Γνωρίστε τους αντίπαλους μας!


Δείτε παρακάτω τα προφίλ των αντιπάλων μας..


Αϊντχόφεν

Σπουδαία φανέλα, νεανική ομάδα με το βλέμμα στο μέλλον και με αρκετό παρόν! Ένα πρότζεκτ που μοιάζει σε εκείνο που «χτίζει» από πέρυσι ο Παναθηναϊκός, εφαρμόζει και η PSV με τον σπουδαίο Φιλίπ Κοκού στον πάγκο της! Η Άιντχοφεν για να φτάσει στους ομίλους και να βρεθεί ξανά στον δρόμο του «τριφυλλιού»(είχε κοντραριστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2004-2005) απέκλεισε εύκολα την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από την Λευκορωσία με δύο νίκες(1-0 και 0-2). Το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό με «3Χ3» και νίκη επί του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ με 3-1!

Έτος Ίδρυσης: 1913

Γήπεδο: Philips Stadion(35.000)

Διεύθυνση: www.psv.nl

Πρόεδρος: Τοον Γκέρμπραντς

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Ο Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι, σκοράροντας 12 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μέσα στην τριάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την φανέλα των «οράνιε». Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης ενώ μπορεί να προσφέρει και στην μεσαία γραμμή. Είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του συλλόγου. Βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς έχει ξεκινήσει... φουριόζος και φέτος μετρώντας 5 γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Φιλίπ Κοκού. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ολλανδικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στον πάγκο της PSV. Μετά την τριετία(2004-2007) που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, επέστρεψε στο κλαμπ το 2012 και ως υπηρεσιακός τεχνικός κατέκτησε το Κύπελλο. Έτσι κατάφερε να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου και πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Eredivisie. Φέτος, ο σύλλογος έχει ρίξει το βάρος στο να αξιοποιήσει τα ταλέντα των ακαδημιών και ο Κοκού θεωρείται ως ο καταλληλότερος για αυτή την δουλειά.

ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-3-3 και Ολλανδία είναι ένα και το αυτό. Η PSV δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ειδικά από την στιγμή που στον πάγκο της βρίσκεται ο Φιλίπ Κοκού. Στην μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ ο Ζοέ ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Βίλεμς, δεξιά ο Μπρένε και στο κέντρο της άμυνας ο Μπρούμα με τον Ρέκικ. Χέντριξ, Γουινάλουμ και Μάχερ στον άξονα. Αριστερό «φτερό» ο Ντεπάι, δεξί ο Ναρσιν και στην κορυφή ο Ντε Γιονγκ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Η PSV ήταν ιδιαίτερα κινητική στο μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας δύο πολύ «δυνατές» κινήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τον Λουκ Ντε Γιονγκ από την Γκλάντμπαχ ενώ η δεύτερη με τον πρόσφατο δανεισμό του Γκουαρδάδο από την Βαλένθια. Από κει και πέρα, πήρε τον Πάσβερ από την Χέρακλες, τον Λούκοβιτς από την Ραντ, τον Ρέκικ από την Σίτι ως δανεικό.Στο... δώσε αποχώρησε ο Ρουίς που ήταν δανεικός από την Φούλαμ και οι Όιεν, Τίτον ο Μάταβζ, Γιόργκενσεν, Ζάνκα, Ντε Ράικ.

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ζερόν Ζοέ
Ρέμκο Πασβίρ
Νίγκελ Μπέρτραμς

Αμυντικοί

Σαντιάγκο Αρίας
Τζόσουα Μπρένε
Τζέφρι Μπρούμα
Ζόρντι Ντε Βις
Χοσέ Γκουαρδάδο
Ζόρι Χέντριξ
Μένο Κοχ
Κλιντ Λέμανς
Καρίμ Ρεκίκ
Αμπέντ Ταμάτα
Τζέτρο Βίλεμς

Μέσοι

Όσκαρ Χίτζεμαρκ
Άνταμ Μάχερ
Μαρσέλ Ριτζμάιερ
Στιν Σχααρς
Ράι Βλοέ
Γκεοργκίνιο Βάιναλουμ

Επιθετικοί

Ζακάρι Μπακάλι
Αλεξάνταρ Μπόγιοβιτς
Λουκ Ντε Γιόνγκ
Μέμφις Ντεπάι
Φλοριάν Τζόζεφζον
Γιούργκεν Λοκάντια
Λουτσιάνο Νάρσιν



ΠΑΛΜΑΡΕ

Πρωταθλήματα: 21
Κύπελλα: 9
Κύπελλο Κυπελλούχων: 1
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 1


Eστορίλ

Αν και ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια, η Εστορίλ θεωρείται μικρή και ούτε καν μικρομεσαία ομάδα στην Πορτογαλία. Το μεγάλο ξεπέταγμα το έκανε τη σεζόν 2013-'14, όταν και τερμάτισε 4η, στην καλύτερη δηλαδή θέση της ιστορίας της. Τότε ήταν λοιπόν που βγήκε και για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πέρσι ως πρωτάρα τα πήγε σχετικά καλά στον όμιλο, καθώς ηττήθηκε μόνο στο ένα από τα δύο ματς κόντρα στην μετέπειτα τροπαιούχο Σεβίλλη, ενώ πήρε ισοπαλίες από τη Φράιμπουργκ.

Η δύναμη της βρίσκεται στην άμυνα, καθώς πέρσι δέχτηκε μόλις ένα γκολ περισσότερο από την Πόρτο. Η αδυναμία της είναι η επιθετική γραμμή, όπου παραδόξως έχει και τον διασημότερο παίκτη της τον 22χρονο Βραζιλιάνο, Σεμπαστιάο Ντε Φρέιτας ή αλλιώς σκέτο Σεμπά, ο οποίος ναι μεν είναι βιρτουόζος, αλλά σε καμία περίπτωση killer. Γενικότερα το μπάτζετ της είναι φτωχικό, ενώ το βραζιλιναο-πορτογαλικό μείγμα των παικτών της είναι μικρής ηλικίας και χωρίς εμπειρίες σε μεγάλα ματς. Χαρακτηριστικό του ποια είναι η Εστορίλ γενικότερα σαν μέγεθος στην Πορτογαλία, είναι το ότι πριν ανέβει στην Α' Κατηγορία πριν από τρεις σεζόν, είχε περάσεις τις έξι προηγούμενες στην Β'.

Γενικότερα η ομάδα σε σχέση με πέρσι αποτελεί έναν γρίφο, μιας και το πάρε-δώσε υπήρξε έντονο και όπως συνηθίζεται στην Πορτογαλία, με πολλούς δανεικούς. Κανείς δεν ξέρει τι πρόσωπο θα παρουσιάσει, καθώς άλλαξε σχεδόν το 1/3 του ρόστερ της.

Ενα διαφορετικό ταξίδι
Για όσους αποφασίσουν να ταξιδέψουν, πρόκειται για μία από τις όμορφες γωνιές της Πορτογαλίας. Βρίσκεται στο κεντρικό της χώρας και την ονομάζουν ως το «Παρίσι της Ιβηρικής». Η πόλη είναι μικρή (26.000 κάτοικοι), αλλά πανέμορφη, προσεγμένη, με τρομερές παραλίες και ιστορικά κτήρια. Βέβαια από ποδοσφαιρικής άποψης το ταξίδι δεν θα λέει και πολλά, μιας και η ομάδα αγωνίζεται στο μόλις 5.000 θέσεων, «Αντόνιο Κοΐμπρα ντα Μότα». Βέβαια πολύ κοντά βρίσκεται η Λισσαβώνα, όπου μπορεί να μείνει όποιος θέλει να δει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ζοσέ Κουσέιρο έχει μεγάλη διαδρομή στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αλλά η καριέρα του βρίσκεται σε αρκετά πτωτική πορεία. Στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας βρέθηκε ακόμα και στο τιμόνι της Πόρτο, αλλά εκεί έμεινε για λίγο. Αλλες σημαντικές δουλειές που ανέλαβε ήταν ως εκλέκτορας της Λιθουανίας, ενώ βρέθηκε και στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και της Λοκομοτίβ Μόσχας. Το φοβερό είναι πως από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει μείνει σε καμία ομάδα για πάνω από μία σεζόν. Στην Εστορίλ βρέθηκε το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του επιτυχημένου, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος πήρε προαγωγή για τη Σπόρτινγκ. Αυτή η αλλαγή προπονητή είναι ένας εξαιρετικό δεδομένο υπέρ του Παναθηναϊκού...


Ντιναμό Μόσχας

Ετος ίδρυσης: 1923
Γήπεδο: Κίμκι Αρένα
Πρόεδρος: Μπόρις Ρότενμπεργκ
Επίσημο site: www.fcdynamo.ru

Η ομάδα στην οποία ανήκει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, βρίσκεται στον δρόμο του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League. Οι Ρώσοι κατέκτησαν την τέταρτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί απέκλεισε την Ομόνοια με 2-2 στη Ρωσία και 2-1 στη Κύπρο με το γκολ να μπαίνει στο 93' και τον διαιτητή να έχει ακυρώσει γκολ της Ομόνοιας...

Ο Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ, έχει δημιουργήσει ένα αρκετά καλό σύνολο και με την απόκτηση του Βαλμπουενά, σίγουρα έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της ομάδας. Γενικά διαθέτει ένα πολύ καλό και επικίνδυνο ρόστερ, που αν βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να κάνει την ζημιά...

Σίγουρα για τον Παναθηναϊκό είναι μία από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη, ομάδες που μπορούσαν να του τύχουν από το τέταρτο γκρουπ. Μέσα σε όλα και το ταξίδι στη Ρωσία το οποίο βάζει ακόμα πιο δύσκολα στους «πράσινους» με τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν εκεί, ανάλογα βέβαια και με το πρόγραμμα...

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Βαλμπουενά

Ο Γάλλος είναι νέο μεταγραφικό απόκτημα και θα κάνει την διαφορά στους Ρώσους με την εμπειρία του και το ταλέντο του... Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός προέρχεται από γεμάτες χρονιές με την Μαρσέιγ και φυσικά από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Γαλλίας. Η Ντιναμό Μόσχας έβγαλε από τα ταμεία της 7 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, δείχνοντας πόσο τον πιστεύει. Στην καριέρα του έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Γαλλίας και τρία Λιγκ Καπ Γαλλίας, ενώ ήταν μέλος της καλύτερης εντεκάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα το 2008 και το 2013.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ

Στο τιμόνι της βρίσκεται ένας ανερχόμενος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα την φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Στάνισλαφ Τσερτσέσοφ, ο οποίος ανέλαφε την Ντιναμό μετά το πέρασμά του από την Αμκάρ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2002 με την Σπαρτάκ Μόσχας να είναι ο τελευταίος σταθμός του, ενώ σαν προπονητής δουλεύει από το 2004 και έχει περάσει από αρκετούς πάγκους. Μεταξύ αυτών και αυτός της Σπαρτάκ Μόσχας το 2007. Έχει περάσει και από τις μικρότερες κατηγορίες της Αυστρίας, ενώ τα τελευταία χρόνια προπονεί ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας.

ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-4-2

Οι Ρώσοι προτιμούν το επιθετικό ποδόσφαιρο και συνήθως αγωνίζονται με 4-4-2, αλλά και με το 3-5-2 το οποίο βέβαια αφήνει πολλά κενά πίσω, μιας και πρόκειται για μια γρήγορη ομάδα μπροστά που είναι εξαιρετική στα στημένα. Ο Τσερτσέσοφ, όπως έδειξε και στα παιχνίδια κόντρα στην Ομόνοια, θέλει να βλέπει την ομάδα του να επιτίθεται και δεν στέκεται σε παθητικό ρόλο, κάτι που ίσως βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να βρει χώρους στην άμυνα των Ρώσων, που έδειξε και κόντρα στην Ομόνοια πως έχει τα θεματάκια της... Πρόβλημα έχει και στο τέρμα όπου ενώ υπάρχουν οι Γκαμπούλοβ και Σούνιν, αγωνίζεται ο Μπερεζόβσκι, με τους δύο πρώτους να είναι διεθνείς.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Στο μεταγραφικό παζάρι έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του Βαλμπουενά, αλλά δεν έμεινε εκεί, καθώς απέκτησε και τον Βάινκερ από την Σταντάρ, αλλά και τον Μπιούτνερ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκτός από αυτές τις δυνατές της μεταγραφές, απέκτησε ακόμα τον Στάνισλαφ Μανόλεφ από την Κούμπαν και τον Αλεξάντερ Προυντνίκοφ από την Ρούμπιν Καζάν. Ωστόσο η μεταγραφική της ενίσχυση συνεχίζεται και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει κλείσει και τον Χούμποτσαν από την Ζενίτ. Δεν είχε ιδιαίτερες αποχωρήσεις, με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ ως γνωστόν να έχει παραχωρηθεί και πάλι δανεικός στον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Βλαντιμίρ Γκαμπούλοβ
Άντον Σούνιν
Ρόμαν Μπερεζόβσκι

Αμυντικοί

Κρίστοφερ Σάμπα
Ντάγκλας
Βλαντιμίρ Γκρανάτ
Μπόρις Ρότενμπεργκ
Αλεξάντερ Μπιούτνερ
Αλεξέι Κόζλοφ
Στάνισλαβ Μανόλεβ

Μέσοι

Ιγκόρ Ντενίσοβ
Γουίλιαμ Βάινκερ
Κριστιάν Νομπόα
Αρτούρ Γιουσούποβ
Γιούρι Ζίρκοβ
Μαθιού Βαλμπουενά
Αλεξέι Ιονόβ

Επιθετικοί

Φρέντορ Σμόλοβ
Μπάλαζ Ντζούντζακ
Αλεξάντερ Κοκόριν
Κέβιν Κουράνι
Αλεξάντερ Προυντνίκοβ

ΠΑΛΜΑΡΕ

Πρωταθλήματα Ρωσίας: 11
Κύπελλα Ρωσίας: 7
Σούπερ Καπ Ρωσίας: 1

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 1


*Tα κείμενα είναι από το Gazzetta.

Σχόλια