Τα αποτελέσματα της παράγκας τώρα φαίνονται


Xθες έγινε πολύ συζήτηση για τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασαν οι ΠΑΕ για την σαιζόν 2013-14, με τον Ολυμπιακό να έχει έσοδα λίγο πάνω από τα 92 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα που Παναθηναϊκός και Πάοκ έχουν 74 εκατομμύρια λιγότερα!

Αν και πολύ ενδιαφέρον θα είχε μια
αντίστοιχη λίστα με τα κέρδη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ξεκάθαρο πως πλέον ο Β.Μαρινάκης απολαμβάνει τους καρπούς του συστήματος που έχει δημιουργήσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ασχέτως αν μπορεί να γίνονται μαγειρέματα στα νούμερα ή να πέφτει και λίγο...μπουγάδα, είναι επίσης ξεκάθαρο πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέχει χιλιόμετρα από όλες τις υπόλοιπες ΠΑΕ στην Ελλάδα. Για αυτά τα νούμερα έφτιαξε κυρίως το σύστημα που έχει ρίξει στον βούρκο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος τους και όχι το πρεστίζ της ομάδας του. Με αυτά τα νούμερα θα τρέξει τις υπόλοιπες σαιζόν και θα του επιτρέψουν να χάσει κανένα πρωτάθλημα για τα μάτια του κόσμου (εκτός κι αν όντως η Δικαιοσύνη τιμωρήσει επιτέλους αυτήν την ανομία). Αλλά προσέξτε..ένα πρωτάθλημα. Όχι πχ δύο κολλητά. Γιατί τότε θα είναι το πλήγμα. Το ένα δεν θα του κάνει διαφορά. Για αυτό την σαιζόν 2010-2011 είχα στηθεί μέχρι και τα δοκάρια. Γιατί αν ήταν στην θέση του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής τότε ο Β.Μαρινάκης θα έπρεπε να ματώσει οικονομική ή τέλος πάντων να βρει πολύ διαθέσιμο χρήμα να κλείσει τις τρύπες. Τρύπες που τελικά -μετά και τον αποκλεισμό στην Ευρώπη την ερχόμενη σαιζόν καθώς και το πρωτάθλημα του 11/12 που ούτε αυτό επέτρεψε να το πάρει άλλος πλην αυτού- άνοιξαν και πήγαν να καταστρέψουν τον Παναθηναϊκό.

Τα πάντα κινούνται γύρω από τα -τουλάχιστον- 20.000.000 ευρώ του Champions League. Και καταλαβαίνετε πως όταν επί 4 σαιζόν έχεις το...σταθερό αυτό εισόδημα, αποκτάς την δυνατότητα να λες πως βάζεις λεφτά από την τσέπη και να μεγαλώνεις την διαφορά με τους υπολοίπους που απλά πρέπει να ποντάρουν μέχρι και την ίδια την ύπαρξη της ομάδας για 1 σαιζόν μπας και καταφέρουν να σου πάρουν ένα πρωτάθλημα και πάρουν ανάσα ζωής.

Πιο κάτω είναι τα στοιχεία όλων των ομάδων της Super League. Το πόσο άρρωστο είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται λοιπόν και από τις αποκλίσεις στα έσοδα τους.



Σχόλια

  1. Οχι ρε δεν επηρεάζεται το πρωταθλημα απο την παραγκα... ολα παιζονται στο γηπεδο.


    ΥΓ ο ψοφη με 14 παιχτες αποστολη 0-4 χθες και ξαφνικα "ηρθε το δολλαριο" αλλα ειπαμε ολα παιζονται εντος γηπεδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mono an exeis 40000 diko sou gipedo me aneseis boreis na kaneis kati pleon kai na polemiseis tin vromia . to kratos den tha kanei pote tipota etsi tha zoume apo edo kai pera .telika o krokos prepei na einai poli xazos pou afise autin tin masa ston xodro,xtipaei to kefali tou tora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος23/1/15 11:22 π.μ.

    Το πιο κορυφαίο είναι ότι θέλουν 80-20 διαιτητικά (μπορεί να γίνομαι κι ελαστικός) και 100-0 εισαγγελικά για να το πάρουν... Τι ντροπή για το ανθρώπινο είδος, τι κοινωνικό φαινόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. autoi omos xairontai kai alloi tosoi opadoi klaine , prepei tou xronou an sinexistei auto na figei o pao apo to gamimeno auto protathlima den iparxoun alles litheis pleon terma ta kobarsilikia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O πράκτορας φίλε έβγαλε με ΚΑΘΕ τρόπο από τον Ολυμπιακό. Απλά μόλις έσκασε η siemens έπρεπε να κάνει στην άκρη και δόθηκε η ΠΑΕ σε κάποιον με τα ίδια ήθη και έθιμα τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kai emeis ti tha kanoume tha vlepoume na klevoun titlous mexri na exafanistoume os fiilathloi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και όποιος μιλάει για διαιτησία είναι γραφικός. Λες και υπάρχουν κατηγορούμενοι για εκληματικοί οργάνωση στο ποδόσφαιρο ας πούμε κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή κάποιοι έχετε μανία με την Λεωφόρο των 16,000 θέσεων , που δεν την γεμίζετε , να σας ρωτήσω το εξής: Ο ΠΑΟΚ που έχει ως έδρα την Τούμπα που έχει χωρητικότητα όσο το Καραισκάκη (περίπου 30,000 θεατές) γιατί είναι κατά 74 εκατομμύρια πίσω του ΟΣΦΠ;


    Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ok giorgo oti peis na meinoume me tin leoforo ton 16000 theseon to 2015 kai ta epomena xronia ,einai xazes oi omades pou ftiaxnoun kainouria gipeda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι , φίλε 123 , προσωπικά είμαι υπερ να μείνουμε για πολλά χρόνια στην Λεωφόρο των 16,000 θέσεων , ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. sevomai tin gnomi sou ,alla mia aporeia pisteueis stin epomeni 10ettia 20etia o pao borei na adapexelthei se auton ton epaggelmatiko athlitismo xoris esoda,ektos kai an eimaste pleon omada pou den tha kanei protathlitismo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει έσοδα η Λεωφόρος. Τα υπολογίζω στα 3,5 εκατομμύρια από Σούπερ Λίγκα και κύπελλο και στα 2 εκατομμύρια από εισιτήρια σε Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς χορηγούς , διαφημίσεις , τηλεοπτικά έσοδα και διαφορα άλλα. Όλα μαζί μπορεί να κάνουν ως σύνολο περίπου 25 εκατομμύρια. Αν βάλεις τα 20 εκατομμύρια του Τσου Λου και ένα 5 εκατομμύρια από νίκες όλα μαζί κάνουν 50 εκατομμύρια. Με 50 εκατομμύρια την κάθε χρονιά , νομίζεις ότι δεν βγαίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. giorgo borei i leoforos na sikosei agona ch .l ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Παναθηναϊκός, αν θέλουμε να μεγαλουργήσει και αν θέλουμε να δούμε ρεαλιστικά τα πράγματα, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μείνει στην Λεωφόρο με 16,000-20,000 θέσεις.


    Δεν θα μπορέσει ποτέ του να κάνει κάτι πραγματικά μεγάλο γιατί δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά. Δεν θα έχει έσοδα, δεν θα του "επιτρέπεται" να έχει ακριβά εισιτήρια, δεν θα έχει εμπορικές χρήσεις και δεν θα αποτελεί πόλο έλξης για χορηγούς γιατί πολύ απλά αυτοί θα επενδύουν μόνο αν βλέπουν μεγάλα ονόματα και μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες εκτός συνόρων, οι οποίες με την σειρά τους θα έρχονται μόνο αν υπάρχει οικονομική άνεση.


    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΖΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ. ΑΜΕΣΑ γιατί τις συνέπειες του εγκλήματος του κράτους προ 10ετίας με το Καραϊσκάκη, ήδη τις βιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. sosto opote 2 einai i liseis leoforo me 40000 i votaniko me 40000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Πρες μην εθελοτυφλείς. Θα χάσουμε την Λεωφόρο και θα κλαίμε. Προσωπικά δεν θέλω και δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω από μία ριζική ανακαίνηση της Λεωφόρου με την υφιστάμενη χωρητιότητα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. giorgo den borei gia ch l giauto tha pame oaka allo to parelthon pleon prepei na kaliptei kapoia standarts pou den iparxoun stin leoforo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές , όπως τα λουξ των φώτων που πρέπει να μεγαλώσουν και τα γραφεία τύπου που επίσης πρέπει να μεγαλώσουν. Τίποτε άλλο , το έχω ψάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου