Τ.Λαγός: "Φέτος θα πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά. Θα είναι πιο δύσκολα" (video)


Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε ο Τ.Λαγός στον ΟΠΑΠ TV σχετικά με την νέα χρονιά και τους στόχους της ομάδας..

Πέρυσι ήταν μία πολύ περίεργη προετοιμασία, με πολλά νέα πρόσωπα. Φέτος πως εξελίσσονται αυτές οι πρώτες ημέρες; 

«Πέρυσι ήταν ιδιαίτερη η προετοιμασία. Ήταν πολλοί μικροί, πολλά νέα παιδιά. Φέτος η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Η προετοιμασία και για εμάς και για το προπονητικό τιμ είναι πιο εύκολη. Γνωριζόμαστε πλέον, δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Νομίζω ότι όλα θα κυλήσουν πολύ καλά. Η προετοιμασία μέχρι τα πρώτα παιχνίδια που έχουμε θα είναι όπως πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια».

Μου είπες ότι πέρυσι είχε πολλά νέα παιδιά, στα οποία ήσουν και εσύ. Φέτος λογίζεσαι στους παλιού και έμπειρους; 

«Εντάξει, παλιός και έμπειρος... Παλιός ίσως είμαι λίγο, έμπειρος όμως όχι. Είμαι μικρός. Φέτος η ομάδα έχει πιο πολύ εμπειρία και οι παίκτες είναι από την αρχή της προετοιμασίας μαζί. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι πιο εύκολο για εμάς να κάνουμε το παιχνίδι μας, να βρεθούμε στο γήπεδο και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια που έρχονται».

Από πλευράς προετοιμασίας, είπες ότι τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολο γιατί δεν βαδίζετε στο τελείως άγνωστο, από πλευράς προπονητή. Από πλευράς στόχων θα είναι πιο εύκολα; 

«Δεν νομίζω. Θα είναι πιο δύσκολα. Πάντα όταν είσαι Παναθηναϊκός έχει στόχο την κορυφή, που δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να μην παρασυρθούμε. Κάναμε μια καλή χρονιά πέρυσι, αλλά δεν σημαίνει οτι θα μας βγει και φέτος. Πρέπει να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, ίσως ακόμη και περισσότερο. Να έχουμε κάτω το κεφάλι, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας, που είναι Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Ο Μέντες γιατί σε πειράζει; 

«Έμαθε ελληνικά και αρχίζει και κράζει, επειδή καταλαβαίνει τι λέμε».

Μόνο αυτά ξέρει ή και άλλα; 

«Ξέρει πολλά, γιατί αυτός και τα άλλα παιδιά κάνουν μαθήματα. Καταλαβαίνουν ελληνικά».

Το πείραγμα του Μέντες είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στα αποδυτήρια... 

«Το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό. Όλοι οι παίκτες, παλιοί, νέοι, καινούργιοι, μεγάλοι είναι φοβεροί... Ο προπονητής μας έχει δώσει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και τί κλίμα πρέπει να υπάρχει. Μία ομάδα αυτό χρειάζεται για να πάει μπροστά και όλα θα βγουν στην πορεία».

Το πιο δύσκολο εμπόδιο για τους εφετινούς στόχους μήπως είναι αυτή η πολύ καλή περσινή χρονιά; 

«Δεν θα έλεγα ότι είναι εμπόδιο. Πιο πολύ νομίζω ότι θα είναι οδηγός... Να μπούμε πιο δυνατά, πιο συγκεντρωμένα. Σε σχέση με πέρυσι πρέπει να πάμε ακόμη καλύτερα για να πετύχουμε τους στόχους. Το περσινό ξεκίνημα δεν ήταν και τόσο καλό και μας άφησε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία. Έχουμε ένα χρόνο, θα κάνουμε προετοιμασία μαζί και θα είμαστε πιο έτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα».

Η διαδικασία με την ανανέωση του συμβολαίου σου, σε έχει ωριμάσει; Σε έχει βοηθήσει για να εμφανιστεί ένας καλύτερος Τάσος Λαγός στο γήπεδο; 

«Όλα αυτά εμπειρίες είναι. Ξεκαθάρισε μέσα μου τί ήθελα. Όσο ήταν αυτό το αν θα μείνω ή θα φύγω, δεν μου έκανε καλό. Όλοι οι παίκτες θέλουν τον χρόνο τους. Έτσι και εγώ... Έμεινα στην ομάδα και δικαιώθηκα. Πλέον είμαι πιο ελεύθερος. Έχω τρία χρόνια συμβόλαιο, σκέφτομαι μόνο εμένα, την ομάδα και τους στόχους της».

Αν και είναι ακόμη νωρίς, με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς; 

«Σίγουρα αν πετύχεις ένα στόχο παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, η χρονιά θα ήταν καλύτερη. Ευχαριστημένοι θα είμαστε αν πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παναθηναϊκός είμαστε και πάντα κοιτάμε ψηλά. Αυτό θα κάνουμε και εφέτος. Όπως είπα όμως χαμηλά το κεφάλι και όλα θα έρθουν».

Η προσπάθεια της Εθνικής συγκλόνισε τους Έλληνες. Εσύ που είσαι στην πόρτα της Εθνικής, πως τα είδες τα πράγματα; 

«Ήταν εξαιρετική η παρουσία της. Σε όλα τα μεγάλα τουρνουά προσπαθεί για το καλύτερο. Όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μας κάνει υπερήφανους. Αυτό έκανε και σε αυτό το Μουντιάλ. Ίσως να μην ξεκίνησε καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι παίκτες δεν είναι καλοί και δεν αξίζουν να βρίσκονται στην Εθνική ομάδα. Αυτή η κριτική που γίνεται σε μερικούς παίκτες πρέπει να σταματήσει. Μας έχει κάνει υπερήφανους αυτή η ομάδα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Αν ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήμασταν και λίγο άτυχοι και αποκλειστήκαμε».

Πιστεύεις οτι ήταν χαμένη ευκαιρία, επειδή δεν ήταν και κανένα μεγαθήριο, το «ζευγάρωμα» με Κόστα Ρίκα; 

«Μπορεί να μην είναι μεγαθήριο, αλλά έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Μπορείς να το πεις, επειδή δεν ήταν το μεγάλο όνομα. Οι παίκτες της Εθνικής όμως έκαναν τα πάντα για να περάσουμε... Φάνηκε στο γήπεδο. Οι ευκαιρίες τα σουτ ήταν περισσότερα. Απλά ήμασταν λίγο άτυχοι και δεν ήμασταν λίγο καλοί στην τελική προσπάθεια. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και είχαμε βάλει ένα δεύτερο γκολ, δεν θα χρειαζόταν να πάμε στα πέναλτι. Και πάλι όμως αυτή η ομάδα μας έχει κάνει υπερήφανους αρκετές φορές. Πρέπει να σταματήσει η κριτική αν ένας παίκτης δεν πάει καλά ή αν ένας παίκτης δεν παίξει καλά».

Το ζήλεψες καθόλου, βλέποντάς το από την τηλεόραση; 

«Όλοι θέλουμε να πάμε στο Μουντιάλ και να παίξουμε με την Εθνική. Ίσως εμένα δεν ήταν η ώρα μου. Έχω χρόνια μπροστά μου. Θα δουλέψω πολύ σκληρά για να πάω στην Εθνική».

Μία ευχή για τη νέα σεζόν;

 «Εύχομαι στην ομάδα μου να είναι δυνατή όπως πέρυσι και να πετύχει τους στόχους της. Πάνω απ' όλα να έχουμε υγεία και να μην έχουμε τραυματισμούς».


Σχόλια

  1. press θα ηθελα την γνωμη σου για την κινηση του Αλαφουζου να προτεινη τον γενικο διευθυντη του γαυρου για προεδρο της σουπερ λιγκ?Γιατι σε πολ
    ους δεν αρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπό προυποθέσεις θα μου άρεσε.. θα ανεβάσω -αν βρω χρόνο- κείμενο αύριο με την άποψη μου επ αυτού, γιατί μπορεί να σημαίνει πολλά αυτή η ..κοινή γραμμή για το μέλλον, μπορεί να ναι καταστροφική για την αξιοπρέπεια του Συλλόγου, μπορεί και μια τρύπα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου