Tα λάθη να γίνουν μάθημα!


Η σαιζόν τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να σηκώνει τρόπαια, κάνοντας το νταμπλ για δεύτερη σερί σαιζόν και συνεχίζοντας ένα απίστευτο ρεκόρ που τον θέλει να κατακτάει τουλάχιστον μια κούπα από το 1998 και μετά! Παράλληλα απέδειξε -για ακόμη μια χρονιά- πως έχει πάρει για τα καλά τον αέρα από τον Ολυμπιακό αφού του παίρνει το πρωτάθλημα με όποιον τρόπο θέλει και χρειάζεται.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν πως η σαιζόν ήταν πετυχημένη. Θα μου επιτρέψετε να μην την χαρακτηρίσω ούτε πετυχημένη, ούτε αποτυχημένη. Θαρρώ πως η κατάλληλη λέξη θα ήταν, προβληματική. Κι αυτό γιατί μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλότερα από την παντοκρατορία του στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι ιδανικές σαιζόν κλείνουν με τρεμπλ και οι αμέσως λιγότερο ιδανικές με νταμπλ και πρόκριση στο Final 4. Έτσι έχουμε.. κακομάθει και όπως έχω ξαναγράψει -και φυσικά είναι και στο μυαλό του Δ.Γιαννακόπουλου- στόχος του Παναθηναϊκού είναι να γίνει και με την βούλα ο πολυνίκης της Euroleague, ξεπερνώντας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με βάση λοιπόν αυτά, ο Δ.Γιαννακόπουλος καλείται να μάθει από την σαιζόν που μόλις έκλεισε και πάνω στα λάθη που έκανε, να χτίσει τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας, όπως και ο ίδιος ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του. Οι σωστές και πολλά υποσχόμενες περυσινές μεταγραφές των Παππά και Γιάνκοβιτς να έχουν το φετινό καλοκαίρι, συνέχεια και να φτιαχτεί ένα τέτοιο πλάνο ώστε να παρουσιάσει η ομάδα νέους φρέσκους πρωταγωνιστές και να έχει μια ομαλή μετάβαση στην μετά-Διαμαντίδη εποχή που θα έρθει δυστυχώς στα επόμενα χρόνια.

Για να υπάρξει όμως πλάνο χρειάζεται και προπονητής. Το θέλω όλων κοιτάει προς Τουρκία μεριά αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο για αυτό το καλοκαίρι δεν είναι εφικτό. Οπότε οι αμέσως επόμενες λύσεις βρίσκονται λίγο-πολύ στα ονόματα όσων έχουν ακουστεί. Ιβάνοβιτς, Ιτούδης, Κατσικάρης και Αλβέρτης που όπως δήλωσε μετά το πρωτάθλημα ο Δ.Γιαννακόπουλος θα κάτσει να συζητήσει μαζί του για την επόμενη μέρα. Την άποψη μου για τον Φράγκι την είχα γράψει μόλις απολύθηκε ο Πεδουλάκης και ακούστηκε το όνομα του. Θεωρώ πως να βρίσκεται σε αυτήν την θέση δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα. Θα μου πείτε πως και ο Ζοτς από το πουθενά έγινε προπονητής και είδαμε μετά τι κατάφερε, αλλά δεν θεωρώ πως είναι έτσι τα πράγματα τώρα. Πέρυσι το καλοκαίρι συνεχίσαμε τον Πεδουλάκη γιατί το 0-3 ήταν ..too much για να χωρίσουν οι δρόμοι μας και το πληρώσαμε στην διάρκεια της σαιζόν όπου η ομάδα απέδιδε κάκιστο και μη ελκυστικό μπάσκετ, κάτι που μας στοίχησε στο Top 16 όπου χάσαμε το πλεονέκτημα για τα προημιτελικά.

Φαντάζομαι πως το θέμα προπονητή θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στις ερχόμενες 2 εβδομάδες -για την ακρίβεια το θεωρώ αυτονόητο- και το πλάνο θα είναι όπως και να χει πιο προσεγμένο από αυτό του περασμένου καλοκαιριού.

Ονόματα ακούγονται όπως είναι λογικό. Βουγιούκας λέει κλεισμένος, Καλάθης εάν κι εφοσόν, Λάνγκφορντ για το μπαμ, Μποχωρίδης και Βεζένκοφ από τον Άρη και πάει λέγοντας..

Όλα αυτά θα τα βρούμε στην πορεία. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός του χρόνου πρέπει να χτιστεί έτσι ώστε να διεκδικήσει το 7ο Ευρωπαϊκό στην Μαδρίτη. Καλός πελάτης ο Ολυμπιακός αλλά δεν είναι εκεί το ταβάνι μας.


ΥΣ: Για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις προαπαιτούμενο είναι να υπάρχει και κάποιος που βάζει εκατομμύρια και αφιερώνει χρόνο στην ομάδα. Ο Δ.Γιαννακόπουλος τα κάνει και τα δύο και είναι μαγκιά του. Μοιραία κάνει και λάθη. Το θέμα είναι να μαθαίνει από αυτά. Και δεν μιλάω μόνο για τα αγωνιστικά θέματα.

ΥΣ2: Πριν μιλήσετε για γκρίνιες κτλ χωρίς λόγο, σκεφτείτε τι θα λέγατε αν χάναμε το πρωτάθλημα από αυτόν τον Ολυμπιακό. Η ομάδα φέτος έπαιξε κάκιστο μπάσκετ. Απλά στο τέλος λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του Μήτσου, Λάσμε, Φώτση, Γκιστ, Ματσιούλις, Φράγκι και προφανώς του κόσμου που έγινε ασπίδα στην τελευταία ζαριά της Κυριακής..

Σχόλια

  1. dimpaogate135/6/14 9:34 μ.μ.

    Πολύ σωστό άρθρο .
    Το ταβάνι του μπασκετ είναι η κορυφή της Ευρώπης και έτσι πρέπει να χτιστεί η ομάδα .
    Διοίκηση έχουμε , ας ελπίσουμε να κάνει τις πιο καλές επιλογές .
    Εμείς δίπλα θα είμαστε όπως κάθε χρόνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεμέλιος5/6/14 9:36 μ.μ.

    Το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι όλη μέρα. Πόσο τυχεροί είμαστε να ζούμε το εγκεφαλικό παιχνίδι του Μήτσου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω σε ολα αρχοντα....τα λαθη ομως θα επαναληφθουν αν παρει τον τον ιβανοβιτς....δε γκρινιαζω,οτι κ να γινοταν χτες ειμαι τοσο γεματος κ περηφανος που δε θα χαλιομουνα...απλα η βαση ειναι ο προπονητης...γι αυτο κ κανω σχολιο.....αν δε παρει προπονητη με οραμα,ορεξη δε θα κανει τιποτα...συμφωνα με το βιογραφικο του συγκεκριμενου οπου πηγε τα εκανε μανταρα....ο ζοτς οποτε τον εβρισκε δε, εκανε προπονηση...τον θεωρω λιγο......δε ξερω ποιον πρεπει να παρει....λεω ποιον δε πρεπει να παρει....κ ο ιβανοβιτς ειναι λιγος.....κ αν ισχυουν αυτα που ακουγονται οτι οι αλλοι θα απογυμνοθουν πρεπει να παρει κοουτς για ευρολιγκα........γιατι εδω ελλαδα τοχει ανετα.....ευρωπη μας καει....κανε τα πιτσιρικια που εχει(χαραλαμποπουλο,παππα,γιανκοβιτς κα)πρωταθλητες ευρωπης κ τοτε θα δει την φουρνια που ονειρευεται....ευχαριστω press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν και δεν πολυγουσταρω να το παιζω μανατζερ πιστευω οτι η καλυτερη επιλογη για φετος θα ηταν ο μητσαρας ο ιτουδης,με βοηθο τον σαρας η τον φραγκι,ετσι ωστε να στρωσει το εδαφος για την μεγαλη επιστρφοη του χρονου.Δυστυχως ακουω διαφορα για τις σχεσεις ιτουδη-γιαννακοπουλου,λιγα πιστευω αλλα ακομα κι αν εχουν κοντρα νομιζω οτι ο τρακης θελει το καλο του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου