Η βία φέρνει βία - Τέλος οι προκλήσεις και η ανοχή - Αν δεν τιμωρήσετε την ομάδα του κράτους ο κόσμος δεν θα ηρεμήσει!

Τον Φλεβάρη του '11 ο κόσμος αντέδρασε ειρηνικά και ζήτησε να μπει ένα stop. Δεν τον ακούσατε. Τον Φλεβάρη του '15 πως περιμένετε  η αντίδραση να είναι ίδια;
Όσοι διαβάζετε αυτόν εδώ τον χώρο ξέρετε πολύ καλά την άποψη μου για την βία και την αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή και υγεία.

Όμως υπάρχουν επεισόδια και επεισόδια. Και χθες αυτά τα επεισόδια μπορεί να μην γινόντουσαν και ποτέ, αν δεν έπαιζε σε επανάληψη το ίδιο έργο -απλά με διαφορετικά πρόσωπα και πιο προχωρημένο σενάριο-  που παίζεται από τον Δεκέμβρη του 1996.

Όταν λοιπόν ο πρόεδρος και
ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, προκαλεί το φίλαθλο κοινό από το καλοκαίρι του 2010 συνεχώς, υποτιμώντας την νοημοσύνη του καθένα μας και μη σεβομένος της ανθρώπινη αξιοπρέπεια...όταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος αποφασίζει να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα στην Λεωφόρο κόβοντας βόλτες μέσα στο γήπεδο για να τον βγάλουν φωτογραφίες και να εκπληρώσει ένα παιδικό του όνειρο τυλιγμένο από την μπόλικη ματαιοδοξία που τον διακατέχει, τι θεωρείται σωστό να κάνει ο κόσμος; Να παραμένει παθητικός και να παρακολουθεί ατάραχος το show που δίνει;

Όταν ο προπονητής της ομάδας αυτής πάει μπροστά στο πέταλο της Θύρας 13 και ξεκινάει τις χειρονομίες, ποια αντίδραση του κόσμου θα θεωρούσατε σωστή; Να καθόταν και εκεί να τον κοιτάει να προκαλεί;

Όταν ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει γυρίσει και κοιτάει το πέταλο γελώντας και κάνοντας χειρονομίες κι αυτός με την σειρά του μη σεβόμενος πως σε αυτό το γήπεδο που πούλησε, έφαγε ψωμί και από μπουρτζόβλαχος απέκτησε πολλά φράγκα παραπάνω και λίγες μέρες πριν προκαλούσε με γραφόμενα του την κοινή λογική, ποια ενέργεια του κόσμου θα θεωρούσατε αποδεκτή; Να κάθεται να τον κοιτάει και αυτόν;

Ο Ολυμπιακός ήρθε χθες στην Λεωφόρο να προκαλέσει. Ήταν ξεκάθαρο και το είδαν όλοι, ασχέτως αν οι περισσότεροι δεν συμφέρει να το πουν γιατί θα χάσουν τις δουλειές τους. Και το πέτυχε κατά το ήμισυ αφού ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί, με σκοπό να εξαλείψουν και τις απειροελάχιστες πιθανότητες να διεκδικήσουμε το στημένο τους πρωτάθλημα μέχρι τέλος.

Όμως πήραν ένα μάθημα, το οποίο είναι και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το μέλλον.

Ο κόσμος του Συλλόγου δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο αυτήν την κατάσταση. Χθες υπήρχε μίσος στο γήπεδο για αυτήν την ομάδα και για αυτά τα πρόσωπα. Και το δικαιολογώ. Γιατί ερχόντουσαν σκηνές από το παρελθόν. Πολλές σκηνές. Πάρα πολλές. Δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο αυτό το παιχνιδάκι, ούτε μισή πλέον πρόκληση και πειραιώτικη ψευτομαγκιά.

Κάποιοι θα πείτε πως η βία δεν είναι λύση. Εγώ θα πω πως η βία (ψυχολογική και σωματικά του κρατικού οργανισμού που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός) φέρνει βία, πως η λύση βρίσκεται στην κυβέρνηση και στην τιμωρία επιτέλους αυτού του οργανισμού και πως αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση δεν τιμωρήσει τον άνθρωπο αυτό και τον οργανισμό που κατέχει, ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει. Θα τραβάει κι άλλο αυτή η κατάσταση μέχρι να φτάσει στα άκρα. Το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός και ο τρόπος με τον οποίο μας έχει γαμήσει τις Κυριακές μας. Σε όποιο γήπεδο της Ελλάδας και αν παίξει, τον βρίζουν. Δεν είναι τυχαίο, αλλά ο πυρήνας του προβλήματος. Αν με το καλό η κυβέρνηση πράξει το αυτονόητο, τότε κατά ένα μαγικό τρόπο όλα θα φτιάχνουν. Αν προτιμήσει να εθελοτυφλεί, τότε κάθε Κυριακή θα γίνεται και από κάτι.

Απλά πράγματα.

Σχόλια

  1. "Αν λοιπόν η κυβέρνηση δεν τιμωρήσει τον άνθρωπο αυτό και τον οργανισμό που κατέχει, ο κόσμος δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει"

    ΑΥΤΟ. ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ρε φίλε. Σε όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κάνεις ΤΑ αίσχη (2010) και προκαλείς λέγοντας "διδάξαμε ήθος" δεν υπάρχουν λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου