Δ.Γιαννακόπουλος: "Θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ"


Δήλωσε πως θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, παραδέχτηκε πως το μπάσκετ που παίζαμε δεν ήταν ελκυστικό και χαμήλωσε τον πήχη -όπως είπε- χωρίς υποσχέσεις για τίτλους και Ευρωπαϊκά. Επανέλαβε πολλές φορές πως στόχος του είναι να ελληνοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ομάδα και να γίνει αυτό με πιτσιρικάδες που θα αποτελέσουν τον κόρμο του Παναθηναϊκό για την επόμενη δεκαετία. Με λίγα λόγια ό,τι έγινε ξεκίνησε να γίνεται από το καλοκαίρι του 2003.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του πως φεύγει από την θέση του προέδρου, δεν είναι τόσο σημαντική σαν είδηση.

Επίσης δύο προσωπικά σχόλια. Για πρώτη φορά μου έβγαζαν οι δηλώσεις τόσο ηρεμία και αυτό στα μάτια μου είναι πολύ καλό. Τώρα σχετικά με την κριτική που του γίνεται και το αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όσο περνάει ο χρόνος, είναι πως έχει δεχτεί άδικα μπόλικη από αυτήν. Απλά έτυχε να διαδεχτεί τους κορυφαίους παράγοντες που πέρασαν ποτέ από τον Ελληνικό αθλητισμό. Αλλά μην ξεχνάμε πως και ο Ιβάνοβιτς που ήρθε και οι παίκτες που έρχονται, δεν το κάνουν τζάμπα. Είναι εκεί και στάζει το μαρούλι. 

Ελπίζω από δω και στο εξής στα εξωαγωνιστικά να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του με τις πράξεις και τις δηλώσεις του.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε:

-την αλλαγή προπονητή: «Αν και πολλοί μας είχαν τελειωμένους, πήραμε τέσσερις τίτλους στη μεταβατική περίοδο. Σε κάποια πράγματα όμως που είχαμε θέσει βασικούς στόχους αποτύχαμε. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα έντονο ελληνικό στοιχείο με καλό θέαμα, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε και γι’ αυτό υπήρξε απομάκρυνση του κ. Πεδουλάκη. Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε, όπως κι εμείς. Ευχαριστούμε τον κ. Πεδουλάκη για όσα προσέφερε».

-το ρόλο του Φραγκίσκου Αλβέρτη: «Ο Φραγκίσκος όταν και όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτόν. Δικαιωθήκαμε με την επιλογή του, παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός ‘μίκρυνε’. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο Φραγκίσκος είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και φυσικά θα παραμείνει. Θα είναι τιμ μάνατζερ, παρών όπως πάντα και πιστός στον Παναθηναϊκό. Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι είναι και προπονητής. Με τις δικές μου γνώσεις είναι πετυχημένος, γύρισε την ψυχολογία στην ομάδα που ήταν το βασικό ζητούμενο και ο Φραγκίσκος είναι μετρ σε αυτό».

-την επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με σπουδαία δείγματα γραφής. Τα λένε όλα τα επιτεύγματά του. Θεωρούμε πως είναι κατάλληλος σε αυτό που επιθυμούμε, τη στροφή στην ελληνικότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός. Πιστεύω πολύ στην πειθαρχία και τον τρόπο λειτουργίας του κ. Ιβάνοβιτς, γι’ αυτό και ήταν η πρώτη μου επιλογή».

-τις μεταγραφές: «Για τα μεταγραφικά θα πρέπει να τα πείτε με τον κόουτς. Εγώ ουδέποτε ανακατεύτηκα στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι μόνες προσθήκες που έγιναν από τη διοίκηση ήταν ο Πινγκ Σανγκ και ο Τζέισον Καπόνο. Ο Αργύρης δεν ήθελε κάποια προσθήκη, αλλά θελήσαμε ως διοίκηση να κάνουμε ένα δώρο στην ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κ. Ιβάνοβιτς. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για νεαρούς Έλληνες και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας. Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, γιατί δεν άρεσαν πολλά πράγματα σε μένα, στον κόσμο και τον Τύπο. Μπορεί να σπάσουν και συμβόλαια. Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές».

-τις περιπτώσεις Καλάθη και Βουγιούκα: «Ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τους παίκτες που κοιτάμε, όπως και κάθε μεγάλος Έλληνας παίκτης. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα 12 Έλληνες παίκτες. Όμως δεν αποφασίζω εγώ. Μην ξεχνάμε πως έχουμε και δύο μεγάλα ταλέντα, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Διαμαντάκο. Ειδικά ο πρώτος θεωρώ πως μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι ο ηγέτης μας».

-τις ευρωπαϊκές βλέψεις: «Φτάσαμε δύο συνεχείς χρονιές από το Final Four. Δεν είναι απλό, αλλά σύνθετο το θέμα της πρόκρισης σε ένα Final Four. Εμείς ακόμη μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι προσωπικά πως ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Οι σχέσεις μας με την Ευρωλίγκα έχουν φτιάξει, όπως και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Είμαστε φιλόξενοι και συνεργάσιμοι, αλλά δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι».

-τα λάθη του: «Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη; Υπήρξαν στιγμές που ο ενθουσιασμός ή ο εκνευρισμός της στιγμής με έκαναν να πω πράγματα που δεν έπρεπε να πω, ειδικά on camera, όπως στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό. Το έχω μετανιώσει. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη».

-τη σχέση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Όταν ανέλαβα την ΚΑΕ, έλεγα πόσο θετική ήταν η παρουσία των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ. Μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου μού επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τους τίτλους μας μιλώντας για διαιτησία και παρασκήνιο. Αυτοί επιτέθηκαν, όχι εγώ. Εγώ απλώς προασπίζομαι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Έχω κάθε διάθεση να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά για να γίνει αυτό με τους κ. Αγγελόπουλος θα πρέπει να πάρουν πίσω όσα είπαν για μένα και να ζητήσουν συγγνώμη».

-το πώς θα λυθεί η διαμάχη με τους Αγγελόπουλους: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στο παρκέ και να μην πηγαίνει εκτός. Οι Αγγελόπουλοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Άρα δεν είναι στο δικό μου χέρι, αλλά στο δικό τους».

-την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου: «Σε αυτή τη διετία μου πετύχαμε πολλά και πείσαμε τους πάντες πως ο Παναθηναϊκός, υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να πετύχουμε. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι 365 μέρες με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα υπάρχει ένα διευρυμένο ΔΣ με έμπειρους ανθρώπους. Δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα υπάρχει ένα ΔΣ που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αγαπάνε και ξέρουν να τρέχουν το σύλλογο. Σε λίγες μέρες θα μπορώ να σας το ανακοινώσω».

-το αν οι τίτλοι είναι αυτοσκοπός δεδομένης της ανανέωσης: «Όταν χτίζεις, για να μη χτίσεις στην άμμο, πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου σε μια νέα προσπάθεια. Θέλω να δω μια ομάδα με ομοιογένεια, που θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αυτοσκοπός δεν θα είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον. Όμως δεν υπάρχει κανένας που να κερδίζει και να μην πανηγυρίζει».

-το προπονητικό τιμ: «Αυτές τις ημέρες θα κάτσουμε να δούμε για το προπονητικό τιμ. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας κύριος, τον ευχαριστώ για αυτά που πετύχαμε με τον κ. Μανωλόπουλο και τον κ. Αλβέρτη. Όμως δεν αποφασίζω εγώ για το νέο τεχνικό τιμ».

-το πώς θα λυθεί η διαμάχη με τους Αγγελόπουλους: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στο παρκέ και να μην πηγαίνει εκτός. Οι Αγγελόπουλοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Άρα δεν είναι στο δικό μου χέρι, αλλά στο δικό τους».

-το αν θα μπορούσε να πείσει τον Διαμαντίδη να ξαναπαίξει στην Εθνική: «Είναι θέμα του Δημήτρη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του».

-το θέμα της δημοσιοποίησης των συμβολαίων: «Συνεχίζουμε σαν οικογένεια να μην έχουμε διώξει κανέναν υπάλληλο και να μην έχουμε κάνει καμία μείωση αποδοχών. Βεβαίως και είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Εγώ ξέρω πως όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί. Αυτό είναι θέμα περισσότερο του ΕΣΑΚΕ παρά δικό μας». 

Σχόλια