Για να διεκδικήσετε το πρωτάθλημα, πρέπει και να το πιστέψετε!


Πάνε και τα Γιάννενα. Με τα όσα κωμικοτραγικά γίνανε με την διεξαγωγή του αγώνα, το αποτέελεσμα μας έβγαλε χαμένους της αγωνιστικής. Σε 3 δύσκολες έδρες -όπου και Πάοκ Ολυμπιακός έχουν αφήσει και πιθανότατα θα αφήσουν βαθμούς- στην Τρίπολη, την Ξάνθη και τα Γιάννενα η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη. Πήρε μόνο δύο βαθμούς και μια εξευτελιστική ήττα. Κοινός παρανομαστής πως και στα 3 αυτά ματς η παρουσία του κόσμου ήταν αντιστρόφως ανάλογη με της ομάδας. Δυναμικές παρουσίες γιατί έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα -και με τους άλλους δύο ανύπαρκτους αγωνιστικά- το πιστέψαμε περισσότερο το πρωτάθλημα...

Όπως φαίνεται όμως από τα
μέχρι τώρα αποτελέσματα - με μόνη εξαίρεση το ματς της Τούμπας- η ομάδα δεν το έχει πιστέψει πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και είναι λυπηρό. Γιατί αν πχ δεν μπορούσε θα ήταν εν μέρει κατανοητό. Αλλά ούτε στην Τρίπολη, ούτε στην Ξάνθη, ούτε και στα Γιάννενα είχαμε να αντιμετωπήσουμε καλύτερες ομάδες. Ούτε είναι αποδεκτή δικαιολογία το "βρεθήκαμε σε κακή μέρα". Γιατί απλά δε γίνεται σε 3 ματς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα να...βρίσκεσαι σε κακή μέρα.

Προσωπικά, σαν γενικό συμπέρασμα, η ομάδα μου βγάζει την εντύπωση πως έχει ψιλοβολευτεί σε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας έχοντας ως δεδομένο την στήριξη του κόσμου στο slogan "η ομάδα χτίζεται. Υπομονή και στήριξη". Σα να μην θέλουν να ζορίσουν τους εαυτούς τους, σα να φοβούνται να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Μέχρι όσο αντέξουν, μέχρι όσο τους αφήσουν κοράκια, παράγοντες, κλαδευτήρια και...ομίχλες.

Και είναι πραγματικά κρίμα η διοίκηση να μην κάνει το κάτι παραπάνω μεταγραφικά, ο Αναστασίου να μην είναι τόσο soft με τους παίκτες και αυτοί με την σειρά τους να μην είναι στην τσίτα. Όλοι βλέπουμε πως πάει να χτιστεί κάτι σωστό. Για αυτό και στηρίζουμε. Αλλά καλό είναι μέσα στην ομάδα να τους θυμίζει κάποιος που και που πως είμαστε Παναθηναϊκός και στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Και όταν αυτή μας χαρίζεται -γιατί ξανατονίζω με την αγωνιστική ανυπαρξία των άλλων δύο αυτό γίνεται τον τελευταίο μήνα- δε γίνεται να την κλωτσάμε και να εθελοτυφλούμε στο "χτίζουμε και ό,τι έρθει με το καλό ας έρθει".

Παίζουμε σε ένα βρώμικο πρωτάθλημα που ακόμη κι έτσι που είναι έχουμε βρεθεί να είμαστε διεκδικητές. Με το χαλαρό και έτσι όπως αντιμετωπίζει τα ματς η ομάδα, τα παπάρια μας θα πάρουμε. Όταν λέμε διεκδικούμε το πρωτάθλημα, πρέπει να φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Όταν η κερκίδα φωνάζει "ΠΑΟ γερά πρωτάθλημα ξανά" σημαίνει πως κάτι βλέπει. Κάτι που πρέπει να το χει δει πολύ πιο πριν η ίδια η ομάδα.

Μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό έχουμε 7 ματς ακόμη με τα 5 να είναι στην Λεωφόρο και τα άλλα δύο σε Νέα Σμύρνη και Ηράκλειο με Όφη. Αν σε αυτά δεν μπορέσουμε να κάνουμε το 7Χ7 τότε καληνύχτα μας. Η δυναμική των αντιπάλων που θα αντιμετωπήσουμε μέχρι το ντέρμπι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα.

Έπρεπε να μπαίνετε στο γήπεδο με πάθος από...χθες.
Κάντε το από τώρα τουλάχιστον. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Φέρτε το πρωτάθλημα στην Λεωφόρο και μετά θα πάμε για ...άλλα πράγματα. Αφήστε τα συστήματα, τις πασούλες, τις κακές μέρες και πάρτε τις νίκες! Το να εμφανιστεί κάποιο κοράκι και κάποιο παράρτημα στα επόμενα ματς ώστε να σας κόψει τον τσαμπούκα δεν είναι απίθανο. Είναι ιδιαίτερα πιθανό. Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν για να τρώτε σίδερα.

ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ!

Σχόλια

  1. Το πρωτάθλημα το έχουμε πάρει, μάγκες. Όταν βγαίνει ο πρόεδρος και δηλώνει με στομφο οτι έχουμε το καλυτερο ρόστερ στην Ελλάδα, νιώθω μια σιγουριά! Όταν βγαίνει ο Αναστασίου και λέει "ευτυχώς που δεν χάσαμε απτά Γιάννενα, νιώθω ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά. Και όταν τέλος βγαίνει ο Τάσος ο Λαγός και λέει " κρατάμε το βαθμο και συνεχίζουμε " είμαι πλεον 100% βέβαιος οτι το έχουν όλοι πιστέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ρε παπαγαλάκια ο Αλαφούζος και ο Αναστασίου σας φταίει ρε;Πόσο πιο πολύ θα ξεφτλιστείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα να δεις που θα παρουμε πρωταθλημα και θα λετε μετα οτι ο Αναστασιου δε μπορει να παρει το CL.. ε, ρε πλακα που εχεται καλικατζαρακια...
    Ηθελα να ηξερα εαν εχει καταδεχτει κανενας απο εσας τους μεγαλοιδεατες παναθηναικαρες που καταχεριαζεται Αλαφουζο και Αναστασιου, εαν εχεται δωσει, εστω 20 ευρω για την συμμαχια, σιγα μη δωσετε,
    Ολοι εσεις, καλικατζαρακια, γουσταρετε Μαρινακη, ουτε καν βαρδινογιαννη, αλλα Μαρινακη, να το παιζεται καμποσοι με τα λεφτα του προεδρα που τα κανονιζει ολα και ειναι μεσα σε ολα, καθαρα και βρωμικα.
    ΑΜ δε σας βγαινει ετσι ο Αλαφουζος (και πολυ καλα κανει) και δε γουσταρεται γιατι αντιπροσωπευει κατι διαφορετικο
    Δε γουσταρετε Αναστασιου, γιατι ειναι ελληνας με ευρωπαικη σκεψη, επιτυχημενος μεχρι τωρα και με προοπτικη, (ηδη συζητιεται το ονομα του στο εξωτερικο) αρα.. τι κανουν οι ελληναρες ? ασε ρε που θα μα πει ο Αναστασιου ..... ζηλεια και φθονος, το ποιον του λαου μας !
    Τρομαρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ δηλαδή όταν σου έχει 85 λεπτα μέσα τον ανύπαρκτο Μπούι αποθεωνεις Αναστασίου έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαγγέλη σταμάτα την προπαγάνδα. Η ομάδα είναι ακόμη μέσα στους στόχους της για πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι πραγματικά ντροπή , να παριστάνεις τον νεκροθάφτη του αγώνα που κάνει η διοίκηση , ο προπονητής και οι παίκτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου , στην πιο κρίσιμη καμπή της Σούπερ Λίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. dimpaogate138/1/15 1:47 π.μ.

    Αφού το πρωτάθλημα είναι καθαρό και παίζετε στα ίσια. Ένα δεξία μπακ θέλουμε με ειδικά φώτο στις επικαλαμίδες για να διώχνει και την ομίχλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις πατήσει ποτέ το πόδι σου στη Λεωφόρο ή τα τσαμπουνάς όλα αυτά από τον καναπέ του σπιτιού σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. dimpaogate138/1/15 1:49 π.μ.

    Αν έχει στανταρ συμμετοχές που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο παίκτης , φταίει ο Αναστασίου ή ο Νταμπίζας που του έβαλε τέτοιον όρο στο συμβόλαιο; Εκτός και αν τεχνικό διευθυντή είχαμε τον Αναστασίου και τον Ρούτερ.
    Υ.Γ: Που είναι οι εποχές που είχαμε τον Χανς τον Μπακε στον πάγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι ρε φιλε, δεν τον αποθεονω για αυτο, και εγω συχτιριζα που εβλεπα τον μπουι να σερνεται

    ΑΛΛΑ

    Πρεπει να δεχτω οτι ΑΥΤΟΣ ειναι ο προπονητης, ΑΥΤΟΣ κανει τις επιλογες γιατι ΑΥΤΗ ειναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του και ΟΧΙ η δικη μου.

    Η δικη μου ειναι να ΣΤΗΡΙΖΩ την ομαδα και ΟΧΙ να βγαινω να τα χωνω κατα το δοκουν.

    Ναι τρελενομαι με καποια πραγματα που βλεπω, καποιες στιγμες αλλ αυτο ειναι λογικο.


    Πρεπει παντα να βλεπεις το ΔΑΣΟΣ και οχι το ΔΕΝΤΡΟ.


    Ο μπουι, ο πετριτς, ο μπαιραμι, οι ευκαιρειες που χασαμε στις τελευταιες αγωνιστικες να πλησιασουμε στην κορυφη, οι μεταγραφες που δεν εγιναν κτλ. ειναι ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.


    Το ΔΑΣΟΣ ειναι οτι κανουμε βηματα μπροστα σαν ποδοσφαιρικος οργανισμος και αυτο ειναι μια διαδκασεια που απαιτει χρονο και υπομονη.


    Πιστευω ακραδαντα οτι οι ανθρωποι που κανουν κουμαντο θα μας πανε μπροστα με ΥΓΙΗ τροπο που θα εξασφαλισει σταθεροτητα στη διαρκεια του χρονου και οχι παροδικα πυροτεχνηματα.


    Καταλαβαινω οτι πολλοι δεν μπορειτε να περιμενετε, θελετε πρωταθλημα και το θελεται τωρα, να πω ψεματα οτι δεν το θελω και εγω ? οχι βεβαια, περπατωντας θα ερθω απο την ολλανδια (που λεει ο λογος, ετσι), αλλα αυτο δεν πρεπει να μας γινει και ψυχωση.


    ΠΡΩΤΑ πρεπει να εξυγιανθουμε οικονομικα ΧΩΡΙΣ ρισκα για να μπορουμε να το ξανακυνηγησουμε ξανα και ξανα, και καποια στιγμη, οχι πολυ μακρια θα πανυγηρησουμε ενα απο τα ποιο γλυκα πρωταθληματα στην ιστορια μας, μεχρι το επομενο βεβαια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε θέλω να είμαι κακός με τα αδέρφια, μα έχει καταντήσει αηδία η βλακεία στο μυαλό που έχουν ορισμένοι κάθε θέμα του Παναθηναϊκού να το διαστρεβλώνουν βάσει προέδρων. Όποιος γράφει σχόλιο κριτική λέγεται, που το ήθος της εξαρτάται από τα ψυχονευρωτικά τού καθένα, αλλά στα παπάρια μας η ψυχολογία τους, ειδικά αυτών που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο σύλλογος δεν πρεσβεύει την εξάρτηση και το παγωτό από κανέναν πρόεδρο και κανέναν κολαούζο του. Το ότι καταλήγει κάθε κουβέντα να αναλύεται ποιός πρόεδρος είναι καλύτερος και το ιστορικό μηνυμάτων τού κάθε κολλημένου, είναι θέμα που πρέπει να το λύσει κάθε ένας με σοβαρή συζήτηση με τον εαυτό του. Ειδικά αυτοί που σε κάθε σάιτ σχολιάζουν άκοπα και δε ζουν εκτός υπολογιστή, είτε υποστηρίζοντας τον σύλλογο είτε θάβοντάς τον.
    Με χαροποιεί που εξακολουθεί ο αδερφός πρες να είναι ωριμότερος τού κάθε έναν από εμάς, που κάνει τον κόπο να αφήσει ένα σχόλιο και δείχνει έτσι και πόση ανοησία μπορεί να ακολουθήσει σε ένα άρθρο που λέει απλά πράγματα για την ομάδα.
    Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή τη δεδομένη στιγμή - χώρια των όσων έχει περάσει το τμήμα αυτό και των συνεπειών τους - η ομάδα δεν είναι καλή, αποτελείται από μέτριους παίκτες στην πλειοψηφία τους που προωθήθηκαν ως πρώτοι παίκτες κάτω από γνωστές δεδομένες συνθήκες, στέκονται γενικά σε έναν Παναθηναϊκό, αλλά όχι σε έναν Παναθηναϊκό που κυνηγάει πρωτάθλημα ακόμα και σε ένα τέτοιο ξεφτιλισμένο ποδοσφαιρικό καθεστώς. Οι βαθμοί που χάθηκαν είναι απόρροια πρωτίστως λαθών του προπονητή και έπειτα των άλλων επίσης γνωστών δεδομένων. Όμως μη ξεχνάμε ότι και ο ίδιος και όλο το τμήμα είναι εξελίξιμοι και καλώς ή κακώς τα λάθη είναι κάτι αναμενόμενο, ειδικά όταν πιέζεσαι και δεν είσαι συνηθισμένος.
    Όπως και μη ξεχνάμε πώς κρίνεται μια ομάδα. Όχι με βάση τί έγινε πέρυσι και πρόπερσι και ό,τι θυμάται ο καθένας. Κρίνεται σε σχέση με αυτόν που είναι πρώτος. Και πράγματι, δεν είμαστε καλή ομάδα, αλλά είμαστε καλύτεροι από αυτόν που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ειδικά αν δεις ποιοί παίκτες παίζουν εκεί και τους συγκρίνεις με τους δικούς μας. Και εκεί έρχεται η απογοήτευση τού πώς γίνεται να έχεις χάσει περισσότερους βαθμούς από όσους έχασαν έως τώρα κάποιοι κατσικάδες, τζανδάρηδες και τζαβέλλες.
    Όμως όλα παίζονται ακόμα. Τα επόμενα ματς είναι κρίσιμα και η ομάδα ας κάνει αυτό που πρέπει και όποιος θέλει να την υποστηρίξει ας πάει γήπεδο. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου