Παιδιά ψυχραιμία....


      Είχαμε δεν είχαμε βρήκαμε πάλι λόγο να φαγωθούμε μεταξύ μας.Από εχθές αργά που έγινε γνωστή η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου για την μη επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε η μάχη στα social media ανάμεσα σε αυτούς που συμφωνούν και σε αυτούς που διαφωνούν.

      Υπήρξε μάλιστα μια πολύ δυναμική επανεμφάνιση των νοσταλγών του σοφέρ οι οποίοι μετά τις τελευταίες επιτυχίες της ομάδος είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Βρήκαν τώρα την ευκαιρία να βγουν και πάλι στο προσκήνιο αφορίζοντας και καταριόντας τον Αλαφούζο και την διοίκηση του.Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν δύο όψεις και καλό είναι να τα αναλύουμε ψύχραιμα πριν αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες αριστερά και δεξιά.

      Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ο Κάρα είναι ένα γνήσιο Παναθηναϊκό τέκνο,μεγαλωμένο στην Παιανία.Έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα αλλά έχει πάρει κιόλας.Χάρη στον Παναθηναϊκό έκανε όνομα πήρε μεταγραφές σε μεγάλα clubs της Ευρώπης όπως η Benfιca και η Inter.Επέστρεψε το 2008 πανηγύρισε νταμπλ το 2010 και μεγάλες Ευρωπαϊκές πορείες. Πριν δύο χρόνια επί Φερέιρα οι δρόμοι τους χώρισαν και πάλι,με πρωτοβουλία του Πορτογάλου τεχνικού.Κάπου εδώ φαίνεται ότι το γυαλί ράγισε.Ο Καραγκούνης μετά την φυγή του φέρετε να είπε κάποια πραγματάκια όχι και τόσο κολακευτικά για τον Αλαφούζο και την διοίκηση βγάζοντας ίσως κάποια πικρία για την φυγή του.Δυστυχώς όμως η ομάδα με τα νέα οικονομικά δεδομένα που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή.

     Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις σχέσεις των δύο πλευρών.Πάμε τώρα στο άλλο που είναι το αγωνιστικό.Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση η επιμονή των Νταμπίζα και  Αναστασίου για την επιστροφή του και εξηγούμε γιατί.Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει σελίδα σε όλα τα επίπεδα από πέρυσι.Έχει αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία.Παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και με πολύ ταχύτητα στο παιχνίδι του.Απαγορεύεται δια ροπάλου οι παίκτες να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους για πολύ ώρα.Ο Καραγκούνης είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια του να την κρατάει και είτε να κερδίζει φάουλ είτε να την δίνει με καθυστέρηση σε κάποιον συμπαίκτη του. Αυτό το στιλ παιχνιδιού δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στον τωρινό Παναθηναϊκό με τίποτα. Από εκεί και πέρα αν τον ήθελαν μόνο και μόνο για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα τότε θα έλεγα ότι αυτό θα αποτελούσε πολυτέλεια για τον πληγωμένο ακόμα οικονομικά Παναθηναϊκό .Γιατί να δώσεις 300 ή 350 χιλιάρικα σε έναν παίκτη κατά κάποιον τρόπο διακοσμητικό και να μην διαθέσεις το ίδιο ποσό για δύο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές νεότερους και πιο χρήσιμους για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας;Εύλογο νομίζω το ερώτημα που θα προβληματίσει αρκετούς υπέρμαχους της επιστροφής του Καραγκούνη.Για το μόνο που θεωρώ ότι πρέπει η διοίκηση να δώσει εξηγήσεις είναι το γιατί άφησε το θέμα να καλλιεργηθεί τόσο καιρό και έβαλε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης τον Νταμπίζα από τη στιγμή που δεν υπήρχε η διάθεση για επιστροφή του Κάρα.Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

    Εν ολίγοις λοιπόν πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι όσο και να αγαπάμε έναν παίκτη αυτό που έχει μεγαλύτερη  σημασία είναι τι συμφέρον της ομάδας και οι ανάγκες που έχει αυτή για να επιτύχει τους στόχους της.Κανένας δεν είναι πάνω από το τριφύλλι όποιος κι αν είναι αυτός.Ευχαριστούμε τον Γιώργο για ότι πρόσφερε,τον αγαπάμε αλλά συνεχίσαμε την ζωή μας ακόμα όταν κι όταν  έφυγε ο μέγας Δημήτρης Σαραβάκος,το ίδιο θα κάνουμε και τώρα που δεν θα έρθει ο Γιώργος Καραγκούνης,γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ'όλα.....

                                 Τάσος Γ.

Σχόλια

  1. Τάσο , τα πράγματα έχουν ως τα ανέπτυξες. Συμφωνώ απόλυτα , ότι ήταν λάθος που το όλο θέμα σέρνονταν επί 1~2 μήνες με το τι θα γίνει. Καλή επιτυχία στον επόμενο στθμό του Γιώργου και ευχαριστούμε για τα όσα ( πάρα πολλά) προσέφερε στον Παναθηναικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τασος Γ.4/7/14 4:43 μ.μ.

    Γιώργο αυτό προσπάθησα να κάνω να αποτυπώσω όσο πιο ψύχραιμα μπορούσα τα δεδομένα.Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα το λάθος στην υπόθεση με τον Καραγκούνη είναι ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Από την στιγμή μάλιστα που ο Αλαφούζος δεν ήταν και πολύ "ζέστος" με το όλο θέμα κακώς κράτησε αυτή η ιστορία ένα μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάσος Γ.8/7/14 11:35 π.μ.

    Φίλε μου η καλόπιστη κριτική, ιδιαίτερα από παιδιά που στηρίζουν την ομάδα είναι καλόπιστη.Εγώ μιλάω για εκείνους που και δεν στηρίζουν την ομάδα αλλά με την πρώτη ευκαιρία κράζουν σε ραδιόφωνα facebook και blogs.Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα,εννοείται....Απλά προσπάθησε να σκέφτεσαι όλα τα δεδομένα πρίν κριτικάρεις.Δηλαδή που βρισκόταν η ομάδα πρίν εμφανιστεί ο Αλαφούζος,τι κατάφερε η ομάδα την περυσινή χρονιά και πόσο όμορφο κλίμα έχει δημιουργήσει.Πάντα πρέπει να κοιτάμε τα δεδομένα της κάθε στιγμής.Σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου