Η Συμμαχία, οι λεφτάδες, ο Αλαφούζος, το παρασκήνιο και η σαιζόν που καίει!

Για να νιήσεις την βρώμα θέλει πολλά λεφτά. Για να νικήσεις σε ένα νορμάλ ποδόσφαιρο όχι τόσα..
Aν και κανονικά το θέμα που θα έπρεπε να είναι στην επικαιρότητα, είναι το αγωνιστικό και το express μαγείρεμα που ετοιμάζεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει κεφάλι στο πρωτάθλημα, τα Πράσινα Νέα ανέδειξαν ένα θέμα σχετικά με τον νέο τρόπο προσέγγισης που έχει επιχειρήσει ο Γ.Αλαφούζος ώστε να βρει λεφτά για τα ταμεία της ΠΑΕ.

Αυτός είναι μέσω
έντοκου δανείου από διάφορους ιδιώτες με χρόνο αποπληρωμής από 3 έως και 5 έτη. Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας, το ποσό που αναμένεται να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ με αυτόν τον τρόπο, είναι περίπου 3.000.000 ευρώ.

Εδώ κάπου να κάνω και το σχετικό σχόλιο, γιατί στο μυαλό μου αυτή η σαιζόν μέχρι και το καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερο σημαντική από όσο πιστεύουμε γιατί τρέχουν θέματα που καίνει. Αγωνιστικά, οικονομικά, γηπεδικά και παρασκηνιακά με τα δύο τελευταία για μένα να λειτουργούν ως προυποθέσεις για τα άλλα δύο.

Ο Παναθηναϊκός θα...παίξει το μέλλον του με βάση το πως θα κυλήσουν αυτά τα ζητήματα. Μόνη περίπτωση να μην μας καίνε είναι να βρεθεί ο ζάμπλουτος τύπος και να πάρει εν μια νυκτί την ΠΑΕ, οπότε όλα τα υπόλοιπα μοιραία θα πάρουν τον δρόμο τους. Επειδή όμως τα...δεκάδες εκατομμύρια μας βγάλανε μαλάκες (σύμφωνο Συντάγματος, καμήλες και Κινέζοι) ας κάνουμε μια επανάληψη των δεδομένων.

Το μοντέλο της λαϊκής βάσης έχει αποτύχει παταγωδώς, αφού ο κόσμος του Συλλόγου φάνηκε πως τον διακατέχει μια άλλου είδους συμμετοχική νοοτροπία που περιορίζεται μόνο στις κούπες και στα πανηγύρια. Φέτος αντί να μετράμε περισσότερα μέλη, είμαστε στο...-1000 περίπου με τα λεφτά που έχουν μαζευτεί να ξεπερνάνε με το ζόρι τα 2.500.000 ευρώ. Ο κόσμος λοιπόν έχει γυρίσει την πλάτη και για τρίτη σαιζόν δεν φαίνεται διατεθειμένος να βοηθήσει με την συμμετοχή του (όπως το ίδιο -δεν- κάνει και στον Ερασιτέχνη).

Παράλληλα έχουμε τους λεφτάδες-φαντάσματα που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συνδράμουν ενεργά και ανάλογα με το πορτοφόλι τους στην ΠΑΕ. Φταίει η ιστορία της πολυμετοχικότητας; Φταίει κάποιος μπαμπούλας; Φταίει το γηπεδικό; Φταίει κάτι άλλο; Το μόνο σίγουρο πως είναι εξαφανισμένοι και δεν κάνουν καν τον κόπο να έρθουν γήπεδο να δουν την ομάδα που υποτίθεται πως υποστηρίζουν.

Με βάση λοιπόν την απουσία όλων αυτών, έχουμε και τον Αλαφούζο ο οποίος ψάχνει για λεφτά μιας και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να βάλει πιο ενεργά μόνος του, αφού βλέπει πως δεν υπάρχει βοήθεια ούτε από τους μεν ούτε από τους δε. Έχω πει από την αρχή πως σέβομαι ότι εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει πως δεν έχει σκοπό να τα ακουμπήσει και να την τρέξει μόνος του. Αλλά εδώ επανερχόμαστε στην αρχική μου τοποθέτηση που έχει να κάνει την με την σημασία αυτής της σαιζόν.

Αν δεν καταφέρει τίποτα σημαντικό στο παρασκήνιο και δεν υπάρξει κατάληξη με όσους έχουν στήσει στα τέσσερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν θέσει εδώ και χρόνια τον Παναθηναϊκό ως μόνιμο θύμα, τότε οι ανακατατάξεις που μπορεί να δημιουργηθούν το καλοκαίρι να μας ορίσουν την μοίρα μας σε ρόλο κομπάρσου και για τα επόμενα χρόνια. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση αυτό το μειονέκτημα ισοσκελίζεται -κάπως- μόνο με τα φράγκα. Αλλά φράγκα. Ούτε με τα 2.500.000 της Συμμαχίας, ούτε με πωλήσεις, ούτε με τα πιθανά 3 από δάνεια, ούτε με offshore εταιρίες.

Αν από την άλλη υπάρξει ξεκαθάρισμα στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου φέτος, τότε να συνεχίσει να δουλεύεται το αγωνιστικό μοντέλο που τρέχουμε αφού είναι δεδομένο πως σε υγιείς συνθήκες θα ευδοκιμήσει και παράλληλα δεν θα χρειάζοντα τα τόσα λεφτά άμεσα.

Γενικά τα πράγματα πλέον είναι ψιλοδεδομένα. Όπως και οι προτεραιότητες των ζητημάτων που πρέπει να επιλύσει ο Αλαφούζος. Παρασκήνιο πρώτα από όλα και τα υπόλοιπα θα είναι πολύ πιο εύκολα μετά γιατί και λεφτά θα βρεθούν και καμία ομάδα δεν θα καίγεται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο από έναν διαιτητή-καμικάζι.


ΥΓ: Όταν κυριαρχεί η βρώμα, είναι πολύ εύκολο να χάνουμε μετά κι εμείς την μπάλα. Όπως θα την ξαναχάσουμε αν στραβώσουν τα ματς σε Αγρίνιο και Τρίπολη.

ΥΓ2: Απαίτηση μας οι παίκτες του Συλλόγου σε αυτά τα 2 ματς να τα δώσουν όλα γιατί η διαιτησία παραμονεύει.

Μέσα σε μια πρόταση είδατε πως εκλογικεύω και φαίνεται πως έχω συνηθήσει και θεωρώ ως δεδομένη την αρρώστια του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Σχόλια

  1. http://www.panathinaikos-press.com/2011/12/o.html koita ti vrhka autos exei oristei gia na shkwnei thn shmaia aurio sto derby.. yo SYSTHMA arxizei kai karavazei ta dynata tou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα. Πολυ σημαντικη η φετινη χρονια και πρεπει οπωσδηποτε να τα παιξουμε ολα στο ποιο σημαντικο θεμα που ειναι το παρασκηνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεμέλιος3/12/14 9:22 π.μ.

    Συμφωνώ απολύτως. Και εξακολουθώ να απογοητεύομαι από τους Παναθηναϊκάρες που δεν δίνουν ένα πενηντάρικο για την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ψαγμένοι αυτοί άσε, βγαίνουν και λένε Αλαφούζο κάνε μεταγραφή όταν δεν έχουν βοηθήσει στο να υπάρχει ρευστό στα χέρια των υπεύθυνων, άλλωστε υπάρχει πλέον λαϊκή βάση. Οι εποχές των παχιών αγελάδων και του γαμάουα προέδρων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Καιρός να δει ο καθένας ατομικά πώς μπορεί να σπρώξει τον ΠΑΟ να κάνει ένα βηματάκι την φορά, ώστε να επανέλθει εκεί που άνηκει και να ανακτήσει τα σκύπτρα από τους σκατιάρηδες χάρτινους πρωκταθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Αλαφούζος ότι ήταν να κάνει το έκανε. Έχει βγάλει στοιχεία της δικογραφίας για την σύσταση οργάνωσης σε δημόσια θέα, και αυτά απλά είναι ένα δείγμα. Ακόμα και για την πρέζα μιλάνε πλέον αλλά οι δημοσιογράφοι χύνουν μόνο όταν τα λέει ο Τίγρης. Όταν τα έλεγε ο Αλ ήτανε γραφικός. Από κει και πέρα το θέμα είναι πολιτικό και δικαστικό. Εκεί να δούμε τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παράγοντας που πέρυσι έταζε λεφτά το χειμώνα, μετά τα έταζε το καλοκαίρι και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να κράξει τον Σαγώνια και τον ΣΚΑΙ, θα βοηθήσει τελικά ή μπα; Είχε δεσμευθεί, ότι τίποτ' άλλο. Ο αλεξιπτωτιστής ο Βγενόπουλος φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε χρονιά είναι κομβική.. Τρια χρόνια τώρα η διοίκηση Αλαφούζου κάνει διαχείριση εσόδων με στόχο να μειώσει(??) τα χρέη. Αυτό που βλέπουμε όμως από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς είναι τρομερή μείωση εσόδων ( γύρω στα 10 εκατομμύρια ) και αύξηση δανεικών υποχρέωσεων ενδεικτικά :
    """
    Συγκεκριμένα, το ποσό που οφείλουν οι "πράσινοι" στις τράπεζες έχει
    αυξηθεί κατά 500% τα τελευταία δύο χρόνια, αφού το 2011-2012 ανερχόταν
    σε 3.435.234 ευρώ, την επόμενη χρονιά αυξήθηκε στα 7.740.073 ευρώ και τη
    χρονιά που ολοκληρώθηκε άγγιξε τα 15.250.065 ευρώ,"""" Αν αφαίρεσουμε το ομολογιακό του Αλαφούζου ( 5 εκ ) πάμε στα 10 εκατομμύρια δάνεια. Τα 7 από αυτά τα φόρτωσε η διοικηση Αλαφούζου !

    Τώρα λοιπόν δεν θα οφείλουμε μόνο σε τράπεζες και στην offshore του Αλαφούζου αλλά και σε τρίτους !
    Ετσι λοιπον όπως τα πάνε στη διοίκηση με μειώση εσόδων και αύξηση δανείων το μόνο που καταφέρουνε είναι να μεταφέρουνε υποχρεώσεις και χρωστούμενα ! Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι φέτος να σηκώσουμε πρωτάθλημα και να πάρουμε τα 25 εκ απο το ch league. Ή να περάσουμε ως δεύτεροι στους ομίλους.. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται ΤΣΕΠΑΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ .. και οχι δανεικά.. Ε αφού λοιπόν δε τα κάνει αυτά τι προσφέρει ο Αλαφούζος.. ?

    Για όσους θα πούνε για τη Συμμαχία ..και για την ελπίδα να γραφτούνε 50.000 μέλη..Ε είναι πλεον ανέκδοτο..Αλλά ακόμα και 50.000 μέλη να γράφονταν..( λεμε τώρα και καμια μλκ) αντε να μαζεύαμε 2.5 εκατομμύρια..Απλά δεν υπάρχει Λαική Βάση ..και μεγάλος Παναθηναικός..απλά κάποιοι εξυπηρετούνε τα συμφέροντα τους και τις μικροπολιτικές τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα τους τα φαει ο Αλαφουζος ρε!


    Λες και εχει αναγκη ο Αλαφουζος το δικο μου και το δικο σου πενηνταρικο...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βαγγέλη , σε παρακαλώ , σταμάτα την προπαγάνδα. Αν την περίοδο 2011-2012 το χρέος του Παναθηναικού στις Τράπεζες ήταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ , τότε ένας μέσος επιχειρηματίας , όχι ο Αλαφούζος θα τα είχε βγάλει εύκολα εις πέρας. Το χρέος ήταν συσσωρευμένο από προηγούμενα χρόνια και την περιοδο 2011-2012 ξεπερνούσε τα 25 εκατομμύρια. Χώρια τα βαριά συμβόλαια , όπως π.χ. του Λέτο ή του Καραγκούνη. Όσο για την ΠΑΝ.ΣΥ. υποστηρίζω ότι είναι η μόνη λύση για να προχωρήσει η ομάδα και η μόνη που ο οπαδός συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων για την ομάδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελα , ρε συ Πρες. Δεν λές δόξα τω Θεώ που βρήκε τα 3 εκατομμύρια από διάφορους επενδυτές και θα κλείσει τρύπες; Αμα δεν έχει λεφτά τον αποκαλούμε Τζαμπαφλούζο , τώρα που βρήκε λεφτά του κάνουμε παράπονα για το παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Και κάτι άλλο : σε ένα τόσο σάπιο και διεφθαρμένο ποδόσφαιρο κανείς επενδυτής , ούτε ο ίδιος ο Αλαφούζος θα βάλει τα λεφτά του , γιατί θα τα χάσει , χωρίς να του οποφέρουν τίποτε περισσότερο από τα ήδη υφιστάμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην απαντατε στον Βαγγελη. Ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι σε αποστολη απο τον καραπαπαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου