Iστορική αναδρομή για τον Βοτανικό και την Λεωφόρο που θέλουν να γκρεμίσουν...για να πάρουμε όλοι πρέφα και να δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα!


Όπως τα δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Η.Μιχαλαριάς, σε Παναθηναϊκή εκπομπή:

Ξεκίνησε με το νόμο Σουφλιά το 2006. Αυτό που είχε αποφασιστεί ήταν ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει έτοιμο γήπεδο ποδοσφαίρου, έτοιμο γήπεδο μπάσκετ, έτοιμο κλειστό 5.000 για Ερασιτέχνη, έτοιμη πισίνα και έτοιμα γραφεία και θα έδινε τη Λεωφόρο. 


Γίνεται το ΣτΕ, πέφτει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης του Σουφλιά. Η αίτηση που έγινε στο ΣτΕ δεν ήταν για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ήταν για το εμπορικό κέντρο του Βωβού. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλώς είχε κάνει αυτό το ερώτημα για το εμπορικό κέντρο γιατί ήταν ένα τερατούργημα, αλλά προσβάλλοντας το εμπορικό κέντρο, ''έπεσε'' και το γήπεδο. 

Έρχεται το 2010 ο νόμος Μπιρμπίλη και αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο θα πάρει χωροθετημένο γήπεδο ποδοσφαίρου. Το 2013 αλλάζει ο νόμος Μπιρμπίλη και έρχεται ο νόμος Σιφουνάκη που λέει ότι όταν ολοκληρωθούν τα έργα και παραδοθούν έτοιμα γήπεδα θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Έρχεται τώρα όμως το προεδρικό διάταγμα και ανατρέπει τα πάντα, επιστρέφοντας στον νόμο Μπιρμπίλη, που κάνει λόγο για χωροθέτηση γηπέδου ποδοσφαίρου και κατεδάφιση της Λεωφόρου μόλις παραδοθούν έτοιμα γήπεδα και γραφεία του Ερασιτέχνη, δίνοντας στη Λεωφόρο 5 χρόνια. 

Πριν το νόμο Σουφλιά η Λεωφόρος ήταν χαρακτηρισμένη σαν αθλητικός χώρος και μπορούσες να χτίσεις κανονικά, μετά το νόμο του 2006 η Λεωφόρος θεωρείται πράσινο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Έρχεται το 2013 το προεδρικό διάταγμα ότι μπορείς να κάνεις εργασίες για 5 χρόνια και μετά ο Παναθηναϊκός θα έχει μια άχρηστη Λεωφόρο, τον Βοτανικό άχρηστο, άρα το απόλυτο μηδέν.

Ο Ερασιτέχνης έχει προσφύγει στο ΣτΕ για να ''πέσει'' το προεδρικό διάταγμα γιατί δεν γίνεται να μην έχει ποδοσφαιρικό γήπεδο ο Παναθηναϊκός επειδή θα παραδοθούν έτοιμες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός χωρίς το ποδόσφαιρο δεν ζει και αντίστροφα αφού ο Ερασιτέχνης είναι η βάση του Συλλόγου.

Βάσει αυτού του νόμου θέλουμε να κάνουμε ανάπλαση της Λεωφόρου. Η Περιφέρεια δίνει χρήματα για έργα και γιατί να μη τα δώσει για έναν αθλητικό σύλλογο αφού θα βελτιωθεί το γήπεδο και τα έσοδα του συλλόγου. 

Έχουμε… κολλήσει στο θέμα του ελεγκτικού συνεδρίου το οποίο και να μην ξεπεράσουμε μπορούμε σε συνεργασία με τη νέα Περιφερειάρχη να πάμε να ανακαινίσουμε το γήπεδο με νέο νόμο. Γιατί είναι η Λεωφόρος χαρακτηρισμένη ως πράσινο; 

Αυτό είναι το ερώτημά μας! Ο Δήμος παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για τη Διπλή Ανάπλαση. Τα 6.000 ευρώ είναι για μελέτη, είναι παρελθόντα έξοδα. Γιατί ισχύει ακόμη ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης και η Λεωφόρος εξαιτίας αυτού θεωρείται πράσινο; 

Η Λεωφόρος σύμφωνα με νέο νόμο αποκτά συντελεστή δόμησης 3,6 και 70% κάλυψης, μιλάμε για 50.000 τετραγωνικά δόμηση. Ξέρετε το κόστος; 75 εκατομμύρια ευρώ έτσι… απλά η Λεωφόρος Αλεξάνδρας! 

Εμείς από εδώ και στο εξής θα κοιτάξουμε να σταματήσει η Λεωφόρος να θεωρείται πράσινο. Δεν θα παίξει κανείς παιχνίδια στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν άνθρωποι και στην ΚΑΕ, και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη που δεν θα το επιτρέψουν αυτό. 

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παίζει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, αρχικά επεκτείνοντας την 5ετια σε 10ετια. Θα μείνει… ζωντανή η Διπλή Ανάπλαση, αλλά θα την ακυρώσουμε τη Διπλή Ανάπλαση. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να παίζει και μετά το 2018 στη Λεωφόρο γιατί πολύ απλά δεν γίνεται μέχρι το 2018 να έχει υλοποιηθεί η Διπλή Ανάπλαση. 

Συμφέρει πολύ κόσμο να κάνει έργα στο Βοτανικό. Για αυτό κρατούν τη Λεωφόρο στο… πράσινο.

Σχόλια

  1. Πολυ σωστος ο Βελλης, εκανε την ποιο ουσιαστικη ερωτηση. Κριμα που αποχωρησε απο το ποδοσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου