Άποψη αναγνώστη: Που είναι οι πολλοί Παναθηναϊκοί; Πρώτοι στην κριτική και εξαφανισμένοι στην στήριξη!


Ακολουθεί σχόλιο αναγνώστη που με βρίσκει 100% σύμφωνο. Έχουμε μια ομάδα με τα θετικά και αρνητικά της, έναν προπονητή με τα δυνατά και αδύνατα του σημεία και μια διοίκηση με τα σωστά και τα λάθος της. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην κριτική και είναι υγιές ο καθένας από εμάς να έχει την άποψη του για αυτά που βλέπει και να κρίνει εάν η ζυγαριά γέρνει προς την θετική ή την αρνητική μεριά και αν το ποδοσφαιρικό τμήμα τρέχει σε σωστές ή λάθος βάσεις.

Αν απλά δεχόματαν αμάσητα ό,τι μας
πλασάρανε τότε θα έπρεπε να έχουμε διαλέξει άλλη ομάδα να υποστηρίζουμε. Είναι απόλυτα θεμιτό να μας αρέσουν ή όχι κάποια πράγματα που βλέπουμε και για αυτόν τον λόγο υπάρχει και αυτός ο χώρος. Για να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας απέναντι στην ομάδα που αγαπάμε και όχι απλά να βγάζουμε τα εσώψυχα μας και να ασκούμε μια ανούσια προπαγάνδα.

Αρκεί όλα αυτά να γίνονται από ανθρώπους που αγαπάνε τον Σύλλογο. Δεν γίνεται να έχεις μόνο δικαίωματα στην κριτική και τα αναθέματα και να μην θεωρείς πως έχεις καμία υποχρέωση. Όταν ήμασταν μικροί και δεθήκαμε με αυτό το χρώμα και αυτό το σύμβολο, έγινε ασυναίσθητα. Γιατί απλά αγαπήσαμε αυτήν την ιδέα και λίγο ή πολύ θα χαρακτήριζε ένα κομμάτι του εαυτού μας σε όλη μας την ζωή. Είτε χανόμαστε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, είτε προκύπτουν δυσκολίες στην ζωή μας που μειώνουν την ενασχόλιση μας με την ομάδα, είτε αν αυτή παραπαίει αγωνιστικά και βρεθεί ακόμη και στις τελευταίες κατηγορίες, Παναθηναϊκοί είμαστε.

Η αγάπη μας για τον Σύλλογο δεν γίνεται να μετριαστεί από αγωνιστικές ξεφτίλες, ούτε να μολυνθεί από τον εκάστοτε πρόεδρο ή ιδιοκτησία. Αυτό πολλοί το έχουν ξεχάσει και απέχουν από την Παναθηναϊκή Συμμαχία (που δεν θα γραφτούν για κανέναν Αλαφούζο, αλλά θα δώσουν το 20ρικο για την παιδική τους αγάπη) και από τον Ερασιτέχνη (που άνοιξαν οι πόρτες, αλλά δεν μπήκε ο κόσμος). Έχουν γυρίσει την πλάτη τους και βάζουν προυποθέσεις. Σε τι; Σε μια ιδέα; Σε ένα σύμβολο; Υπάρχουν δηλαδή όροι που θα καθορίσουν την αγάπη σας για τον Παναθηναϊκό;

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω στην άποψη του φίλου, κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Έστω και τώρα δεν είναι αργά...


"Παρότι συχνός επισκέπτης του blog δεν έχω ξαναγράψει. Με ξένισαν τα όσα διάβασα στο post αμέσως μετά τον αγώνα του Σαββάτου, κυρίως διότι υποτίθεται πως εδώ δεν είναι ούτε gazzetta ούτε prasina nea, όπου ο κάθε τυχάρπαστος - λυπάμαι για τον χαρακτηρισμό, από τη στιγμή που μιλάμε για Παναθηναϊκούς, αλλά είναι αλήθεια - γράφει ότι του κατέβει το κεφάλι, σε σημείο που, αν τα διαβάσεις και διαθέτεις στοιχειώδη λογική και αντίληψη, μπορείς να συμπεράνεις ότι οι περισσότεροι πάσχουν από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Αναρωτιέμαι πόσο φτωχή μνήμη διαθέτουν όσοι βάλλουν κατά της ομάδας, του προπονητή, των παικτών, της παρούσας διοίκησης (με σημασία ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, από τη στιγμή που σωτήρες και λαοπρόβλητοι ηγέτες είναι, εδώ και χρόνια, απόντες).

Θυμάμαι σαν τώρα τον πρώτο περσινό αγώνα, κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν ο Νάνο σκόραρε με πέναλτυ στο 2ο λεπτό και όλοι μαζί οι παίκτες πανηγύριζαν μπροστά στη θύρα που καθόμασταν, με έναν τρόπο που θα ταίριαζε περισσότερο σε ντέρμπυ που κρίνει τίτλο παρά στο εναρκτήριο ματς ενός ολόκληρου πρωταθλήματος, κόντρα σε μία ομάδα μεσαίας δυναμικότητας. Όλοι μας, όμως, λέγαμε πως έτσι θα πάει η χρονιά, με την ομάδα να παλεύει κάθε αγωνιστική για να αποφύγει την κατάληξη που είχε η ΑΕΚ την αμέσως προηγούμενη περίοδο. Την κατάσταση φαντάζομαι πως την θυμόμαστε όλοι.

Όμως, ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος. Με όλο τον σεβασμό προς την ΑΕΚ, ουδεμία σχέση με εκείνην, όπως και με οποιονδήποτε άλλο σύλλογο στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα: εξαιρετικό ποδόσφαιρο από ένα σημείο και μετά, τρίμπαλο στα ζώα μέσα στο Καραϊσκάκης και επικράτηση στον τελικό του κυπέλλου με μεγαλοπρεπή τρόπο.

Λίγους μήνες μετά, κι ενώ η ομάδα βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις του ελεεινού εγχώριου πρωταθλήματος, η κριτική δίνει και παίρνει. Στο στόχαστρο, πρώτος απ' όλους, ο προπονητής. Ο ίδιος που ανέλαβε τα ηνία στη δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού και μας προσέφερε την καλύτερη αγωνιστική εικόνα που έχουμε δει από την ομάδα εδώ και χρόνια. Έπειτα, σειρά παίρνουν οι παίκτες - που τη μία είναι θεοί γιατί ισοπέδωσαν τα ζώα και τον ΠΑΟΚ και την άλλη είναι άμπαλοι και με κακή νοοτροπία - και στο τέλος, αναπόφευκτα, το ανάθεμα πέφτει στη διοίκηση και τον Αλαφούζο που δεν επενδύει, δεν τα βάζει όπως πρέπει με το σύστημα κ.ο.κ.

Εγώ, πάντως, έχω μία ξεκάθαρη απορία να διατυπώσω. Οκ, θα δεχτώ ότι "τα παιδιά ΔΕΝ μπορούν" (δεν το χρησιμοποιώ ως μομφή προς το blog, ιδίως από τη στιγμή που εξήγησε γιατί έγραψε ότι έγραψε, απλά μάλλον εκφράζει μεγάλο μέρος της "Παναθηναϊκής κοινής γνώμης"), ότι ο προπονητής είναι άπειρος και έχει "εμμονές", ότι η διοίκηση είναι "μικρή" για τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα, όμως, να μου εξηγήσει κάποιος πως γίνεται, αφού υπάρχει τόσος κόσμος που αγαπάει την ομάδα, που νοιάζεται και στενοχωριέται καθημερινά, γιατί δεν έχει γεμίσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ένα γήπεδο 16.500 θέσεων.

Δεν έχω χάσει αγώνα φέτος, όπως εδώ και πολλά χρόνια (πλην σπανίων εξαιρέσεων). Ακόμα και με την Εστορίλ ήμουν μέσα και δεν το λέω για να παραστήσω οτιδήποτε αλλά για να ξεκαθαρίσω πως έχω προσωπική άποψη για την πληρότητα του γηπέδου σε κάθε αγώνα.

Τα παιδιά, λοιπόν, δεν μπορούν. Ο προπονητής δεν μπορεί, η διοίκηση το ίδιο. Ο κόσμος που στην ευχή βρίσκεται; Τόσο μεγάλη απογοήτευση υπάρχει που δεν μπορούν να βρεθούν 16.500 άνθρωποι που να θέλουν να συμπαρασταθούν στον Παναθηναϊκό, ανάμεσα σε 2500000-3000000 οπαδών του σε ολόκληρη την Ελλάδα; Ας πούμε, for argument's sake, ότι δεν γουστάρουν συμμαχίες και παρόμοια καινά δαιμόνια. Μια βόλτα στο γήπεδο γιατί δεν πηγαίνουν, να στηρίξουν μία ομάδα που σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από νέους παίκτες που όχι μόνο είναι Έλληνες αλλά στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου;

Καλή και άγια η κριτική, αλλά ακόμα καλύτερο είναι αυτοί που την εξασκούν να κοιτάζουν ενίοτε και στον καθρέφτη πριν αρχίσουν τα αναθέματα. Κι αν διαθέτουν τόση αγάπη για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, να το δείχνουν έμπρακτα που και που. Ας θυμηθούμε που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν κι ας σταθούμε δίπλα σε εκείνους που, με τις όποιες ικανότητες και δυνάμεις διαθέτουν, προσπαθούν για το καλύτερο. Δίνουν άνισο αγώνα απέναντι σε ένα τριτοκοσμικό μαφιόζικο σύστημα και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του Παναθηναϊκού περιμένει αυτό να πέσει από μόνο του (ή να έρθει ο επόμενος παντοδύναμος μεσσίας που θα το διαλύσει), ξεχνώντας να κάνει το ελάχιστο αυτονόητο: να βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή δίπλα στην ομάδα σε κάθε αγώνα.

Κι αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί πως τα όσα γράφω είναι κάπως "ρομαντικά" ή υπερβολικά, ας ρίξει μια ματιά στα στατιστικά των αγώνων της επονομαζόμενης (τρομάρα να τους έρθει) superleague, όπως κάνει σήμερα το press. Ο Παναθηναϊκός έχει μονίμως τουλάχιστον διπλάσιες τελικές και κατοχή μπάλας από τους αντιπάλους του. Και, ταυτόχρονα, σχεδόν τα τριπλάσια φάουλ..."

Σχόλια

  1. Θεμέλιος20/1/15 12:49 π.μ.

    Φίλε μου είσαι πολύ σωστός. Δυστυχώς φαίνεται πως ο εθισμός των φιλάθλων σε έναν ιδιοκτήτη-αφέντη στυλ Βαρδινογιάννη ή Μαρινάκη ή Μελισανίδη που αγοράζει το Μέσι και το Ρονάλντο και καθαρίζει αντιπάλους και παράγκες είναι πολύ ισχυρός. Πως γίνεται να πηγαίνουν στο γήπεδο πληρώνοντας φυσικά εισιτήριο 16 χιλ. κόσμος και να μη δίνουν το 20ρικο ή το 50ρικο για να γραφτούν στη συμμαχία ή να μη στηρίζουν τον ερασιτέχνη; Είναι το σύνδρομο του σκλάβου που του χαρίζουν την ελευθερία και αυτός ψάχνει καινούριο αφέντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι προυποθέσεις που λέγαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ. Δεν γινετε η εφημεριδα "γαυρος" να κανει τοση προπαγανδα εναντιον της ομαδας μας και να μενει ατιμωρητο. Σημερα γραφαν οτι πηγαμε στο νοσοκομειο μικρα παιδακια. Δηλαδη ελεος. Ολα εχουν καποιο οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ampelokipoi Cy20/1/15 1:45 π.μ.

    Φιλε Baggelis,το να στηριζεις και αγαπας ενα συλλογο ή οτιδηποτε δεν σημαινει παντα οτι περιμενεις και ανταποκριση ή να παρεις κατι πισω.Το κανεις γιατι ΘΕΛΕΙΣ εσυ.Η αγαπη (για αυτον τον συλλογο) υπαρχει,ειτε γιατι το διαλεγει καποιος ειτε για αλλους λογους.Δεν ειναι κατι που επιλεγεις πότε να το αισθανθεις.Απλα υπαρχει.Και ευτυχως εχει πολλους Παναθηναικους που εχουν αυτη την αγνη αγαπη γι αυτη την ιδεα...

    Και ρωταω:θα αγκαλιαζες το παιδι σου ή τον πατερα σου κ.ο.κ εαν σε απογοητευε,εαν εκανε λανθασμενες επιλογες,εαν ειχε κακια γκομενα?Φυσικα,ειναι η απαντηση.Γιατι αγαπας.Και ναι υπαρχουν ανθρωποι που αγαπουν τοσο δυνατα τον Παναθηναικο και γι αυτους ειναι αυτονοητη η στηριξη.Γιατι μ αυτον που αγαπαω θελω να ειμαι και στις χαρες και ιδιαιτερα στις λυπες μαζι.

    ΥΓ Οποιος ειναι εξω απ τον χορο,πολλα τραγουδια ξερει φιλε Baggelis...Και στο να φταιμε καποιον ή κατι κλασικα πρωτοι ειμαστε,ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν σε ελεύθερο κράτος και επιτρέπουν στον κάθε διεφθαρμένο να τους κυβερνά και να τους τρώει τη ζωή, στο γήπεδο θα έρθουν; Η ψήφος για κάθε έναν που έχει το δικαίωμα είναι ένα όπλο, που πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί. Τώρα αν το αφήνεις άδειο, το γεμίζεις αλάτι ή το κάνεις νεροπίστολο, κακό στη χώρα και στον εαυτό σου κάνεις. Όπως μας λένε οι άγγλοι, εσείς ψηφίζετε κόσμο για να τους βρίζετε όταν κυβερνούν και μετά τους ψηφίζετε ξανά.
    Στο γήπεδο το όπλο είναι η παρουσία και η φωνή. Τώρα αν κοιμάσαι στην εξέδρα, αν φιλιέσαι με τη γκόμενα ή βρίζεις το σόι τού παίχτη και του προπονητή, κακό στην ομάδα κάνεις και στις αρχές του Συλλόγου.
    Προηγούμενη αγωνιστική ούτε 15χιλιάρικα εισιτήρια στην α' κατηγορία αν θυμάμαι καλά. Μην το ψάχνεις, στα παπάρια τους είναι όλοι, με τίποτα δεν ασχολούνται ούτε γήπεδο πάει ο κόσμος. Για να πας θέλει και μια προσπάθεια. Το μαστουρμπέισον καταναλώνει πολλή ενέργεια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα ξεκάθαρο πραγματακι πρώτα..η αγάπη για τον Σΰλλογο προφανώς και είναι για πάντα ανεξαρτητα απο διοικηση . Δε διαφωνουμε σε αυτό και αν μου κάνεις μάθημα ..αγάπης να τα αφήσεις αυτά αλλού θα σε παρακαλέσω. Το σχολιο μου είχε ενα κεντρικό νόημα. Μια διοικηση χρειάζεται να εμπνευσει το κοσμο και το ανέλυσα διεξοδικά με επιχειρήματα πως ο κοσμος βλέπει συγκεκριμένα πράμματα που γίνονται οχι απλα ΛΑΘΟΣ αλλα και ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ και είναι μακρύα . Εκτος αν εσυ πιστευες οτι ξαφνικά οι χιλιάδες που αγαπάνε τον Παναθηναικό σταμάτησαν να τον αγαπάνε ετσι ξαφνικά..

    Ελπίζω εσύ και όποιος μπει στη διαδικασία να απαντήσει να εχει τη συνειδηση του ήσυχη. Να μη θυμηθηκατε την αγνη..αγάπη τώρα..για να μη κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας και να μιλάμε καθάρα.
    Ελπίζω ακόμα αυτά που αναφέρεις να τα πίστευες πάντα και να δρούσες έτσι πάντα.. Γιατι εγώ δυστυχώς έχω μνήμη ελεφάντα και θυμάμαι οτι στήριξη δεν υπήρχε άλλες εποχές οχι απλά στήριξη ούτε καν ανέχεια αλλά υπήρχε πόλεμος βρισιδι ξύλο και φτυσίδια.
    Εαν εσυ δεν ανηκες σε αυτή την κατηγορια και στηριζες την ομαδα δεν έκανες ποτε αποχή έχεις δικαιώμα να γράφεις οτι γράφεις.Αλλιώς εστω αν έχεις κάνει το παραμικρό ενάντια στην ομάδα σου καλό είναι πριν κρίνεις τους άλλους να κάνεις πρώτα την αυτοκριτική σου. Εγώ παντως τη συνειδηση μου την έχω ήσυχη...

    Υ.Γ Για την ταμπακέρα τελικά δε μου απάντησες..Διαφωνείς στα σημεία που έθεσα..?Από εκεί θα φανουν πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιαννης20/1/15 3:38 π.μ.

    το βρισκουν απο το θεο μαγκα μην ανησυχεις ειναι απληρωτοι προχθες κυρηξαν τριωρη σταση εργασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΤΟ "ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ.. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ;; Ε ΚΑΙ;; ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ;; ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗ ΓΡΑΦΩ. ΦΙΛΕ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΑΣΚΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ..
    Υ.Γ 1 ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΕΙΣ.
    Υ.Γ 2 ΖΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΝΗΣΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
    Υ.Γ 3 ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΠΡΕΣΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ 100% ΣΥΜΦΩΝΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστος20/1/15 9:29 π.μ.

    Σωστός φίλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σπαταλάς φαιά ουσία φίλε Αμπελόκηπε. Ο Βαγγέλης δεν παίρνει από λόγια και είναι ο άνθρωπος που ασκεί προπαγάνδα εναντίον διοίκησης , παικτών και προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεμέλιος20/1/15 12:25 μ.μ.

    Σου δίνεται η ευκαιρία να αναλάβεις εσύ την διοίκηση Βαγγέλη. Κατέβα στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας υποψήφιος και γίνε πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Μπορείς..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχάς, ευχαριστώ το press που χρησιμοποίησε έτσι το post μου. Φυσικά, όχι για λόγους ματαιοδοξίας αλλά διότι πιστεύω πως σε λίγα βασικά πράγματα πρέπει να συμφωνούμε.


    Απαραίτητη διευκρίνηση: όταν έγραψα για "ψυχολογικά προβλήματα", προφανώς εννοούσα τον συρφετό των άκυρων σχολίων που κατακλύζουν mainstream sites σαν το gazzetta και το prasina nea. Το αναφέρω ξεκάθαρα, ακριβώς για να διαφοροποιήσω αυτούς που αποφασίζουν να εκθέσουν την άποψή τους εδώ μέσα. Νομίζω πως 1-2 φίλοι που το σχολιάζουν, ας πούμε "προσβεβλημένοι", μάλλον δεν διάβασαν καλά αυτό που έγραψα και το παρεξήγησαν.


    Σε κάθε περίπτωση, είπα πως λυπάμαι που φτάνω στο σημείο να αποδώσω έναν χαρακτηρισμό τέτοιου είδους, αλλά πιστεύω πως έκανα σαφείς τους λόγους που με οδηγούν σε αυτό. Δεν παριστάνω τον τιμητή των πάντων - πως θα μπορούσα, άλλωστε - απλά, όπως ο κάθε ένας από εμάς έχει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του το ίδιο ισχύει και με εμένα.


    Στα επί της ουσίας, προσωπικά, ΔΕΝ περιμένω κανένα μεγάλο όραμα για να δώσω την αγάπη και την υποστήριξή μου σε κάτι που θεωρώ πως ομορφαίνει τη ζωή μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Σκασίλα μου για τους τίτλους και τα μεγαλεία. Προτιμώ να αισθάνομαι πως αυτό που πιστεύω και υποστηρίζω πρεσβεύει κάτι όσο το δυνατόν καθαρότερο και τίμιο και από εκεί και πέρα ότι είναι να έρθει ας έρθει. Η νοοτροπία του να ακολουθώ μόνο στις επιτυχίες μου είναι ξένη. Και, μιας και κάποιοι μιλούν και γενικά παρακάτω, πέρα από τα στενά όρια του ποδοσφαίρου, σε αυτή ακριβώς τη νοοτροπία και την εξάπλωση παρομοίων ιδεών έχουν στηριχτεί όσοι μας έχουν οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού όλα αυτά τα χρόνια, σαν κοινωνία και σαν κράτος.


    Για να μην ξεφύγω πολύ από τα αμιγώς αθλητικά, παρότι οι κοινωνικές διαστάσεις υφίστανται ούτως ή άλλως, βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω εδώ και μία εικοσαετία πως τα νέα παιδιά θα γίνουν ολυμπιακοί και πως ο Παναθηναϊκός συρρικνώνεται σαν σύλλογος γιατί οι βρωμιάρηδες κερδίζουν κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα με το ζεστό χρήμα του CL. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ! Ρίξτε μια ματιά στις εξέδρες του Καραίσκάκης και θαυμάστε την... γιγάντωση του αυτοαποκαλούμενου "θρύλου". Τρεις κι ο κούκος.


    Έτσι είναι τα πράγματα. Άλλοι εμπνέονται από τον "διδάξαμε ήθη κι έθιμα", από τον κάθε Καραπαπάρα και τον κάθε Θεοδωρίδη (μεταξύ άνοιας και αγνής ψυχασθένειας), δανειζόμενοι λίγη από την ψευδεπίγραφη ισχύ του κρατικοδίαιτου συλλόγου τους, μπας και νιώσουν καλύτερα για τη μίζερη ύπαρξή τους. Εγώ - και οι κοντινοί μου φίλοι - προτιμώ να εμπνέομαι βλέποντας τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Ρισβάνη, τον Λαγό, τον Κουτρουμπή, τον Καρέλη, τον Χουχούμη και τα υπόλοιπα παιδιά να μάχονται, όπως και όσο μπορούν, απέναντι σε όλους. Άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΕΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ δηλαδή τι διαφορά έχεις με αυτούς που κατηγορείς περί στήριξης τα προηγούμενα χρόνια. Και εσύ απο την πλευρά σου τα βλέπεις όλα μαύρα η διοίκηση Αλαφούζου, δεν σε εμπνέει, δεν έχει κάνει τίποτα σωστό η ομάδα έχει μικρύνει, και όλα τα συναφή. Με την ίδια λογική και αυτοί που αναφέρεις μαύρα τα βλέπανε,θεωρούσαν ότι το μόνο που την ένοιαζε την ομάδα ήταν να βγαίνει δέυτερη και να παίρνει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λίγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalhspera kyrioi .1) den symfvnv me to montelo laikhs bashs 2)den anexomai thn koroidia 3)den dexomai na mikrainoyn synexvs thn omada 4)den dexomai na mas paramyuiazoyn oson afora thn leoforo me apotelesma na apexv apothn sthrijh ths omadas .OTAN H OMADA APOKTHSEI ENAN PROEDRO -HGETH-EPENDYTH TOTE UA EPISTRECV STO GHPEDO OPVS UA KANEI KAI TO MEGLYTERO MERVS TVN FILAULVN ..............................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άρα η αγάπη σου για τον Σύλλογο πάει ανάλογα με το ποιος είναι στην διοίκηση, την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και τα προσωπικά σου κριτήρια.


    Τίμιος. Οπότε δεν έχει νόημα να μπαίνεις εδώ πέρα γιατί η φιλοσοφία πέρι αγάπης στον Σύλλογο είναι εντελώς διαφορετική από την δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Oxi file press.to montelo laikhs bashs exei apotyxei nai h oxi;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προφανώς και έχει αποτύχει. Αυτό θα καθορίζει το αν θα πατάς στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ua soy pvgi ayto poy me rvtas se ligo. ti kanei h dioikhsh afoy to montelo apetyxe;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επιμένει σε αυτό το μοντέλο. Αυτό θα σου καθορίσει το αν θα πατάς στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ara kanei lauos. giati den caxnei ependyth;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανοικτή είναι η ΠΑΕ για όποιον θέλει. Το έχει δηλώσει και ο Αλαφούζος αλλά και να μην το δήλωνε είναι αυτονόητο πως όποιος θέλει την παίρνει.


    Αυτό θα σου καθορίσει το να μην πατάς στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. h pae file einai kleisth gia opoiondhpote ependyth kai ayto einai gnvsto se oloys toys logoys den toys jerv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακόμη και έτσι να είναι -που δεν είναι- γιατί δεν έχει βγει κάποιος που θέλει να πάρει την ΠΑΕ να το πει;


    Και πάμε πάλι... αυτό θα σου καθορίσει το να μην πατάς στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kanenas den paei na agorasei kati to opoio den pvleitai . o pvlhths kanei to anoigma kai meta blepeis an yparxei endiaferon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kai gia na mhn parejhghuv den exv kanena problhma me ton alafoyzo as ginei aytos o proedros - hgeths- ependyths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Αλαφούζος έχει κάνει τομές στον Παναθηναϊκό που δεν έκανε ούτε ο Νίκος ο Πατέρας. Είναι ο μόνος πρόεδρος που έχει συντάξει τα ΜΜΕ του με τον Παναθηναικό, ο μόνος πρόεδρος που έχει στείλει ΠΑΚΕΤΟ την εγκληματική οργάνωση στους ανακριτές ( ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ), έχει αγοράσει στο όνομα του Παναθηναίκού προπονητικό κέντρο ιδιόκτητο, έχει φέρει την ομάδα στην Λεωφόρο και έχει συσπειρώσει αυτός που είναι παρών. Προσωπικά στα τέτοια μου αυτοί που περιμένουν κανέναν τελικό για να ψάξουν για εισιτήρια. Αυτοί είναι περαστικοί και ευκαιριακοί. Αυτοί που πρέπει είναι επαρκώς συσπειρωμένοι και έτσι πορευόμαστε μέχρι την οριστική ανατροπή της οικονομικής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ua perasoyn polla xronia kalo koyragio na exeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Zafeiris Mouskas20/1/15 9:21 μ.μ.

    Ωραίος,άντε στο τηγάνι και άσε το Τριφύλλι για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπορεί. Τουλάχιστον θα ξέρω ότι στα δύσκολα χρόνια αυτής της ομάδας, ήμουν δίπλα της και δεν την άφησα στο έλεός της. Αυτοί πάντως που σε λίγα χρόνια που ο Παναθηναϊκός θα έχει ανακτήσει τα σκήπρα που του ανήκουν και στο ποδόσφαιρο, ήταν εκεί και στα πολύ δύσκολα, να νιώθουν έστω μια ηθική ικανοποίηση. Αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός είναι ένα τιτάνιο μέγεθος, χρειάζεται και αυτούς που θα έρθουν στο γήπεδο λόγω του Σισε, του Λετο, του Σιλβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Zafeiris Mouskas20/1/15 9:32 μ.μ.

    'Αψογος ο φίλος.
    Να συμπληρώσω πως τα βαζελάκια(βαζελάκια της κακιάς ώρας είναι) ,που πατάνε στο γήπεδο μόνο στις χαρές και στο ντέρμπι θα φιλάν κατουρημένες ποδιές για ένα εισιτήριο,δε διαφέρουν σε τίποτα από τον μέσο καθυστερημένο τσουκαλόπληκτο γαύρο.Περαστικά τους και μακριά από τη Λεωφόρο.
    Και να θυμούνται πως για να βγαίνει ο κάθε τρίβλακας να κάνει τον καμπόσο με βιντεάκια στο YT και φωτό και ιστορίες με σχόλια:''Πωπω τι λαό έχουμε'' και ''Έτσι σας γαμάει η 13'' κλπ,κάποιοι τρώνε ώρες και μέρες από τη ζωή τους για να είναι δίπλα στο Σύλλογο,από αγνή και ανιδιοτελή αγάπη και μόνο.Να τα σκέφτονται πριν πούνε:
    -Δείτε τι κάναΜΕ
    -ΧορεύαΜΕ γυμνοί μέσα στη Ρωσία
    -ΠάΜΕ παντού.
    Πουθενά δεν πάτε καναπεδάτοι αναγνώστες του Γκότζου.Προφανώς εξαιρούνται άνθρωποι λόγω απόστασης και οικονομικής δυνατότητας ή άτομα που περνούν δύσκολες καταστάσεις.
    Στήριξη σε κάθε τμήμα,παντού και πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η διαφορα ειναι διακριτή . Το δικο μου επιπεδο δε μου επιτρέπει να καταφερθω εναντια στην ομάδα.Είμαι ξεκάθαρα αντίθετος στις πρακτικές που ακολουθησαν ορισμένοι "οπαδοί" .Αναφέρομαι προφανώς οχι σε αυτούς που διαφωνούσαν με την εκάστοτε διοικηση γιατι ο καθένας έχει δικαιώμα στο να διαφωνει και να εκφράζει την αποψη του.

    Δεν έχει δικαιώμα όμως κανένας να βρίζει αισχρά παίχτες και να τους επιτίθεται στη γωνία να πετάει μπουκάλια και να καταστρέφει την περιουσία της ομάδας ούτε έχει δικαίωμα να επιβάλει τις όποιες απόψεις που έχει με την βια. Αυτά στα οποία αναφέρομαι έχουνε γίνει επανελημμένα από συγκεκριμένη μερίδα " οπαδών " που ξαφνικά ανακάλυψαν την αγνή ..αγάπη για την ομάδα τους. Βεβαια καλλιο αργά παρά ποτέ.Ε από αυτούς μαθήματα δε θα δεχτώ και ειμαι σιγουρος πως πολλοι που τώρα το παίζουνε αγνοί έχουνε λερωμένη τη φωλιά τους .

    Υ.Γ Επι της ουσιας των γραφομένων μου ούτε εσυ δεν απαντησες. Λυπαμαι που κανεις δε μένει στην ουσία για μια ακόμα φορά . Είναι ο εύκολος δρόμος να κατευθύνεις την κουβέντα αλλού όταν στερείσαι επιχειρημάτων.Όσο για τον Θεμέλιο ..μακριά από εμένα οι παραγοντικές σχεσεις με την ομάδα τα αφήνω σε όσους ζούνε από τον Παναθηναικό ..δεν έχω τετοιες προθέσεις αφήνω τη παραγοντική καριέρα για άλλους πιο " κατάλληλους" . Εξάλλου χρειάζονται συγκεκριμένα " προσοντα " που δε τα διαθέτω. Η θέση των οπαδών είναι στα γήπεδα και οχι στα δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε φιλαρακιιι, μπερδευτηκες, εδω ειναι Αθηνα και οχι Πειραιας....
    Αιντε τραβα στον προεδρα το βαγγελα να κανεις ταμαμ....
    Α ρε καλικατζαροι, βαρδινογιαννης που σας χρειαζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το μοντέλο λαϊκής βάσης δεν έχει αποτύχει φίλε. Έχει
    εφαρμογή τριών χρόνων και έχει μαζέψει συνολικά περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ.



    Δεν δίδω σημασία, τόσο , στο οικονομικό μέγεθος που για μένα
    είναι σημαντικό , αλλά στο ότι είναι Εταιρία Λαϊκής Βάσης.



    Ο όρος Λαϊκή σημαίνει ότι απευθύνεται στο λαό και ενδιαφέρεται για τον κόσμο. Έχεις αναρωτηθεί
    τι σημαίνει αυτό; Πρώτα από όλα δημοκρατία , ότι ο απλός άνθρωπος , που ΑΓΑΠΑ
    και ΜΕΤΕΧΕΙ στα κοινά της ομάδας , μπορεί να πάει στην ετήσια συνέλευση και να ασκήσει
    κριτική στον πρόεδρο. Φέτος λόγου χάριν , ασκήθηκε κριτική στον Αλαφούζο , για τις
    επιλογές του στις μεταγραφές.



    Ο Αλαφούζος είναι , όπως και ο Γιαννακόπουλος , λαϊκός άνθρωπος.
    Άσχετα , ότι είναι καπιταλιστής και έχει τα συμφέροντά του , εντούτοις είναι απλός
    και λαϊκός. Δεν έχει την νοοτροπία « ποιος
    είσαι εσύ , που τολμάς και με ρωτάς; Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».



    Φίλε μου , τέτοιες συμπεριφορές , εμείς οι οπαδοί , τις ζήσαμε
    στα παρελθόντα χρόνια , από ανθρώπους που νόμιζαν ότι ήταν υπεράνω , που συνεννοούνταν
    μόνο σε κλειστά κλαμπ. Ανθρώπους , που αδιαφορούσαν παντελώς για την ομάδα ,
    αρκούνταν στα αναγκαία και ότι παραπάνω γίνονταν , γίνονταν με την λογική του κέρδους.
    Ανθρώπους , που στα τόσα χρόνια που βρίσκονταν στο τιμόνι της ομάδας , δεν έφτιαξαν
    μια νέα Λεωφόρο , το προπονητικό κέντρο το κράτησαν στο όνομά τους , ενώ η ΠΑΕ
    δεν είχε ιδιόκτητα γραφεία.



    Την ίδια στιγμή , που η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει δικά της ιδιόκτητα
    γραφεία , δικό της προπονητικό και δικό της ιδιόκτητο γήπεδο , δωρεά του κράτους
    , εκδιώκοντας τον Εθνικό Πειραιώς.



    Ο Αλαφούζος , με όσα χρήματα έχει και μπορεί να διαθέσει ,
    ανακατασκεύασε την Λεωφόρο , έφερε πίσω
    , την ποδοσφαιρική ομάδα στο ιστορικό γήπεδο , αγόρασε νέο προπονητικό στο όνομα
    της ΠΑΕ και έφτιαξε την Εταιρία Λαϊκής Βάσης.



    Επίσης , έφτιαξε μια ομάδα από το μηδέν. Αγοράζοντας παίκτες
    που η καριέρα τους είχε τελειώσει , αλλά χάρις τον προπονητή μας , έκαναν μια
    νέα αρχή. Προωθώντας νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες. Να
    προσθέσω ότι , το να κυβερνάς μια εταιρεία όπως ο Παναθηναϊκός , θέλει λεφτά
    και κότσια. Τα λεφτά μπαίνουν από τον ίδιο
    , τα κότσια απαιτούνται στο χειρισμό των
    μεταγραφών της ομάδας.



    Μην ξεχνάς φίλε μου , ότι η ΠΑΕ έχει αναβαθμίσει τα συμβόλαια
    του Νάνο , του Ντίνα , του Καρέλη , του Δώνη και ετοιμάζεται να επεκτείνει το
    συμβόλαιο του Μπεργκ. Έναν παίκτη πολύ μεγάλης αξίας.



    Δεν θέλω να δημιουργήσω κανένα διχασμό με την λογική , ότι
    οι προηγούμενοι δεν έκαναν , ενώ οι τωρινοί κάνουν , γιατί όλοι οι οπαδοί θα πρέπει
    να είναι ενωμένοι. Αλλά , στο ότι έχει κάνει πολλά πράγματα και ότι νοικοκύρεψε
    την ΠΑΕ , νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να φέρει αντίρρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όντως η διαφορά είναι διακριτή, οι μεν όπως λες αντιδρούσαν πιο δυναμικά και σε αρκετές περιπτώσεις με λάθος τρόπο, οι δε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ίντερνετ. Ο τρόπος αλλάζει η ουσία παραμένει η ίδια και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εκάστοτε κριτική. Μιας και μιλάμε για έλλειψη επιχειρημάτων να συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτή την τριετία ο Αλαφούζος απέτυχε σε όλα, θα ήθελα να μου πεις ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα, πως θα πρέπει να κινηθεί ο σύλλογος αο εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου