Aναστασίου: "Θέλει υπομονή το χτίσιμο"


Απόλυτα λογικές ατάκες πέταξε στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Πλατανιά, ο Γιάννης Αναστασίου αναφέροντας χαρακτηριστικά το αυτονόητο, πως όταν χτίζεις κάτι καινούργιο θέλει χρόνο. Στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό θέλουμε αποτελέσματα και αυτό είναι πραγματικότητα, η οποία πολλές φορές έχει και τα αρνητικά της.

Στην περίπτωση της
ομάδας αυτής, ο κόσμος (και όχι τα φαντάσματα) έχει δείξει πρώτη φορά στα χρονικά του Συλλόγου ,ίσως, τόσο ώριμη συμπεριφορά. Όμως να καταστήσουμε κάτι σαφές. Κατανοούμε τις γκέλες και τις κακές εμφανίσεις. Όμως όταν αυτές γίνονται συνήθεια και δεν βλέπουμε αλλαγές τότε δεν γίνεται να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να μένουμε απαθείς. Απλά δεν γίνεται. Η ομάδα φέτος σε πάρα πολλά ματς έχει εμφανιστεί από άνιωθη έως...περίεργη. Ηλίθιοι δεν είμαστε. Αυτό απαιτούμε λοιπόν να αλλάξει.

Την αδιαφορία δεν θα την στηρίξουμε, όπωςς σωστά ανέφερε και το πανί της Θύρας 13.

Γιατί όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν χειροκροτάγαμε μετά από ήττες, το κάναμε γιατί κάτι βλέπαμε. Και είναι κρίμα να καεί..

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Συνεχίζουμε την δουλειά μας δεν γινόμαστε από τη μια στιγμή στην άλλη σούπερ ομάδα και δεν ήμαστε με μια ήττα ομάδα για τα τάρταρα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές θα συμβεί και να χάσεις δεν το θες αλλά έτσι είναι. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στην δουλειά μας και ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Έχουμε αδυναμίες, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και συνεχίζοντας με αυτόν τον ρυθμό και ταπεινά μπορούμε  πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα σαν ομάδα.

Προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και είμαστε ακόμα σε διαδικασία θα έλεγα καθώς είναι η δεύτερη χρονιά αυτής της ομάδας. Όλοι κάνουμε λάθη και δεν είναι εύκολο να πατάς απλά ένα κουμπί και να νικάς συνέχεια. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και ξέρουμε ότι έχουμε αδυναμίες και θέλουμε να είμαστε καλύτεροι.

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως παίκτες και οι αντίπαλοι και υπάρχουν και άλλες συγκυρίες αλλά θέλω να πιστεύω και το πιο σημαντικό είναι η εμπιστοσύνη και η στήριξη σε αυτά τα παιδιά. Ξέρουμε ότι δεν είναι σούπερ ομάδα αλλά μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Το να χτίσεις χρειάζεται υπομονή. Όλοι θέλουν να κερδίζεις συνέχεια αλλά και αυτό δεν είναι το καλύτερο και δεν θα είχε τόσο ενδιαφέρον, μετά το 5-0 επί του Εργοτέλη ήσασταν πολύ λίγοι εδώ και για εσάς τα άσχημα αποτελέσματα δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο και ίντριγκα για να γράψεις περισσότερα πράγματα.

Σχόλια