H λογική άλλα έλεγε...


Με μεγάλη έκπληξη διάβασα χθες βράδυ πως η μεταγραφή του Αλφάρο χάλασε για ιατρικούς λόγους και επιπλέον υπήρχε και κάποιο θέμα με τα χαρτιά του. Από την αρχή του καλοκαιριού είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην σχολιάσω την συμπεριφορά των αρμόδιων και τις κινήσεις που θα γίνουν την μεταγραφική περίοδο και αυτό γιατί την περυσινή σαιζόν αποστόμωσαν κόσμο και κοσμάκη.

Όμως κοιτώντας το ημερολόγιο βλέπω ότι σιγά-σιγά μας αποχαιρετά ο Αύγουστος. Και αν κάτσει και δει κάποιος καθαρά την ουσία, το φετινό καλοκαίρι μας βρήκε να χάνουμε δύο βασικούς μας παίκτες και να κάνουμε τρεις μεταγραφές (ο ένας δανεικός) με τα κενά που υπήρχαν πέρυσι να υπάρχουν και φέτος, αφού δεν αποκτήθηκαν παίκτες για να τα καλύψουν ή για να γεμίσουν το ρόστερ.

Η λογική στο κλείσιμο της περυσινής σαιζόν έλεγε πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος, το οποίο σήμαινε πως θα υπήρχε καλύτερη οργάνωση και πιο γρήγορα αποτελέσματα σε κλεισίματα μεταγραφών. Αντί για αυτό βλέπουμε να επικρατεί μια...θολούρα. Ψάχναμε δύο μήνες να δώσουμε τον Καπίνο για να πάρουμε λεφτά, συντηρούσαμε το θέμα Καραγκούνη πριν από το Μουντιάλ ενώ στην ουσία η διοίκηση δεν τον ήθελε, περιμέναμε μέχρι...και μετά τις καθυστερήσεις την Νιούκαστλ και τον Αμπέϊντ και παράλληλα δεν κάναμε προσθήκες στο ρόστερ μας. Πίστευα πως η περίπτωση του Μπαϊράμι θα λειτουργήσει ως μεταγραφή, αλλά πάλι ο Σουηδός βρίσκεται μεταξύ ατομικών προπονήσεων και ενοχλήσεων.

Με άλλα λόγια το ρόστερ μας σήμερα φαίνεται αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι και μόνη παράμετρος -πλην των μεταγραφών- που μπορεί να λειτουργήσει θετικά είναι η ομοιογένεια που θα υπάρχει φέτος και θα είναι όντως σημαντική και θα φανεί στην πορεία της σαιζόν. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει και Ευρώπη, θα έπρεπε πριν από τα ματς με την Λιέγη να υπάρχουν στο ρόστερ περισσότερες επιλογές. Κι ας ήμασταν συνολικά καλύτεροι στα ματς με τους Βέλγους και αποκλειστήκαμε άδικα.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έπρεπε φέτος να είναι καλύτερος, αφού υπήρχαν περισσότερα δεδομένα και λιγότερα ερωτηματικά. Υπήρχε από πίσω μια πολύ καλή σαιζόν με ένα Κύπελλο και όχι μια καταστροφική αγωνιστική περίοδος. Υπήρχε ένα έτοιμο ρόστερ που ήθελε 2-3 προσθήκες και όχι ένα ξήλωμα ολόκληρης ομάδας. Υπήρχε μια υποστήριξη και σχεδόν καθολική αποδοχή του κόσμου ως προς το αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας και όχι γκρίνια και κριτική. Αυτά τα δεδομένα είχαμε και η λογική έλεγε πως φέτος έπρεπε να πατάγαμε πιο γερά στα πόδια μας.

Αλλά για ποια λογική μιλάμε όταν δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία; Γιατί προφανώς απο κει ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Ακόμη κι αν είμαστε -που πρέπει να είμαστε αρκετά- καλύτερα στο οικονομικό κομμάτι και όλες οι υποχρεώσεις έχουν μπει σε μια σειρά, φαίνεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε τον μεταγραφικό μας σχεδιασμό με ηρεμία και ανεξάρτητοι από τα καπρίτσια άλλων ομάδων. Όταν ψάχνεις να πουλήσεις τον βασικό σου τερματοφύλακα ενώ αυτός βγαίνει σε δηλώσεις και λέει πως δεν θέλει να φύγει, τότε αυτό λέει πολλά..

Θα μου πείτε φέτος υπάρχει η προοπτική της Ευρώπης και ο πολλαπλασιασμός των εσόδων. Δεν αξίζει να ανοίξει βραχυπρόθεσμα μια μικρή τρύπα ώστε να πάρουμε παίκτη που θα ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ και θα κάνει πιο σίγουρη την πρόκριση στους ομίλους; Ο Αλαφούζος είναι στην προεδρία και αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αφού αυτόν έβγαλαν οι εκλογές από το μοντέλο της λαϊκής βάσης που έχει στηθεί πλέον στην ΠΑΕ. Έχει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική που μέχρι και το κλείσιμο της περυσινής σαιζόν τον έχει δικαιώσει. Φέτος αν γίνει καμία στραβή με την Ευρώπη θα πάνε όλα στράφι και θα πρέπει να περιμένουμε άλλη μια σαιζόν για να γεμίσουν τα ταμεία. Σενάριο πολύ άσχημο για τα αυτιά μου.

Και κάπου εδώ που όλοι έχουμε βγάλει το δάχτυλο και δείχνουμε τον ένοχο ας κοιτάξουμε που δείχνουν και τα υπόλοιπα..

Η λογική με το κλείσιμο της περυσινής σαιζόν έλεγε επίσης πως ο κόσμος θα στήριζε περισσότερο την ομάδα μέσω της Συμμαχίας. Θα έδινε το εικοσάρικο γιατί θα έβλεπε πως κάτι ωραίο πάει να χτιστεί. Αποτέλεσμα; Mε το ζόρι έχουμε φτάσει τους...7,000! Και χωρίς να θέλω να το σχολιάσω άλλο...απλά έχουμε στείλει την λογική για περίπατο...

Οπότε έχουμε και λέμε..

Η λογική φέτος έλεγε πως θα έχουμε έναν πιο εύκολο μεταγραφικό σχεδιασμό -με οικονομικά καλύτερα του περυσινού καλοκαιριού- και θα υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη μέσω της Συμμαχίας από τον κόσμο. Γιατί λοιπόν η διοίκηση δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει μέχρι σήμερα την ομάδα -έστω και με πιο φθηνές επιλογές όπως πέρυσι- και ο κόσμος συνεχίζει να σνομπάρει την λαϊκή βάση, μόνο ο Θεός το ξέρει και μπορεί να δώσει απάντηση....


ΥΓ: Τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η ομάδα φέτος μακάρι να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να μας κάνει να χαμογελάσουμε περισσότερο. Αλλά αυτό κι αν συμβεί δεν σημαίνει πως δεν ήθελε μια άμεση ενίσχυση και όχι να ψάχνεται και να κόβει κλεισμένες μεταγραφές τελευταία στιγμή. Γιατί και στο θέμα του Αλφάρο, δε γίνεται να μην είχαν ιδέα ότι ο τύπος είχε σοβαρό ιατρικό θέμα. Αυτό δείχνει έλλειψη οργάνωσης...

ΥΓ2: Όπου βλέπετε μεταγραφικός σχεδιασμός βάζετε από δίπλα και το όνομα του Νταμπίζα που είναι ο υπεύθυνος αυτού.

Σχόλια

  1. PRESS η ομάδα φέτος δεν χρειαζοτανε τιποτα το τρελο!!! 2-3 παικτες ποιοτικους!! Δηλαδη εναν μπακ καλο να επαιρνες και εναν στην θεση του αμπειντ.. μπορουσες να εκανες την υπερβαση. Ριξε 1,5 εκατομ. για 2 θεσεις 700 χιλιαρικα συμβολαια αντε 2 μυρια αμα παρεις τρεις!. Ο φετινος προγραμματισμος παει να μηδενισει ολα οσα καταφερανε περυσι! Και ειναι να απορεις η αμα 2 εκατομ ειναι πολλα για μπατζετ ΠΑΟ( που να το πεις;;;;;;;;;;). Δεν εγινε καλος προγραμματισμος φετος (ισως πληρωθει αγωνιστικα) ας μην κρυβομαστε να παρακαλαμε να βγει ο μπουρμος, καφου(που λεει ο λογος) και ο μπουι να κανει οργια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λες ..

    Το αστείο είναι οτι στις παρακάτω περιπτώσεις αποτυχημένων μεταγραφών η διοικηση μέσω συνεργαζόμενων ΜΜΕ - κολαουζων είχαν αρχίσει να μας περιγράφουνε αναλυτικά που θα παίζει ο παίχτης πόσο παιχταράς είναι πως θα καλύψει το κενό του Αμπειντ ( ενώ δε παίζανε καν στην ίδια θέση ) , πως θα είναι έτοιμος σε μια βδομάδα..πως ο ίδιος ο Αλαφούζος έδωσε έγκριση για την ..υπέρβαση και όλα αυτά τα όμορφα.. Τι θα γίνουνε όλα αυτά.. ? Θα τα πάρει η σκόνη του επικοινωνιακού μηχανισμού ( να μη πάνε τσάμπα και οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα ) θα ξεχαστούνε μέχρι το επόμενο. Και η ροη των λαθών και του σανού θα συνεχίστει όσο δε καταλάβουμε οτι μας δουλεύουνε..3 δυνατές μεταγραφές ήθελε η ομάδα για να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

    Αντ αυτού άρχισαν οι μεταγραφές σε στελέχη γιατι μόνο ο Νταμπίζας δε μας έφτανε ..¨Ηρθε ο Φύσσας που πλασαρίστηκε από την ίδια ομάδα ΜΜΕ οτι θα φέρει σε όλα λύση. Τελικά το παλικάρι ( χωρις να φταίει κατα τη γνώμη μου ) ήρθε στη χειρότερη περιόδο που έγινε το μεγάλο κάζο. Πιστεύω πάντως.. ή προβλέπω οτι αυτός που θα την πληρώσει θα είναι ο Νταμπίζας..Ειδικότερα δε σε ενδεχόμενη γκέλα με την Μιντιλαντ το θεωρώ σιγουράκι..Κάποιος πρέπει να την πληρώσει για όλη αυτή την ανοργανωσιά που βλέπουμε..

    Απλά για την ιστορία η συγκεκριμένη διοικηση δεν είναι η πρώτη φορά που τα κάνει μούσκεμα στις μεταγραφές..Καστιγιόν πέρυσι με τη περίφημη ρήτρα υποβιβασμού..Φάλκενμπεργκ με τα χιλιάρικα που χάλασε η μεταγραφή ..κτλ κτλ .Επιπλεον και πέρυσι που το συνολικό πρόσημα των μεταγραφών ήταν θετικό με λίρα 100 των Μπεργκ το γεγονος οτι αργήσανε να γίνουνε οι μεταγραφές μας έβγαλε εντελώς εκτός πρωταθλήματος από το πρώτο γύρο και παρότι η ομάδα έκανε καλά παιχνιδια στο δεύτερο δεν ήταν αρκετό για να γυρίσει ο τροχός.Τα ίδια συμβαίνουνε και φέτος . Δε μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουνε στο τελευταιο 10 ημερο των μεταγραφών . Πάντως ήδη είμαστε εκτός ενός στόχου τη πρόκριση στα play - off και ήδη ο σχεδιασμός θεωρείται μέχρις ώρας τουρλουμπούκι ..Ειδικότερα στην Ελλάδα και όπως είναι καμωμένο το ποδόσφαιρο το να ξεκινήσεις καλα τη χρονιά είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις . Γι αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος . Που σε καμία περίπτωση ακόμα δεν είμαστε.

    Φοβάμαι έντονα είναι πως και η φιλοσοφία η σωστή περυσινή ακόμα και αν ήταν ευκαιριακή μοιάζει να αλλάζει. Ο μέσος όρος ηλικίας μοιάζει να μεγαλώνει έρχονται αμφιβόλου αξίας παίχτες έρχονται δανεικοί παιδιά με καμία εμπειρία ενώ τα δικά μας παιδιά των ακαδημιών φεύγουνε δανεικοί δεξιά και αριστερά.

    Τέλος και σε κάθε περιπτωση όλες οι μεταγραφές μπορούν να χαλάσουνε..Αλλιώς είναι να μη σου έρχεται ο Κρουζ και να έρχεται ο Τζιμπριλ ΣΙσέ και αλλιώς είναι να μη σου έρχεται ο Καστιγιόν και να σου έρχεται.. ο Ρόκι...Μπαλμπόα...Είμαστε πάντως καταραμένοι να βλέπουμε τα ίδια λάθη με ελάχιστες εξαιρέσεις και την ίδια επικοινωνιακά τακτική να μας περιβάλει..Αναρωτιέμαι αν τελικά άλλαξε Ο Μανωλιός ή αν τελικά έβαλε τα ρούχα του αλλιώς..Οι ομοιότητες με άλλες άσχημες περιπτώσεις και εποχές παραμένουνε ..Λιγο να προβληματισμούμε δε βλάπτει κανέναν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευκαιρια για καλο ξεκινημα. Δυο τεσσαρες ειχαμε περυσι στο ΟΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΝΙΚΩΣ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΑΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα την λογικη του Αλαφουζου να προτιμησει να ενισχυσει την συμμαχια με 1,5 μυριο οπως βγηκε απο τον (αθλητικο τυπο) πως την βλεπεται; και να μην πανε στην ομαδα μεταγραφικα; Γιατι συμφωνουμε ολοι οτι με τρεις καλες μεταγραφες ο παο χτυπαγε και πρωταθλημα!...το διεκδικουσε δηλαδη.... Αν η ομαδα ειχε 3 καλες μεταγραφες η και 2 και περναγε την στανταρ θα επαιρνε 5 μυρια. Ασε που η ζενιτ δεν ειναι και τιποτα το τρελο και μπορει να πηγαινες και στους ομιλους απο το πουθενα!. Ολα αυτα βεβαια με σωστο σχεδιασμο. Απο τον ιουνιο μεχρι τώρα μονο αυτό δεν βλέπουμαι!. Αλλα δεν βλέπω και λογικη.! Ριξτα στις μεταγραφες ρε Αλαφουζο το 1,5 μυριο! Με το ζορι η ομαδα να εχει χαλασει φετος 300 χιλιαρικα στις μεταγραφες.. παρολα αυτα πηρε και 2,3 απο Καπίνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν ηταν ο δημητρακης στην θεση του αλαφουζου αδελφε θα εγραφες σεντονια ολοκληρα με γαμωσταυριδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ηταν στη θεση του Αλαφουζου και να τα χαλασει με τον φιλο του τον Μαρινακη??? Απαπαπαπα μη τα λες αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα αφου το λες εσυ ετσι ειναι. οχι μονο φιλος του ειναι αλλα παρακολουθουν και παιχνιδια της ...αγαπημενης του ομαδας απο σουιτα στο λυωμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοβαρα εγω το λεω??? Δε το λενε οι πραξεις??? Και ποιος ειδε την αγαπημενη του ομαδα απο σουιτα στο λυόμενο??? Που θες να ξερω πες ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου