε να πεσει η μαφια.... αλλιως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και καλυτερα ας ασχοληθουμε με το ψαρεμα γιατι θα παθουμε εγκεφαλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος23/3/15 8:52 μ.μ.

    Σωστός.... Η τώρα ή ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω σε ολα αρχηγε ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα! εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορουν να συνασπιστουν με καποιες ομαδες και να φτιαξουν κατι αλλο και ασε τον πουτανας γιο να παιζει πινκ πονκ με τα παραρτηματα... δεν ξερω αν ειναι ευκολο, αλλα αλλη λυση απο το παρουν τις ομαδες μπουγατσα-κουλα και εμεις μεχρι να τελειωσει το παραμυθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΟΥ ΜΗΤΣΑΡΑ23/3/15 9:50 μ.μ.

    AΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.
    ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι εφικτό. Ή για να το θέσω καλύτερα είναι περισσότερο ουτοπικό από όσο πιστεύουμε.
    Να φτιάξεις μια νέα λίγκα. Πρέπει να σε αναγνωρίσει και η ΕΠΟ, κάτι που δεν θα κάνει εκτός κι αν μιλάμε για την συντρπτική πλειοψηφία ομάδων. Αν δεν σε αναγνωρίσει, πως θα παίζεις Ευρώπη; Αν δεν παίζεις Ευρώπη πως θα έχεις έσοδα;


    Κατ εμέ αν χτυπήσουμε μαζί με Άεκ και Πάοκ στα θέματα Nova και ΟΠΑΠ τότε η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Και άσε μετά τον γαύρο με τα παραρτήματα να ψάχνουν καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο και καλή σίγουρη χορηγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που να μην ειχαν βγει και οι κασετες παραεξω........ premier league θα νομιζαμε οτι ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αμπεμπαμπλομ23/3/15 11:04 μ.μ.

    Ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος εχει γραψει απειρα αρθρα για την παραγκα και τις λαμογιες που γινονται(φυσικα επειδη δεν ειχε στοιχεια δεν ονοματιζε αλλα ειχε δωσει παρατσουκλια στα γνωστα λαμογια).Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι δικοι μας δημοσιογραφοι που το κανουν αυτο..
    Προφανως σε αυτο το αρθρο ασχοληθηκε μονο με τα αγωνιστικα,γιατι δεν ειναι απο αυτους που δεν μιλουν για την παραγκα.Το εχει κανει και στο συγκεκριμενο σαιτ σε παλιοτερα αρθρα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου, όταν ανεβάζει άρθρο μια μέρα μετά από την ήττα με τoυς 8 λόγους του εκτροχιασμού από το πρωτάθλημα, τότε αυτός ο άνθρωπος αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την πραγματική αιτία που η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.


    Να ξεκίναγε το άρθρο του με αρχική διαπίστωση πως τον Παναθηναϊκό δεν τον θέλανε διεκδικητή του τίτλου και μετά να κάτσουμε να συζητήσουμε τα αγωνιστικά που είναι δευτερότριτοι λόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ένα πρωτάθλημα που πλανάται κατηγορούμενη εγκληματική οργάνωση πάνω από τα γήπεδα, δεν υπάρχουν αγωνιστικό. Ένα ματς του γαύρου να δει κανείς καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟ θα έπρεπε να είναι πρώτη στην μάχη κατα της μαφίας του ποδοσφαίρου κι όχι να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με αγωνιστικές αηδίες. Αγωνιστικά σε ένα πρωτάθλημα που δε σέβεται τον ιδρώτα των αθλητών δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο γαρρης λεει αληθειες και ειναι απο τους λιγους που δεν παιρνουν γραμμη απο τους ανοιωθους που διοικουν.........η χρονια δεν ειναι απλως αποτυχημενη ειναι τραγικα αποτυχημενη............κοντρα στον χειροτερο ολυμπιακο τα τελευταια χρονια οσο κοντρα διαιτησια και να ειχαμε (που ειχαμε) επρεπε να παρουμε το πρωταθλημα περιπατο αν υπηρχαν σοβαροι ανθρωποι στην σχεδιαση της ομαδας περσι το καλοκαιρι...............
    στις δηλωσεις του αναστασιου οτι στην βεροια ειχαμε παει να δοκιμασουμε παιχτες για τα πλειοφ σοβαρος προεδρος δεν θα τον αφηνε ν ανεβει στο αεροπλανο της επιστροφης.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πήγαινε καλύτερα στο λυόμενο τηγάνι να πανηγυρίζεις κάλπικα και χάρτινα και άσε κανέναν άλλο να υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό!
    Ξέρω ότι σε πονάει που με τον Αναστασίου αρχίζει να χτίζεται κάτι σωστό, βασισμένο στα παιδιά των ακαδημιών μας. Στην ψυχή του Παναθηναϊκού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου, όταν ανεβάζει άρθρο μια μέρα μετά από την ήττα με τoυς 8 λόγους του εκτροχιασμού από το πρωτάθλημα, τότε αυτός ο άνθρωπος αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την πραγματική αιτία που η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

    Να ξεκίναγε το άρθρο του με αρχική διαπίστωση πως τον Παναθηναϊκό δεν τον θέλανε διεκδικητή του τίτλου και μετά να κάτσουμε να συζητήσουμε τα αγωνιστικά που είναι δευτερότριτοι λόγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες και καταλαβαίνω πώς το λες. Πάντως, έχει γράψει και τέτοιο άρθρο αν το ψάξεις. Τέλος πάντων, το θέμα είναι να τελειώνουμε με την εγκληματική οργάνωση και να καθαρίσει η κατάσταση, γιατί πραγματικά δεν πάει άλλο. Άλλωστε, μια χαρά ομάδα έχουμε φτιάξει και σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα στον κόσμο θα είμασταν πρώτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζομπι... οπως το ειπες

    Υ.γ. σδνα, ποση μαλακια αντεχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ..κάπως έτσι έπεσε και η Πόλη ξέρεις..εκ των έσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φιλτατε εισαι φαουλ.. δηλ πρεπει ολοι να βριζουνε το συστημα και μονο αυτο ?
    Μια χαρα τα λεει και οτι λεει ειναι αληθειες.
    Το οτι το γαυροσυστημα δεν μας αφηνει και αυτο ειναι αληθεια αλλα το να επιλεγει να μην αναφερθει σε αυτο δε νομιζω οτι ειναι προσπαθεια να αποπροσανατολισει το κοσμο, τουλαχτιστον οχι ο γαρρης που εχει γραψει για τις βρωμιες στο παρελθον επανειλημενα..
    Εισαι τουλαχιστον αδικος με το να τον ξεμπροστιαζεις ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι ο νο1 λόγος που δεν παίρνεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα και που ο Ολυμπιακός το σηκώνει συνέχεια τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Έχει αλλάξει η ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δύο δεκαετίες και εμείς μιλάμε για αγωνιστικά;


    Προφανώς υπήρξαν και αγωνιστικά λάθη φέτος αλλά δεν είναι αυτά το νο1 πρόβλημα. Αν θέλει να τα αναφέρει καλώς να το κάνει αλλά πριν τα παρουσιάσει σε κάθε αρχή κειμένου να αναφέρει τον νο1 λόγο που δεν σου επιτρέπεται να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν υπηρχε η εγκληματικη οργανωση θα ησουνα πρωτος με διαφορα κ ο γαυρος θα παλευε για 6αδα.... ακομα κ με αυτη την ομαδα κ αυτους τους παικτες θα ησουνα πρωτος κ το λογοτερο που θα σε ενδιεφερε θα ηταν αν παιζει ο μπουρμπος δεξιο μπακ ή ο 30... ( για να μην αναφερθουμε στο γεγονος οτι θα ειχες πολλα περισσοτερα χρηματα απο τα πρωταθληματα που θα επαιρνες πιο πριν, απο την συμμετοχη στο Τσ.Λ. και αρα καλυτερους παικτες)

    Οποτε ναι, οποιαδηποτε αλλη συζητηση ειναι ακυρη και αποπροσανατολιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου