Ο μεγάλος Παναθηναϊκός ακόμη λάμπει!


Μετά το 6ο Ευρωπαϊκό στην Βαρκελώνη είχα ανεβάσει ένα κείμενο που σχολίαζα το μόνο κακό που είχε δημιουργηθεί από την μεγάλη ομάδα που ξεκίνησε να χτίζει το 2003 ο Ομπράντοβιτς και ήταν το απόλυτο αφεντικό της Ευρώπης. Η κριτική μου είχε να κάνει με την συχνότητα των Ευρωπαϊκών επιτυχιών στο μπάσκετ και την αδυναμία μας να συνειδητοποιήσουμε τι ομαδάρα είχαμε την τύχη να απολαμβάνουμε εκείνα τα χρόνια. Πραγματικά το πιστεύω πως ακόμη και σήμερα δεν το έχουμε καταλάβει..

Ένα δείγμα για να αντιληφθούμε τι
ζούσαμε τόσα χρόνια είναι πως κάθε χρονιά πλέον κάποια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ γυρίζει...σπίτι της στο ΟΑΚΑ.

Αρκεί ,επίσης, να σκεφτείτε ποιοι είναι τα πρώτα βιολιά στην φετινή Euroleague. H ασταμάτητη ΤΣΣΚΑ τρέχει με χίλια προς το Final 4 υπό τις οδηγίες του Ιττούδη, η Φενερμπαχτσέ του Ζοτς είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague και ο Σπανούλης είναι το πρώτο όνομα στον Ολυμπιακό.

Αν και πάλι δεν το καταλαβαίνετε κι έτσι, στις τελευταίες 3 Ευρωλίγκες μας...

Ομπράντοβιτς, Ιττούδης, Διαμαντίδης, Αλβέρτης, Μπατίστ, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Γιασικεβίτσιους, Σισκάουσκας, Νίκολας, Πέκοβιτς, Σπανούλης...

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι κομμάτι τις ιστορίας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Είναι η ίδια η ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σχόλια