Φεύγουν Λάσμε-Γκιστ;


Σε άρθρο του Δ.Κοντού γίνεται αναφορά στον Παναθηναϊκό της ερχόμενης σαιζόν και μέσες-άκρες ποιο θα είναι το ρόστερ. Μέσα στην πιθανή δωδεκάδα δεν βρίσκεται ούτε ο Λάσμε, αλλά ούτε και ο Γκιστ. Παίκτες που λογικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνατά χαρτιά για τον Παναθηναϊκό της ερχόμενης σαιζόν και κάνουν επίσης γκελ και στον κόσμο.

Οι ατάκες του άρθρου "είναι πιθανό να έχουμε και αποχωρήσεις παρότι υπάρχουν και συμβόλαια σε ισχύ" και "για να βρουν ουσιαστικό χρόνο και χώρο οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αδειάσουν θέσεις" καταλήγουν επίσης σε αυτό το συμπέρασμα.

Εμένα προσωπικά δεν θα μου άρεσαν αυτές οι δύο αποχωρήσεις, αλλά είναι κρυφό μυστικό πως από την αρχή της σαιζόν είχαν δημιουργηθεί θέματα με τους Αμερικάνους της ομάδας (όπως στην πτήση για Τελ Αβίβ) με αποτέλεσμα η διοίκηση να μην είναι και τόσο θερμή όσο πέρυσι. Και μιλάμε για δύο παίκτες που έγινε προσπάθεια μεγάλη το καλοκαίρι για να μείνουν στην ομάδα.

Όπως φαίνεται λοιπόν "οι μεγάλες αλλαγές" θα είναι και από αυτές που δεν θα περιμέναμε και όχι αποχωρήσεις τύπου Ματσιούλις και Μπράμος.



Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Δ.Κοντού που δημοσιεύτηκε στο Onsports:

Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ξανά νικητή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το στίγμα για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Η δημιουργία κάτι απόλυτα καινούργιου, φρέσκου και ελληνικού δημιουργήματος είναι ο βασικός άξονας που θα κινηθεί το «τριφύλλι» για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το πλάνο ήρθε για να υπηρετήσει και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που μοιάζει ο ιδανικός προπονητής για να δουλέψει και να εξελίξει τους νέους αθλητές που θα αποτελέσουν το «αύριο» του Ελληνικού μπάσκετ.

Επειδή, λοιπόν, ακούμε και διαβάζουμε δεκάδες σενάρια θα κάνουμε μια προσπάθεια να μπούμε στο μυαλό των «εγκεφάλων» του Παναθηναϊκού μιλώντας με ονόματα και ...διευθύνσεις. Να παρουσιάσουμε το πλάνο που δουλεύει η ομάδα και θα προκαλέσει αρκετές εκπλήξεις.

Έχουμε ως δεδομένο πως το «τριφύλλι» θέλει να ετοιμάσει την ομάδα που θα πάρει τη μπαγκέτα απο τα χέρια των παλιών (Διαμαντίδη, Φώτση) και ν' αποτελέσει το «αύριο» του συλλόγου. Σε αυτό το μήκος κύματος είναι πιθανό να έχουμε και αποχωρήσεις, παρότι υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας ως πυλώνα στην περιφέρεια τον Δημήτρη Διαμαντίδη ψάχνει να τον πλαισιώσει με ελληνόπουλα που θα σταθούν δίπλα στον αρχηγό και πέραν της πνοής θα «κλέψουν» απο την εμπειρία του. Ιδανική περίπτωση είναι αυτή του Νικ Καλάθη, γεγονός που μόνο εύκολο δεν είναι αλλά οι «πράσινοι» θα το παλέψουν. Ο Νίκος Παππάς αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για την ομάδα με τον Ιβάνοβιτς να καλείται να τον ...ξεζουμίσει, ενώ ποιος θα έκλεινε τα μάτια σε παίκτες όπως ο Βαγγέλης Μάντζαρης ή στους ελπιδοφόρους Μποχωρίδη ή Λούντζη. Αν το «τριφύλλι» καταφέρει να θωρακίσει τους Έλληνες με έναν αξιόπιστο ξένο, τότε η περιφέρεια του θα έχει μεγάλα περιθώρια για το μέλλον.

Συνεχίζοντας, την ενδελεχή ανάλυση του πλάνου και προσπαθώντας πάντα να εξηγήσουμε τις σκέψεις στεκόμαστε σε δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μοιάζει έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό μπάσκετ στην ηλικία του. Μάλιστα, οι «ειδικοί» λένε πως έχει μυαλό και σώμα 25χρονου. Για να βρουν ουσιαστικό χρόνο και χώρο οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να αδειάσουν θέσεις. Ειδάλλως, θα μείνουν στο ημίμετρο του «μέσα – έξω» μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ο σκοπός είναι να ΠΑΙΞΟΥΝ και όχι να κοιτάζουν.

Στο «τριφύλλι» φαίνεται πως μελετούν την περίπτωση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Με βάση τη λογική και την παρουσία του Αντώνη Φώτση τότε δύσκολα να «μπει» ξένος ανάμεσα τους. Για τη θέση του σέντερ υπάρχουν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Γιώργος Διαμαντάκος. Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να επαναπατρίσει το next big thing του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιώργο Παπαγιάννη, τότε πάλι με γνώμονα την λογική θα πρέπει ν' αποκτηθεί ένας ξένος όταν και όποτε κριθεί αναγκαίο, καθώς οι «μικροί» θα έχουν να σηκώσουν μεγάλο φορτίο. Για τον Παπαγιάννη απλά να πούμε πως στην Αμερική θεωρούν πως το 2016 θα είναι στην πρώτη 10αδα των ντράφτ, ίσως και στην 5αδα!

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός γυρίζει σελίδα και χτίζεται από την αρχή έχοντας κρατήσει μια μαγιά εφτά Ελλήνων και έχοντας ως στόχο άλλους πέντε που θα αποτελέσουν όλο τον βασικό κορμό του ελληνικού μπάσκετ για την επόμενη 10ετια. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως είναι απόφαση να μην πάρουν «ξένοι» παίκτες όλο τον χώρο των Ελλήνων, αλλά να έρθουν λίγοι και ποιοτικοί που θα κρίνει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς το ποιοι θα είναι. Ουδείς θέλει να χαθεί ξανά χρόνος και Ελληνόπουλα.

Το «πράσινο» πλάνο με ονόματα:

Διαμαντίδης
Παππάς
Καλάθης
Μάντζαρης
Μποχωρίδης (ή Λούντζης)
Ξένος γκαρντ
Γιάνκοβιτς
Χαραλαμπόπουλος
Φώτσης
Βεζένκοφ
Μαυροκεφαλίδης
Διαμαντάκος
Παπαγιάννης
Ξένος σέντερ (όταν και εφόσον κριθεί αναγκαίο)

ΥΓ:  Όταν γίνονται τομές δεν μπορεί ποτέ να είναι αναίμακτες, αλλά θέλουν πίστη και στήριξη για να φτιαχτεί κάτι νέο και ουσιαστικό.

Σχόλια

  1. aris kavalaris11/6/14 10:35 μ.μ.

    λαθος να φυγουν οι δυο ξενοι αυτοι.οτι και να εχει στο μυαλο του ο νεος προπονητης οι δυο εμπειροι και χρησιμοι αυτοι παικτες ειναι αναγκαιοι.εκτος κι αν δεν χτυπαει πρωταθλημα και ευρολιγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σορρυ αλλά τι είναι αυτά.. Τι κρύο ντουζ είναι αυτό που μας συμβαίνει .. ? Τι αμαρτιες πληρώνουμε τελικά .. ? Σηκώνουμε πρωτάθλημα και όλοι περιμένουμε του χρόνου να μείνει ο κορμος και να παίξει η ομάδα και στην Ευρώπη να χτυπήσει final four.. Απλά αυτό δε γίνεται με αυτό το ροστερ που διαβάζω στο άρθρο του Κοντου..

    Προφανως εχει αποφασιστει να πεσει το μπατζετ στα τάρταρα..Και αυτό βαφτίζεται Ελληνοποιήση για να μην υπάρξουνε πολλές αντιδράσεις..Κρίμα

    Εντωμεταξυ βάζει και το Μάντζαρη στο ροστερ ..στάχτη στα ματια τη στιγμη που ο ιδιος δηλωνει οτι εχει συμβολαιο με τον γαυρο..

    Είναι σωστο να φτιάξεις έναν Ελληνικό κορμο αλλα δε πας πουθενα στην Ευρώπη χωρις 2-3 παιχταράδες ξένους .. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε ..

    Δυστυχως φοβάμαι πως έρχεται δύσκολη περιόδος και στο μπασκετ στο μόνο αθλημα που μας κράταγε..ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος και αυριο να μας πουνε α τελικά ο Κοντος ελεγε μλκς..


    Αν ισχυουν παντως τα παραπανω τουλάχιστον τραγικο που στη συνεντευξη τυπου δεν ακουμπησε ο Δ.Γ το γεγονος οτι θα φτιαξει μια ομαδα με τοσο χαμηλο ταβανι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα...

    η ανανεωση πρεπει να γινει σταδιακα... μακαρι να με διαψευσουν οι παιχτες και ο προπονητης.


    Οπως και να εχει, απεριοριστη στηριξη και σε αυτο το τμημα φυσικα που μας κραταει πολυ ψηλα στα δυσκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολα αυτα ψεματα μεγαλα ψεματα.μπραμος ματσιουλης λασμε γκιστ μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SAILOR YOUR FATHER11/6/14 11:13 μ.μ.

    Σε γενικες γραμμες καταφερανε να μας ξενερωσουνε τελειοςΕιναι τραγικα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lamse gist as meinoune einai kai psychares!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην τσιμπάτε μάγκες. Λάσμε και Γκιστ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ (ειδικά φέτος) ούτε με σφαίρες. Δεν βρίσκεται εύκολα έλληνες 5άρι στις μέρες μας που να μπορούν να σηκώσουν κουπί για τίτλο σε ευρωλίγκα.


    Υ.Γ. Στο τέλος δεν γράφονται οι Λάσμε - Γκιστ επειδή γράφει μόνο τους έλληνες. Δεν υπάρχει το παραμικρό που να δείχνει ότι φεύγουν αυτοί οι παικταράδες.


    Υ.Γ.2 Πολλά γέλια με το gayzzeta που λέει ότι φεύγουν χαχαχαχαχα


    Υ.Γ.3 Αλβέρτης ο νέος (αντί)Πρόεδρος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εγώ το βλέπω εως απίθανο να φύγουν αυτοί οι δυο . Δεν έχει λογική όπως και να το δεις το θέμα και ούτε πιστεύω ότι ήρθε ο Ιβάνοβιτς να δουλέψει με το εφηβικό της Εθνικής .

    Ο Καλάθης είναι πρώτος στόχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KONSTANTINOS PANATHINAIKOS12/6/14 12:11 π.μ.

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ???ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ?????
    (http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/nea_veltiwmenh_protash_ston_kalathh.2838313.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στην πτηση για τελ αβιβ τι ειχε γινει δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακάρι να κλείσει ο Καλάθης ειναι μεγαλη μου αδυναμία . Προσωπικά το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο . Να πω απλά οτι έχουμε ξανα ακούσει οτι κλέινει ο Καλάθης και στο τέλος ΔΕΝ έγινε..Ίσως πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή να δούμε τι τελικά θα γίνει..Πάντως δε νομίζω οτι αυτό το άρθρο του Κοντού γράφτηκε τυχαία..σε μέσο που ελέγχει απόλυτα ο Γιαννακόπουλος.

    Και πάλι όμως δεν υπάρχει κανένας αγωνιστικος λόγος να φύγει και ο Λάσμε και ο Γκίστ και ο Ματσιούλις .. και γενικά όλοι οι ξένοι .. και να έρθουνε μόνο οι τρεις που απλά θα συμπληρώσουνε το ρόστερ..Το μόνο που είναι πιο λογικό στα δικά μου ματια είναι οτι πάμε γενικότερα για φτηνότερες λύσεις κάτι που βαφτίστηκε πιο εύηχα ως Ελληνοποιήση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να φύγουν Λάσμε και Γκιστ? Αν φύγουν Λάσμε, Γκιστ, Μπράμος, Ματσιούλις θαναι έγκλημα. Μα καλά είναι ρόστερ αυτό στο άρθρο του Κοντού? Λες και έχουμε τιμωρηθει με απαγόρευση μεταγραφών είναι και να παίζουμε μόνο με τους έφηβους...Ας μας πει καλύτερα στα ίσα ότι διαλύεται η ομάδα επειδή δεν υπάρχει φράγκο και πάμε για σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικα το εγραψε το φερέφωνο του ΔΓ, ο Κοντος για αυτο μας επιασε ο φοβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έλα ντε



    για πες τίποτα παραπάνω press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.leoforos.gr/article/61968/ehasan-ten-ptese

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://www.facebook.com/pages/%CE%8C%CF%87%CE%B9-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%9B%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%93%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%9C%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82%CE%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%88%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/723284231063874?fref=photo ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΔΕΡΦΙΑ..ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου