Σε περίπτωση που ξεχαστήκατε...η Λεωφόρος ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη!


Ο Δήμαρχος Αθηνών είναι εδώ! Αυτός που ο κόσμος του Συλλόγου δεν του γύρισε την πλάτη και τον έβγαλε για δεύτερη φορά, υπενθύμισε σε όλους πως το γηπεδικό είναι το ...δάσος. Όσοι εμείς αναλωνόμαστε σε θέματα ανούσια, αυτοί που πρέπει είναι εκεί που πρέπει και κάνουν μεθοδικά την δουλειά τους.


Το γηπεδικό ποτέ δεν έπαψε να είναι το νο1 ζήτημα του Συλλόγου για κάποιους. Και όταν λέω κάποιους δεν εννοώ τον απλό κόσμο, αλλά τους πιο...ψηλά. Όσο εμείς λοιπόν κοιμόμαστε, αυτοί δρομολογούν εξελίξεις για να πετύχουν έστω και με καθυστέρηση αυτό που θέλουν.

Σήμερα βγήκε ο Καμίνης και δήλωσε ότι το γήπεδο της Λεωφόρου αποτελεί πρόβλημα για τους κατοίκους των Αθηνών. Το γήπεδο που δεσπόζει στην πρωτεύουσα πριν καν εμφανιστεί στον κόσμο αυτό ο κ.Δήμαρχος, αποτελεί το 2014 πρόβλημα. Και προσέξτε. Θέλουν να περάσουν ότι είναι μόνο πρόβλημα και δεν μπορεί να είναι η ίδια η λύση.

Σας καλώ όλους να κάνετε τις σκέψεις σας και να προσπαθήσετε να δείτε λίγο πιο αποστασιοποιημένα τι παιχνίδι παίζεται γύρω από αυτό το θέμα. Σε μια περίοδο που ο Δήμος δεν έχει μαντήλι να κλάψει, ο Σύλλογος επίσης βγαίνει ο ...πρώτος πολίτης και μιλάει για νέο γήπεδο. Με τι λεφτά θα χτιστεί αυτό; Ή μήπως τα λεφτά υπάρχουν και περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως;

Και τώρα πάμε στον ρόλο του Γ.Αλαφούζου..

Κάθε ρομαντικός Παναθηναϊκός του δίνει τα εύσημα που γύρισε την ομάδα στο σπίτι της και που προχωράει τα σχέδια για την μερική ανακαίνιση της Λεωφόρου. Που όμως αποτελούν μέχρι και σήμερα μακέτες. Από αυτές που έχουμε χτίσει πάνω από 5 υπερσύγχρονα γήπεδα σε 4 μέρη της Αθήνας τα τελευταία 30 χρόνια. Ποια είναι η στάση του προέδρου της ΠΑΕ; Λεωφόρος για τα επόμενα λίγα χρόνια και μετά Βοτανικός. Εκτός αν εγώ έχω καταλάβει λάθος...

Μόνη σωτηρία για να μην δούμε γκρεμισμένη μια μέρα την Λεωφόρο μας, είμαστε εμείς. Ο κόσμος του Συλλόγου. Αυτοί που ασχολούμαστε, είμαστε παρόντες τόσα χρόνια και όχι φαντάσματα. Πρέπει να δείξουμε πως έχουμε τα άντερα να αντέξουμε αυτόν τον ύπουλο πόλεμο που παίζεται στις πλάτες του ιστορικού Ναού μας. Πως; Ο Ερασιτέχνης είναι ήδη σε καλά χέρια και ελπίζω σε άτομα που δεν θα μπουν στην διαδικασία να διαπραγματευτούν το σπίτι μας. Η ΠΑΕ είναι εκεί και περιμένει. Υπάρχει μια λαϊκή βάση που ακόμη και την επομένη μπορούμε να εκλέξουμε άτομα δικά μας που ξέρουμε τις ξεκάθαρες απόψεις τους.

Τα λέω αυτά, γιατί στο γηπεδικό δεν ξέρω αν θα νιώσουμε έκπληξη με αυτά που έχει εν τέλει στο νου του ο Γ.Αλαφούζος.

Τέλος για όσους λέτε πως ο Σύλλογος θέλει υπερσύχρονο γήπεδο...

Ο Σύλλογος καταρχάς χρειάζεται υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο. Μια Παναθηναϊκή πολιτεία.
Εγώ αυτήν την ιδέα την βλέπω ρομαντικά και όταν σταματήσω να την βλέπω έτσι, τότε απλά θα πάψει να με αφορά γιατί θα είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι ήταν όταν την γνώρισα μικρό παιδί. Έτσι λοιπόν το σπίτι μου εγώ δεν το διαπραγματεύομαι. Την κάψα που νιώθω μόλις βλέπω αυτό το γήπεδο, τα γύρω στενά, την Παναθηναϊκή μυρωδιά, τον Τάφο, τις αίθουσες κάτω από τον Νάο, το κολυμβητήριο, την πραγματική Θύρα 13, την ιεροτελεστία που λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτό το μαγικό μέρος.... αυτά τα πράγματα δεν τα διαπραγματεύομαι. Και δεν θα τα διαπραγματευτώ ποτέ. Ακόμη και μια μέρα αν γίνει το μοιραίο, θα σημαίνει πως προσπάθησα όπως μπορούσα και έχασα.

Αν θέλετε υπερσύγχρονα γήπεδα τότε στην Λεωφόρο.
Αν δεν μπορούμε, τότε πάλι στην Λεωφόρο μέχρι να μπορέσουμε.

Εγώ στην Λεωφόρο αγάπησα αυτόν τον Σύλλογο, αυτήν την ιδέα.
Δεν θα κάτσω να διαπραγματευτώ με κανέναν το σπίτι μου, τα παιδικά μου χρόνια και τα πιο έντονα συναισθήματα.

Εσείς κάντε όπως νομίζετε...


Σχόλια

  1. - Ο Παναθηναικός είναι ιδέα και οι δεες δεν αποθνήσκουνε με την αλλαγή
    μιας έδρας. Οποτε αυτο το επιχείρημα αυτή η σκέψη σου ειναι αν θέλεις συναισθηματικά ελλειπής. Επειδή εσύ εγώ και οι λεγομενες παλαιότερες
    γενέες μεγάλωσανε με την Λεωφορο ή το ΟΑΚΑ σημαινει πως για παράδειγμα ο
    Παναθηναικός θα πρέπει να παίζει πάντα στο ΟΑΚΑ ..επειδή ο έπαιζε για χρόνια εκεί και είχε επιτυχίες;

    - Ο Παναθηναικός για όσους τον αγαπάμε πραγματικά και δεν έχουμε κανένα
    μικρομάγαζο ή συμφέροντα σε μια συγκεκριμένη περιοχη δεν οριοθετείται
    και ούτε στιγματίζεται από το γήπεδο που αγωνίζεται . Το σήμα ή φανέλα
    τα χρώματα μα πάνω από όλα η ψυχή και οι ιδεες είναι αυτές που
    καθορίζουνε τον Παναθηναικό . Και αν αυτά συνεχίζουνε να διατηρούνται δε
    πρέπει να μας ενδιαφέρει να σμικρύνουμε τον Παναθηναικό στα στενά όρια
    της Λεωφόρου... των 100 χρόνων.Ο Παναθηναικός θα μεγαλουργήσει σε όλους
    τους τομείς με ένα νέο σύγχρονο γήπεδο που θα ανοίξει τους ορίζοντες και
    θα υψώσει το ταβάνι της ομάδας. Μεγάλες ιστορικές ομάδες θα έπρεπε να
    παίζουνε στα γήπεδα που είχανε προ 100 χρόνων που ιδρυθηκανε. Η ζωη και
    οι ομάδες εξελίσσονται αρκεί να μένουνε σταθερές στις αρχές τους.

    ..- Γιατι να μη γαλουχηθούνε οι νέοι Παναθηναικοί στο νέο σύγχρονο γήπεδο ας το πουμε.. PANATHINAIKOS ARENA και ας γινει στον Γαλαξια ..ΒΗΤΑ 356..Γιατι να μη δημιουργηθούνε εκει νέες εικόνες που θα μεγαλώσουνε τα νέα παιδιά θα δούνε νέους παιχταράδες θα δημιουργήσουνε νέες χορογραφίες στις κερκίδες θα κλάψουνε για την ομάδα θα ζητωκραυγάσουνε στις επιτυχίες και όλα αυτά τα πραγματικά ομορφα και ρομαντικά που αναφερεις..

    -Αυτό το κείμενο και ο τρόπος που το έχεις γράψει είναι μια επίκληση στο συναίσθημα..Δε λέω οτι το
    χρησιμοποιήσες επίτηδες προς θεού. Είναι ομως ένας τρόπος να καταθέσει
    κάποιος τα επιχειρήματα του. Υπάρχει όμως και η λογική . Η λογική και σε
    αυτό δε χρειάζεται πιστεύω επιχειρηματολογία -γνωρίζεις τι συμβαίνει-
    και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση για γήπεδο στη Λεωφόρο( ούτε προφανώς και για αθλητικό κέντρο αφού μιλάμε για ακόμα περισσότερες εγκατάστασεις ) νέο σύγχρονο
    και αντάξιο του Παναθηναικού .



    Αποστασιοποιήμενα λοιπόν όπως αναφέρεις ο Παναθηναικός χρειάζεται ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ με ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ γιατι θέλουμε δε θέλουμε όλο από το ποδοσφαιρο αρχίζουνε και τελειώνουνε . Προφανώς και συμφωνώ οτι θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για γήπεδα για τον Ερασιτέχνη κάτι που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και ο Ερασιτέχνης καταφέυγει από γήπεδο σε γήπεδο από γειτονιά σε γειτονιά. Οποτε και σε αυτό το σημείο βρίθει η επιχειρηματολογία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σέβομαι την άποψή σου. Όμως αυτά που γράφεις είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    Ποιος θα φτιάξει το ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΡΕΝΑ; Ο Δήμος Αθηναίων που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους υπαλλήλους του;

    Ή ο πρώην μεγαλομέτοχος που θα έπρεπε από το 2008 να το είχε αποπερατώσει; Φαίνεται κε. Βαγγέλη ότι ζεις σε άλλη χώρα και δεν βλέπεις την δυσκολία της καθημερινότητας.

    Μετά από 15 χρόνια δεν ξέρεις τι μέλει γενέσθαι. Μπορεί να μην υπάρχει καν Ελλάδα , να είμαστε ομόσπονδο κρατίδιο της Ευρώπης , που να μην αποφασίζουμε οι ίδιοι.

    Το γήπεδο Απόστολος Νικολαίδης έχει τεράστια οικονομική αξία. Αν το κοστολογήσεις στην κατάσταση που βρίσκεται η αξία του φθάνει τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί πέραν του γηπέδου με τις κερκίδες τα στέγαστρα τους πυλώνες φωτισμού και τα υπόλοιπα αξεσουάρ , υπάρχει κάτωθεν αυτών το κλειστό γυμναστήριο , το κολυμβητήριο , η αίθουσα πάλης και πυγμαχίας. Πέραν κάποιων αιθουσών στις θύρες 11 και 12.

    Επίσης είναι πλήρης αθλητική κυψέλη , γιατί πλησίον του χώρου του γηπέδου υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις που τις χρησιμοποιεί ο Ερασιτέχνης για τις ανάγκες του. Πρόσφατο απόκτημα η αίθουσα ξιφασκίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο γήπεδο.

    Και εσύ κε Βαγγέλη μας λες να πάνε στα κομμάτια όλα αυτά , να ξεκινήσουμε από το μηδέν με κάτι φθηνά οικοπεδάκια στο Βοτανικό να κτίσουμε ( με τι και πως ) το Παναθηναϊκός Αρένα. Ούτε ο πλέον χαζός δεν κάνει την κίνηση που περιγράφεις.

    Δηλαδή , να φτιάξουμε ένα νέο ΟΑΚΑ που δεν θα έχουμε την οικονομική δυνατότητα να το συντηρούμε. Όχι μόνο ο Αλαφούζος , αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας θα βρεθεί στο τιμόνι της ΠΑΕ δεν θα μπορέσει να το συντηρήσει. Να μην σου αναφέρω ότι το καλοκαίρι ο Δημήτρης έκραξε για το ενοίκιο των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα πρέπει να φτιάξει και να συντηρήσει το νέο γήπεδο , αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώνει το νέο προπονητικό , εφόσον το έχει πάρει με δάνειο , και επιπλέον θα πρέπει να συντηρεί μια ομάδα που θα έχει σούπερ παίκτες που ο καθένας θα στοιχίζει από ένα εκατομμύριο και πάνω τον χρόνο.

    Όσο για την ΑΕΚ , το ξέρεις , έλεγαν ότι στις αρχές του 2015 το γήπεδο Αγιά Σοφιά θα είχε αποπερατωθεί. Προσωπικά , σου γράφω μακάρι να φτιάξουν ένα γήπεδο έστω 10,000 θέσεων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ με την ανάρτηση του press σε 2 σημαία

    1) γράφει "ο κόσμος του Συλλόγου δεν του γύρισε την πλάτη και τον έβγαλε για δεύτερη φορά"



    Μα στην Αθήνα αν προσθέσεις τα κομματόσκυλα, τους αναρχοφασίστες, τις γκόμενες και αυτούς που δεν ασχολούνται με ομάδες, τους γαυροαεκτζήδες κτλ οι αληθινοί Παναθηναϊκοί στο σύνολο της Αθήνας δεν ξεπερνάνε το 20%


    Αυτή είναι η αλήθεια. Άρα ο Καμίνης δεν βγήκε πρώτος από "Παναθηναϊκές ψήφους"




    2) Πως γίνεται ο Αλαφούζος να κάνει σχέδια να ανακαινίσει τη Λεωφόρο, να βάλει νέες εξέδρες να φτιάξει ένα πλέγμα ηλεκτρονικό έξω από τη Λεωφόρο, να κάνει μικροεργασίες κτλ όταν έχεις στο μυαλό του να φύγει σε λίγα χρονάκια;;;


    Πως γίνεται ο Αλαφούζος που "θέλει" να φύγει από τη Λεωφόρο να κάνει ΑΜΕΣΗ δήλωση απάντηση στον Καμίνη που έθεσε θέμα γηπέδου και να λέει: ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ???


    ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου απαντήσω στα του Αλαφούζου που με ρώτησες -και πρόλαβες να με ειρωνευτείς- και στην άλλη ανάρτηση.


    Ότι έχει παρουσιάσει σχέδια δεν σημαίνει πως εν τέλει θα γίνουν κιόλας. Κάτσε να γίνουν και ήδη του έχω δώσει τα εύσημα.


    ΑΛΛΑ... άλλο θέλω να χτίσω το μέλλον του Συλλόγου στην Λεωφόρο και άλλο να τον κρατήσω άλλα 3-5 χρόνια όσο θα χτίζω έδαφος (οικονομικούς πόρους, αγωνιστική ανάκαμψη, καλύτερο περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απώλεια...μνήμης του κόσμου στα περί Βοτανικού) για να πάω την ομάδα στον Βοτανικό.


    Προσωπική μου άποψη -και βάσει των όσων έχει δηλώσει- είναι πως ο Αλαφούζος δεν θεωρεί την Λεωφόρο σαν λύση στο γηπεδικό. Θα κοιτάξει -αν δεν έχει ήδη- άλλες λύσεις όπως αυτές του Βοτανικού και του ΟΑΚΑ αν πάνε τα πάντα στραβά στην πρώτη περίπτωση.


    Αν εσένα οι δηλώσεις που έκανε, θεωρείς πως αναιρούν τα παραπάνω τότε πάω πάσο.


    ΥΓ: Πριν 2 μέρες γιορτάζαμε την επέτειο του...Plaza.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή σε μερικά που διαφωνώ ίσως απαντάω αιχμηρά ή ειρωνικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση ειρωνία ούτε προς εσένα ούτε προς το μπλογκ, είναι πολύ συγκεκριμένα προς ένα μέρος μιας ανάρτησης

    Αν δεν σεβόμουν συνολικά το blog και τους 9/10 αναγνώστες - σχολιαστές του blog και αν δεν ένιωθα ότι το ίδιο συμβαίνει και με μένα, δεν θα έμπαινα και δεν θα ασχολιόμουν. Τώρα όμως βλέπεις ότι μπαίνω κάθε μέρα

    Πάμε στον Αλαφού. Στο λέω στ' αλήθεια, δεν έχω ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πιό πολύ μου κάνει οικονομική στενότητα που δεν γίνονται τα έργα παρά σχέδιο μετακόμισης σε μια πενταετία και στο λέω 100% με ειλικρίνια.

    Υ.Γ. Βέβαια εγώ την Λεωφόρο όσο και να την αγαπάω, όσα και να έχω ζήσει με ένα καινούριο γήπεδο κλουβί στο Γουδί - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ - μπορεί και να τη διαπραγματευόμουν...
    Και αυτό για 2 λόγους 1) Γουδί - Λεωφόρος είναι σχεδόν δίπλα και 2) Το Γουδί δεν έχει μετρό - τραίνα και μαλακίες και θα αποτελούσε έδρα κόλαση για κάθε αντίπαλο οπαδό (αν αρχίσουν και δίνονται εισητήρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιγο που το εψαξα, με βαση αυτα που ειπε ο Αλαφουζος στο gate 13 radio η αληθεια κρυβεται καπου στη μεση. Συγκεκριμενα λεει:

    - Ο Παναθηναικος δεν πρεπει να παει στο Βοτανικο (και λογο περιοχης) και ειναι εναντιον της ΔΑ

    - Ο Παναθηναικος πρεπει να μεινει στη λεωφορο και γινονται προσπαθειες για να γινει η ανακαινιση

    - Θεωρει αδυνατον να κινδυνευσει να γκρεμιστει η λεωφορος

    - Μελλοντικα οταν ολα καλυτερεψουν (ομαδα, οικονομια, ποδοσφαιρο κτλ) τοτε πιθανον να μη μας χωρα η λεωφορος (και απο αυτα που λεει σα να θεωρει ανεφικτο το σχεδιο του ΠΑΝΚΙ λογω κοστους πολυπλοκοτητας)

    https://www.mediafire.com/?2v8tbkg3xvd1go3 στο 24ο λεπτο τα λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρες , τις δηλώσεις Αλαφούζου θα πρέπει να τις διαβάζουμε αντίστροφα. Ουσιαστικά είπε , ότι δεν φεύγουμε για κανένα λόγο από την Λεωφόρο , ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.


    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν τον χαλάει καθόλου αν δεν γίνει ανακατασκευή. Βολεύονται καλά και η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης , χώρια ότι ο Παναθηναικός δείχνει με όλη την σημασία του όρου ομάδα και σύλλογος , πολύ περισσότερο τώρα σε σχέση με το παρελθον που είχε ως έδρα το ΟΑΚΑ.


    Συνεπώς , μόνο αν αποφασίσει να αυτοκτονήσει θα φύγει από τη Λεωφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Kαμινης δεν μιλαει τυχαια.Κατι ξερει που δεν ξερουμε.Βαλτε και το γευμα μεσα και ισως δενει το πραμα.Μου φαινεται οτι η Λεωφορος ειναι χαμενη με βαση αυτα που εχουν υπογραψει στο παρελθον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ισχύουν αυτά. Αλλά όσο ΠΑΕ και Ερασιτέχνης είναι ενωμένοι σαν μιά γροθιά τίποτα δεν θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου