Γαύροι, η ντροπή των οπαδών!


Τα έχω πει τόσες φορές, θα τα ξαναπώ άλλες τόσες. Οι γαύροι είναι ένα μείγμα κακομαθημένων οπαδών που δεν ξέρουν τι θα πει ήττα και απαιτούν την νίκη με κάθε τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους ευνοήσει η διαιτησία και το ίδιο το κράτος. Στηρίζουν μόνο όσο νικάνε, μόνο όσο παίρνουν κούπες. Ασχέτως πως τις παίρνουν. Είναι μαθημένοι μόνο για φιέστες και πανηγύρια.

Τα παραδείγματα άπειρα. Σήμερα χάσανε από τον Πάοκ που του ακυρώσανε και κανονικό γκολ και παρόλα αυτά αν δεν κυνηγάγαν την ισοπαλία θα είχαν διακόψει το ματς. Όπως κάνανε
με εμάς πέρυσι, όπως κάνανε στους τελικούς του μπάσκετ, όπως κάνανε παλιότερα στο βόλεϊ αντρών όταν ο Ηρακλής έπαιρνε πρωτάθλημα στην έδρα τους.

Αυτή η γενιά γαύρων έχει μάθει να υποστηρίζει μόνο όταν κερδίζει. Αν δεν κερδίζει, θα κάνει επεισόδια. Είναι νόμος αυτό στο μυαλό των περισσότερων γαύρων.

Αυτό όμως δεν είναι οπαδός. Είναι κάτι άλλο σε κακομαθημένη version.

Υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι έτσι. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία τους, τα παραπάνω ιδανικά και αξίες πρεσβεύουν. Τα ίδια δηλαδή που αντιπροσωπεύουν και οι διοικούντες τους και κατ επέκταση ο ίδιος ο Σύλλογος τους.

Σχόλια