Αναδημοσίευση: Μαθήματα ιστορίας


Επειδή η μουρμούρα είναι μπόλικη σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τις αποχωρήσεις κυρίως των Λάσμε και Ματσιούλις και επειδή καλό είναι σε κάποια φάση να αντιλαμβανόμαστε που υπερβάλουμε και που όχι, παραθέτω παρακάτω κείμενο από το sanogiaprobata.blogspot.gr που κάνει μια συσχέτιση του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού τμήματος, όσον αφορά την ανανέωση του ρόστερ και την στήριξη του κόσμου.

Προσωπικά ,όπως θα έχετε πάρει πρέφα, είμαι από αυτούς που είμαι διστακτικός σχετικά με τις αποχωρήσεις των Λάσμε και Ματσιούλις. Γιατί; Γιατί θεωρώ πως ανανέωση γίνεται και με αυτούς στο ρόστερ και γιατί η παρουσία τους κρατάει σε ένα επίπεδο την ομάδα για την Ευρώπη.

Όπως και να χει διαβάστε και το παρακάτω κείμενο..



Δεν περίμενα να γράψω κάτι για το μπάσκετ.

Το φινάλε του πρωταθλήματος μας έστειλε στα ουράνια και όλους να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας.
Στους περισσότερους η συνταγή στο μυαλό ήταν απλή.
Κρατάς σχεδόν όλους, εκτός των «κοντών» που έκαναν τραγική χρονιά.
Παίρνεις Κούπερ, Μποχωρίδη, ενεργοποιείς Παππά,έναν ψηλό (Βουγιούκα;) και τέλος η ομάδα.

Βέβαια πάντα σαν οπαδοί λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και πάντα σκεφτόμαστε σαν οπαδοί και όχι σαν προπονητές. Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι μένουν ελεύθεροι στην ουσία οι Λάσμε, Ματσιούλις, Ούκιτς, Μπράμος,Κάρυ. Ο κόσμος δυσανασχέτησε με τα ονόματα των Ματσιούλιτς και Λάσμε καθώς αυτοί οι δύο ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι, στο φετινό ντάμπλ.

Όμως.

Έχει αποκτηθεί νέος προπονητής.
Ο οποίος έχει δικά του σχέδια και ίσως δικούς τους παίχτες και ρόλους.
Πιθανόν αυτοί που αποδεσμεύονται να μην του κάνουν.

Και επειδή πολλοί θα πουν πως γίνεται να μην σου κάνουν ο Λάσμε πχ, ας αναλογιστούμε τι έγινε φέτος στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι σε μια τραγική χρονιά βρήκαμε 3-4 σταθερούς παίχτες
Βιτόλο-Σο-Σισοκό-Καρνέζης ήταν οι 4 που ξεχώρισαν.

Και σε ποιόν προπονητή δεν θα έκαναν;

Σε ποιον προπονητή δεν θα έκαναν έστω ως αλλαγή;
Και καλά ο Καρνέζης πουλήθηκε, έφερε λεφτά. Οι άλλοι 3???

Και όμως.. Ο φετινός Παναθηναικός ήταν διαφορετικός.
Άλλαξε τελείως , δυσκολεύτηκε στην αρχή και στο τέλος έκλεισε σερί σχεδόν 20 αγώνων με 2 μόλις  ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Ποιος το περίμενε???
Ποιος περίμενε οτι ο νεανικός ποδοσφαιρικός Παναθηναικός θα βγεί δεύτερος , θα ρίξει 3 στο λυώμενο και θα σηκώσει και κύπελλο???
ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ..΄'Οχι μόνο έγιναν όλα αυτά, αλλά ως εκ θαύματος..
ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙ ΣΟ-ΣΙΣΟΚΟ-ΒΙΤΟΛΟ, ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.

Η ομάδα άλλαξε τρόπο, εμπιστεύτηκε νέους παίχτες και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.

Υπήρχε κόσμος που δεν εμπιστευόταν τον Αλαφούζο αλλά πλέον όλοι του βγάζουν το καπέλο.

Στο μπάσκετ έχουμε μια οικογένεια που αποδεδειγμένα ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ.
ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΟΝ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Εξάλλου ήταν αρκετοί αυτοί ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΣΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 5ΑΡΙ τον ΓΚΑΜΠΟΝΕΖΟ..

ΟΛΑ θα εξαρτηθούν από την χημεία της ομάδας, την αρμονία στις σχέσεις ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2-2 ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΕΔΩΣΕ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ, ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ, ΣΤΟΝ 30ΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ 0-3 ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ να δείξουμε ποιοί είμαστε ξανά.
Θα περιμένουμε να δούμε την συμπλήρωση του ρόστερ και τους πρώτους αγώνες.
Μην ξεχνάμε ότι πολλοί έλεγαν οτι έφυγε ο Πεδουλάκης και θα παίξει επιθετικά η ομάδα ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ, ΑΛΛΑ βάζαμε και λιγότερους πόντους απο την εποχή του Πεδουλάκη.
Για πρώτη φορά σε αγώνα με τον γαύρο το γήπεδο ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΕ.

Ας περιμένουμε να δούμε το παζλ του φετινού Παναθηναικού. Η σκέψη ελληνοποίησης της ομάδας είναι σωστή, και ίσως η φυγή παιχτών που σε 2 χρόνια δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν το ίδιο (Λασμε πχ) να αποδειχτεί ορθή στο μέλλον. ΙΣΩΣ. Η λογική λέει οτι για να φύγουν 2 παίχτες κλειδιά όπως ο λιθουανός και ο γκαμπονέζος κάτι άλλο υπάρχει σαν σκέψη και προφανώς (βλέπε Ματσιούλιτς) το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οικονομικό. Ίσως ο Γιάνκοβιτς να βρεί τον χρόνο που του έλειπε και να βγεί λίρα 100. Ίσως ο προπονητής να παρακολουθούσε την ομάδα στα πλει-οφ και να έχει πλήρη εικόνα των παιχτών εδώ και καιρό.

Όπως και να έχει , εμείς οι προπονητές της ΕΞΕΔΡΑΣ δικαιούμαστε να έχουμε γνώμη και άποψη , αλλά όχι να ΚΡΙΝΟΥΜΕ απο τώρα ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που ΔΕΝ έχουμε δει.

ΚΑΙ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ, ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ.

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ απο την φετινή χρονιά και ας οπλιστούμε με υπομονή και στήριξη ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειάζεται η ομάδα.

http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2014/06/blog-post_12.html#

Σχόλια

  1. Πολυ μεγαλες αληθειες. Δυσκολοχονευτες για τους Παναθηναικους του καναπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6asteros epivitoras13/6/14 11:14 π.μ.

    stamatiste na kateuthinetai ton kosmo. den eimaste san ta provata tou peiraia. tragikes kiniseis.. ti n m kanei emena pao sto basket dixws evropi??? afiste to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικες κινήσεις σίγουρα ( αν δεν επαναδιαπραγματευτεί το συμβολαιου κυρίως του Λάσμε από την αρχή ) αλλά η χρονιά και η στελέχωση δεν έχει ξεκινήσει . Και σίγουρα δεν θα καταδικάσουμε μια προσπάθεια από τον Ιούνη . Έχει δρόμο ακόμα η ιστορία , οπότε υπομονή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη η αποψη αυτη αλλα μαλλον αστοχη η συγκριση με τον ποδοσφαιρικο παναθηναικο που εκει οι κινησεις εγιναν αναγκαστικες γιατι δεν υπηρχε σαλιο στα ταμεια... επισης ο ποδοσφαιρικος παναθηναικος δεν ειχε παιξει ευρωπη την χρονια που μας περασε οποτε αστοχο παραδειγμα γιατι αν παιζαμε ευρωπη τα πραγματα θα ηταν αλλιως ειτε καλυτερα ειτε χειροτερα..! επισης ειχε και εχει εμπειρους παικτες ασχετα αν αργησαν λιγο να δεσουν και μιλαω για νανο μπεργκ μεντες σιντερφελντ πρανιτς ακομα και ο πετριτς! εδω ενας διαμαντιδης εμεινε και ενας φωτσης!! ποσο σιγουρο ειναι οτι γιανκοβιτς παπας βενζεκοφ και οποιος αλλος δεν ξερω θα μπορεσουν φετος να σηκωσουν την υψηστη αυτη φανελα σε ελλαδα και ευρωπη..? και μαλιστα χωρις να τα καψουμε τα παιδια? γιατι αλλες απιτησεις εχεις στον ποδοσφαιρικο παναθηναικο και αλλες στον 6 φορες πρωταθλητη ευρωπης και αιωνιο βιαστη της λουγκρας του πειραια! αν οι λογοι ειναι αλλοι και οχι τα φραγκα τοτε παω πασο αυτοι και ο προπονητης κατι παραπανω θα ξερουν εγω δεν ειμαι ειδικος..! μακαρι ολα να πανε καλα και να διαψευτουμε (ολοι οσοι ψιλογκρινιαζουμε τωρα ) ευχαριστα οπως αναφερει και το αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6asteros epivitoras13/6/14 4:40 μ.μ.

    ennoeitai oti tha stirixw tin omada file. tin agapaw kai ein panw apo olou kai th perimenw n dw to apotelesma elpizwntas g to kalutero. alla exoume kai to dikaiwma na kritikaroume( xwris akrotites fusika kai vrisies) opws kai n xei stirizoume panathinaikos bc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου