Το παίρνει επειδή υπάρχετε εσείς!

Aντώνης Καρπετόπουλος, Sport24

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος σε ακόμη ένα άρθρο-παρωδία έφτιαξε ένα κατεβατό ώστε να πείσει τον αναγνώστη του ότι ο Ολυμπιακός ΚΑΙ φέτος πήρε το πρωτάθλημα δίκαια.

Πως δικαιολόγησε αυτήν την (δικιά του;) άποψη;

Πρώτον ότι ο
Παναθηναϊκός έχασε  βαθμούς από τις μικρές ομάδες και δεύτερον ότι η διαιτησία δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό! Αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Ανέφερε και το αμίμητο -που χρησημοποιεί κατά κόρον ο Σ.Θεοδωρίδης, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα κόκκινα Μ.Μ.Ε.- πως ακόμη και αν η διαιτησία αδίκησε τον Παναθηναϊκό, τότε πρέπει να έχει την ποιότητα να την κερδίζει και αυτήν.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ-ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ;

Δημοσιογράφοι σαν τον Α.Καρπετόπουλο με τέτοια (δικά τους;) άρθρα στηρίζουν τον διεφθαρμένο Ολυμπιακό και γίνονται βασικό κομμάτι αυτής της παράνοιας που κυριαρχεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δύο δεκαετίες και βγάζει πρωταθλήτρια μια ομάδα συνέχεια και με κάθε τρόπο, την ίδια ώρα που δύο δεκαετίες έχει καταφέρει μόλις μια φορά να κάνει κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη.

Θα σταματούσα να κριτίκαρα τα γραφόμενα αυτού του ανθρώπου, αν είχε το σθένος να παραδεχτεί πως αρθρογραφεί σαν Ολυμπιακός και όχι σαν αντικειμενικός δημοσιογράφος.

Aναλυτικά το κείμενο του:

O Oλυμπιακός, μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, χρειάζεται μια νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα: δεν αποκλείεται στο τέλος η διαφορά του από το δεύτερο Παναθηναϊκό να είναι βαθμολογικά τεράστια. Ηταν ένα παράξενο πρωτάθλημα το εφετινό. Ο πρωταθλητής δεν έθελξε με την απόδοσή του, άλλαξε προπονητή, ταλαιπωρήθηκε από σημαντικούς τραυματισμούς βασικών του παικτών, αλλά όπως θα δείξει και η τελική βαθμολογία του το κερδίζει γιατί οι αντίπαλοί του έχουν ξεχάσει τι σημαίνει κάνω πρωταθλητισμό.

Θέλω να θυμίσω ότι πρωταθλητισμό κάνεις, πρώτα από όλα, όταν δεν πετάς βαθμούς με τους μικρούς που πρέπει να ναι του χεριού σου.

Πετώντας ασταμάτητα βαθμούς

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ φωνάζουν πολύ για τη διαιτησία (και ό,τι άλλο) παίζοντας κρυφτούλι με μια στοιχειώδη αυτοκριτική, όμως η απλή αλήθεια των αριθμών επιβάλει. Εχει επισημανθεί πολλές φορές φέτος ότι ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε»: η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα λέει βέβαια ότι πιο πολύ και από αυτοκτονικός, ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε ανεπαρκής, καθώς μακριά από την Τούμπα η αμυντική του συμπεριφορά υπήρξε κάκιστη – η άμυνά του αποδείχτηκε από τις χειρότερες του πρωταθλήματος.

Κι αν όμως σταθούμε στην «θεωρεία της αυτοκτονίας» και πάλι ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ δεν του φταίει σε τίποτα! Νομίζω ότι αν, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, έλεγες σε ένα οπαδό του ΠΑΟΚ ότι η ομάδα του θα κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και θα πάει στην Ξάνθη για να κερδίσει και να ξεφύγει 7 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αυτός θα συμφωνούσε πως  σε καλύτερη θέση η ομάδα του είναι αδύνατο να βρεθεί και πως πραγματικά σε μια τέτοια εξέλιξη αποκλειστικά υπεύθυνη για την όποια τύχη της θα ναι η ίδια: ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν κέρδισε στην Ξάνθη, αλλά από εκεί κι έπειτα δεν ξανάκανε ματς της προκοπής εκτός έδρας!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον ΠΑΟ, που αδυνατεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα σοβαρά, κυρίως εξαιτίας των βαθμών που πέταξε σε ματς που ήταν το απόλυτο φαβορί. Το αξιοσημείωτο του εφετινού πρωταθλήματος (κι αυτό που κατά τη γνώμη μου δείχνει την αληθινή αδυναμία κυρίως του μαχητικού ΠΑΟ να  διεκδικήσει τον τίτλο) είναι ότι στα ματς με τους οκτώ πρώτους της βαθμολογίας, ο ΠΑΟ δεν αποκλείεται να κάνει τελικά περισσότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό, αλλά σκόρπισε το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο στα ματς κόντρα στους 7 τελευταίους!

Θυμίζω ότι ΠΑΟ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν τους βαθμούς στα μεταξύ τους ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός με ΠΑΟΚ, Αστέρα, ΠΑΣ, Ατρόμητο, Ξάνθη και Παναιτωλικό έκανε 17 βαθμούς (σε 9 ματς) ενώ ο Ολυμπιακός έχει 19 (σε 11 ματς). Εκεί που η διαφορά των δυο γίνεται χαώδης είναι αν δει κάποιος τα αποτελέσματα που έχουν κάνει κόντρα στους εννιά τελευταίους. Με ΟΦΗ, Εργοτέλη, Πλατανιά, Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πανιώνιο, Βέροια, Καλλονή, ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο (11 νίκες σε 11 ματς), ενώ ο ΠΑΟ έχει πετάξει συνολικά 13 βαθμούς (!) κι έχει κερδίσει πολύ δύσκολα στην έδρα του τον Πανιώνιο, τον Λεβαδειακό και τη Νίκη Βόλου! Μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό πετώντας βαθμούς με αυτές τις ομάδες; Φυσικά και όχι και την απόδειξη την έχει όποιος δει πως κέρδισε το τελευταίο του πρωτάθλημα ο ΠΑΟ: είχε χάσει δυο φορές από τον Ολυμπιακό, είχε ηττηθεί δυο φορές στη Θεσσαλονίκη (μια από Αρη και μια από ΠΑΟΚ), είχε μια ισοπαλία με την ΑΕΚ και συνολικά μόλις 10 βαθμούς στα ματς με τους πέντε πρώτους της βαθμολογίας, (ενώ ο Ολυμπιακός είχε 15!), αλλά «σκούπισε» τους μικρούς κι έχτισε στο τέλος μια διαφορά τεράστια.

Τι συμβαίνει αλλού

Επειδή είναι δεδομένο ότι κάποιος θα πει πως αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα κοίταξα να δω τι απώλειες έχουν με τις ομάδες της ουράς άλλοι υποψήφιοι πρωταθλητές σε πρωταθλήματα μεγαλύτερα από το δικό μας. Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα με τους δέκα τελευταίους της βαθμολογίας έχει μια μόνο απώλεια: μια ισοπαλία με την Χετάφε. Η Ρεάλ που κράτησε για καιρό την κορυφή, επίσης με αυτές τις ομάδες δεν έχει απώλειες: βαθμούς έχασε μόνο στα ντέρμπι κορυφής (με Ατλέτικο και Μπάρτσα) και κόντρα σε ομάδες που είναι στην οκτάδα, όπως η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μπιλμπάο. Στην Ιταλία η Γιουβέντους με τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή έχει πετάξει όλους κι όλους δυο βαθμούς σε μια ισοπαλία στην Τσεζένα, όταν το πρόγραμμά της ήταν φορτωμένο. Στη Γερμανία η Μπάγερν έχει μηδενικές απώλειες με τους εννιά τελευταίους και οι άλλοι, που έχουν κάμποσες, για αυτό είναι αδύνατο να την ανταγωνιστούν.

Ακόμα και στην Αγγλία που οι εκπλήξεις είναι συχνά κανόνας, η πρωτοπόρος Τσέλσι στα ματς με τις ομάδες που είναι από τη δέκατη τρίτη θέση και κάτω είναι αήττητη και έχει μόνο δυο ισοπαλίες (με Μπέρνλεϊ και Σάντερλαντ) που έκαναν το Μουρίνιο έξω φρενών! Πρωταθλητισμό, έχοντας πετάξει 13 βαθμούς με αυτούς που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη, δεν κάνει κανένας! Θα μου πείτε αυτό είναι αυτονόητο. Σωστά, μόνο που στην Ελλάδα έχουμε φτάσει και για τα αυτονόητα να συζητάμε.

Χρειάζονται διαιτητές;

Πάμε τώρα στο θέμα της διαιτησίας για το οποίο σας υπόσχομαι μελλοντικά ένα κομμάτι. Φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει κανένα ματς με τους 7 πρώτους χάρη σε ένα πέναλτι ή με ένα γκολ οφσάιντ πχ. Στα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό δεν του δόθηκαν πέναλτι, στη Λεωφόρο ο Σιδηρόπουλος δεν είχε την τόλμη να διακόψει ένα ματς που έγινε σε συνθήκες απαράδεκτες και στην Τρίπολη, παρότι ο Σπάθας ξεσήκωσε τον κόσμο, ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε. Το μοναδικό πέναλτι που πήρε σε ντέρμπι, με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, ο Μήτρογλου το χασε!

Δεν λέω ότι έχει πρόβλημα με τη διαιτησία: μεγάλη ομάδα είναι και οι μεγάλες ομάδες σπανίως έχουν τέτοια. Αλλά αν έλεγες σε κάποιον, πριν το πρωτάθλημα αρχίσει, πως κανένα ματς του Ολυμπιακού με τους πρώτους της βαθμολογίας δεν θα κριθεί από ένα λάθος κάποιου διαιτητή, θα σου λεγε ότι αυτό και στατιστικά είναι δύσκολο: αν ψάξουμε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος πρωτοπόρος να μην έχει πάρει ένα σφύριγμα βαρύ – ειδικά σε εντός έδρας ματς. Να δεχτώ επίσης ότι η διαιτησία είναι εχθρική με τον ΠΑΟ ή τον ΠΑΟΚ – έτσι για την οικονομία της συζήτησης. Μα είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά ότι οι ομάδες αυτές δεν μπορούν να κερδίσουν, έστω με κόντρα διαιτησία, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, τον Λεβαδειακό, τον Πανθρακικό και την Βέροια; Δεν είναι μειωτική για τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ μια τέτοια συζήτηση; Δεν θα έπρεπε ως μεγάλες ομάδες να έχουν την ποιότητα για να το κάνουν; Η μήπως όταν ο ΠΑΟ κέρδισε το πρωτάθλημα, αυτά τα …μεγαθήρια τα κέρδισε με τους διαιτητές; Με τα γκολ του Σισέ τα κέρδισε, όπως και ο Ολυμπιακός τα κέρδισε φέτος με τα γκολ του Τσόρι και του Μήτρογλου.

Αν ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ, κι όποιος άλλος, θέλουν του χρόνου να κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει τα ματς με τους 7-8 τελευταίους, που μονίμως κινδυνεύουν, να τα πάρουν σχεδόν όλα. Αν σε αυτά χρειάζονται σφυρίγματα διαιτητών ή δεν ξέρω τι άλλο, κάτι λάθος έχουν κάνει πάλι….

Σχόλια

  1. ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ 1325/3/15 3:29 μ.μ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΗ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣ...ΘΕΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα σχόλια έχεις κάνει άσχετα με τον Σύλλογο, έκανες και το πρώτο σου που κράζεις την ομάδα και βγάζεις δίκαιο πρωταθλητή τον γαύρο.


    Συνέχισε έτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ.. ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως 20 χρονια αρρωστιας + ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ προπαγανδα απο ΠΑΝΤΟΥ εχουν φερει αυτα τα αποτελεσματα. Το εγραψα και σε προηγουμενο σχολιο, η ανοχη ΤΕΛΕΙΩΣΕ και πρεπει να το καταλαβουν και στην ΠΑΕ. Φετος το καλοκαιρι δεν πρεπει να κατσουν να συμμετασχουν ξανα σε αυτη την αηδια που στηνεται καθε χρονο για ενα και μονο λογο. Ή ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΙΓΚΑ. Για μενα αυτη ειναι η λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να γράψεις. Ο γνωστός Καρπετόπουλος , ο οποίος είναι οπαδος του Θρήνου. Αφού δεν γράφει τον Παναθηναικό ως Παναθηναικό , αλλά ως ΠΑΟ , τότε καταλαβαίνουμε την λογική του.


    Εμένα ως δημοσιογράφος δεν μου αρέσει , είναι του συστήματος και καλό είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε διαβαζε τον Καρπετ για να μαθαινεις για τον Παναθηναικο που ουτε το ονομα μας ολοκληρο δεν γραφει λογω κομπλεξ (οπως σωστα επισημαίνει ο giorgos2013).

    ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΞΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ!!! ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ XAΣOYN ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ?????? ΠΩΣ????? ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ 34 ΣΤΑ 34???? ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ 34 ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πείς;Αφού δεν έγραψε και για την ''2η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος'' τον Αστέρα Τρίπολης!
    Εγώ έκανα σχόλιο στο άρθρο του στο sport24 και επειδή είπα την αλήθεια εγώ και 2-3 ακόμη μας έσβησε το σχόλιο ο Γαυρετόπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΛΑΣ 1326/3/15 1:03 π.μ.

    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΒΛΑΚΑ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαυριελα του κωλου μην ξαναγραψεις εδω..πηγαινε στο πρωταθλητη και στο φως να βρεις το φως σου..τυφλε και αμπαλε που εχεις και αποψη..ξεφτιλισμενε ασχετε που αναθεμα+αν εχεις παρακολουθησει ποτε ποδοσφαιρο...μονο το αποτελεσματα κοιτας μωρη μπαμια?και ασε τον θεο ησυχο παναθλιε..δν ασχολειται ο θεος με κατι βλακες σαν και σενα...καταλαβε αυτα που ειναι ορατα πρωτα+τα αορατα θα σου αποκαλυφθουν..αυτο ειπε ο θεος αλλα συ κοιμασαι ορθιος,καθιστος+στα πλαγια..πρεπει να εχεις παθει εγκεφαλικο η να σου μενουν λιγες μερες ζωης μονο για να τα λες αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου