Συνέντευξη τύπου Ηλία Μιχαλαριά

Σήμερα το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς κάνοντας ένα απολογισμό για την φετινή χρονιά, μια χρονιά που είχε την ιδιαιτερότητα η διοίκηση να ασκείται από τους οπαδούς.



Πέρα από το χρέος που είχε ξαναναφερθεί ότι φτάνει στα 3.000.000 ευρώ, αυτό που μου έκανε εντύπωση αφενός ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε ο Ερασιτέχνης την εποχή του Θανάση Γιαννακόπουλου καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την έλλειψη οργάνωσης, και αφετέρου το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκπροσώπηση όχι μόνο σε ομοσπονδίες αλλά ακόμα και σε δικαστικές υποθέσεις. Αναλυτικά το τι δήλωσε ο κύριος Μιχαλαριάς:

«Αναλάβαμε στις 9/7/13 ένα δύσκολο έργο, το οποίο όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πιο δύσκολο. Είχαμε τεράστιο οργανωτικό πρόβλημα, όχι οικονομικό. Για να λύσεις το οικονομικό πρέπει να λύσεις το οργανωτικό. Ακόμα και στο λογιστήριο υπήρχε πρόβλημα. Το λογιστήριο δουλεύει υπολογιστή με λογισμικό με MSDOS, χρειάστηκε να φτιάξουμε την οργάνωση του συλλόγου και μετά στην αποπληρωμή των χρεών. Ευχαριστώ τους υπάλληλους του συλλόγου όλους οι οποίοι έχουν κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες και με δικό τους οικονομικό κόστος, τις ξέρω και τις εκτιμώ και αν δεν ήταν αυτοί ο σύλλογος θα είχε πεθάνει. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν φταίνε αυτοί για το οργανωτικό χάος. Φταίνε όλες μας οι διοικήσεις και εμείς γιατί παρασυρόμαστε από την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό βάζουμε στην άκρη κάποια θέματα και κάποιες διαδικασίες. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, από την συνεχή μας εμπειρία με τον σύλλογο».

«Σε ευρωπαϊκά πρότυπα»

«Θέλουμε να χτίσουμε έναν Παναθηναϊκό σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Ξαναλέω πως και λεφτά να είχαμε για να πληρώσουμε τα χρέη πάλι θα κάναμε γκάφες γιατί δεν υπάρχει οργάνωση. Καταρχήν δεν είχαμε νομική υποστήριξη στον Ερασιτέχνη και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Γιάννη Κοτσίρη ο οποίος αφιλοκερδώς παρίσταται σε όλες τις δίκες. Φανταστείτε ότι έβγαιναν νέα χρέη επειδή στα δικαστήρια δεν είχαμε δικηγόρο και αναρωτιόμασταν σε μερικές περιπτώσεις γιατί δεν κάναμε έφεση σε αποφάσεις και μας λέγανε ότι δεν υπήρχε κάποιος για να κάνει. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον νομική εκπροσώπηση, κάτι που δεν είχε και το κάνει χωρίς οικονομική αμοιβή. Θέλω να πω για τον εθελοντισμό που υπάρχει στον Ερασιτέχνη που στηρίζεται πάνω του. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού εθελοντικά έχουν βοηθήσει σε άπειρα πράγματα».

Για τα οικονομικά προβλήματα: «Οικονομικά προβλήματα υπάρχουν πάρα πολλά. Ένα πράγμα που είχαμε πει σαν διοίκηση και δυστυχώς δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα είναι τον οικονομικό έλεγχο και την απόδοση ας το πούμε των ευθυνών. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε καθαρή εικόνα πως και πότε ήρθαν τα χρέη. Φτάσαμε από το σημείο να έχουμε 1 υπολογιστή, πλέον έχουμε υπολογιστές σχεδόν σε όλα τα σημεία που υπάρχουν ακαδημίες του Παναθηναϊκού (ΟΑΚΑ, Λεωφόρος, Σχολές Ζηρίδη κλπ) που καταγράφουν τα έσοδα του συλλόγου από τις ακαδημίες. Από το ένα άκρο φτάσαμε στο άλλο. Εκεί που δεν είχαμε καν υπολογιστές τώρα προσπαθούμε να οργανωθούμε, δεν είναι εύκολο για αυτό έχουμε μείνει λίγο πίσω στον έλεγχο. Μας πιέζει το τώρα να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να βάλουμε σε μια σειρά όλα τα έσοδα-έξοδα σε μία ροή.

Πιο παλιά υπήρχε ένα περίεργο σύστημα στον Παναθηναϊκό, την εποχή του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου. Παλιά μαζεύονταν οι έφοροι των τμημάτων έκαναν τους υπολογισμούς τους σε χαρτί και μετά τα όποια έξοδα μαζεύονταν τα πλήρωνε ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος. Είναι άρρωστος Παναθηναϊκός και τα πλήρωνε όλα, και θέλω να τονίσω πως ο κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν άφησε κανένα χρέος, το χρέος ήταν 0. Η μεγαλύτερη ζημιά δημιουργήθηκε μετά την εποχή του κ. Γιαννακόπουλου (2009-2010), ενώ είχαμε ρεκόρ εισπράξεων από την ΠΑΕ, στον Ερασιτέχνη δημιουργήθηκε χρέος πάνω από 2 εκατομμύρια. Δεν μπορούμε ακόμα να συγκεκριμενοποιήσουμε το μέγεθος του χρέους».

Για την ανδρική ομάδα: «Η αντρική ομάδα βόλεϊ μετά τις 11 ήττες κατάφερε να ορθοποδήσει και για 1 σετ έχασε το δικαίωμα να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρώπη και να μπει στα πλέι άουτ. Πρόπερσι η ομάδα σώθηκε την τελευταία μέρα μετά το παιχνίδι με την ΕΑΠ στο Παγκράτι, πέρυσι βαθμολογικά ήμασταν στην Α2 χωρίς αυτό να σημαίνει πως άδικα σωθήκαμε. Όταν οι ομάδες κάνανε μεταγραφές, εμείς ξεπληρώναμε χρέη, τα οποία μπορούσαμε να είχαμε δώσει για παίχτες. Δεν σωθήκαμε στα χαρτιά, άρα σωστά μείναμε στην κατηγορία. Φέτος δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι άουτ είχαμε σωθεί. Θεωρώ ότι ήταν μια καλή χρονιά, δεν λέω πετυχημένη. Στόχος μας ήταν να σωθούμε και τα καταφέραμε. Θέλω να πω και κάτι, καθώς δεν είχαμε πει τίποτα για τους αγώνες με την Παναχαϊκή. Πραγματικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ντροπή του αθλητισμού. Θα έπρεπε επιτέλους κάποιος να κάνει κάτι, δεν γίνεται τόσα χρόνια να έχει τέτοια συμπεριφορά στα γήπεδα και να μην γίνεται τίποτα, να μην έχει τιμωρηθεί. Είναι άδικο για τις υπόλοιπες ομάδες να προκαλούνται τόσο προκλητικά από αυτόν τον αθλητή. Δεν είπαμε τίποτα γιατι εμείς έχουμε συναίσθηση της δύναμης του συλλόγου και του τι μπορεί να προκαλέσει κάποιες δηλώσεις. Συνειδητά δεν είπαμε τίποτα, μας κατηγόρησαν μέχρι και για αδυναμία για αυτό το πράγμα. Ούτε για τα επεισόδια στην Πάτρα μιλήσαμε, για τίποτα», είπε αρχικά ο κ. Μιχαλαριάς για να συνεχίσει ευχαριστώντας τους παίχτες και το τεχνικό τιμ για την προσπάθεια τους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίχτες και το τεχνικό τιμ και θέλω να σας πω μία δήλωση που έκανε ο κ. Κάσαρης. Στο τέλος της χρονιάς ευχαρίστησε τους παίχτες για τον πρώτο γύρο και όχι για τον δεύτερο, και έχει δίκιο. Όλοι κράτησαν την συνοχή τους, παρόλο που είχαν 11 ήττες, έμειναν ενωμένοι, χαμηλά το κεφάλι και συνέχισαν την προσπάθεια. Άκουσαν τον νέο προπονητή, τον κ. Καλμαζίδη τον οποίο και αυτόν πρέπει να ευχαριστήσουμε, για το ήθος του, την εργατικότητα του και όλο αυτό που έδωσε στον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίχτες ακριβώς γιατί έμειναν ενωμένοι την δύσκολη στιγμή».

Για τον Γιάννη Καλμαζίδη: «Θέλουμε την παραμονή του κ. Καλμαζίδη, δεν έχουμε τίποτα ανακοινώσιμο, υπάρχουν συζητήσεις. Ξέρουμε ότι θέλει να παραμείνει σε μας και προσπαθούμε να βρούμε την λύση στα εμπόδια που υπάρχουν. Θα δούμε».

Για την γυναικεία ομάδα: «Μπορώ να σας πω ότι θα μείνει ο Κ. Ρούσηςει ο Κ. Ρούσης στην γυναικεία ομάδα. Ένας εξαιρετικά πετυχημένος προπονητής και άνθρωπος. Η ομάδα έκανε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, τερμάτισε 3η με χαμηλότερο μπάτζετ από άλλες ομάδες. Τα κορίτσια και ο προπονητής είναι στεναχωρημένοι γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ή σε κάποιον αγώνα με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Εμείς τους στηρίζουμε, συνεχίζουμε τις προσπάθειες και πιστεύουμε ότι του χρόνου η ομάδα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Τάκη Μαλακατέ ο οποίος σαν αφανής εργάτης δούλεψε πάρα πολύ για το τμήμα γυναικών βόλεϊ. Επίσης ένα ευχαριστώ για την ενίσχυση που έκανε την οικονομική, ένα παιδί που βοήθησε παρόλο που έχει ένα πρόβλημα δεν θα πω τι, τον Τάσο Παπαδόπουλο, δεν τον ξέρετε οι περισσότεροι αλλά εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω για την βοήθεια του στο γυναικείο βόλεϊ και τον Παναθηναϊκό».

Για το πόλο ανδρών: «Το πόλο το οποίο θεωρώ ότι είχε μια πολύ καλή χρονιά. Βάλαμε την ομάδα στις ράγιες και πήρε την τρίτη θέση σε ένα άθλημα που με εξαίρεση τις εξωαγωνιστικές δυσκολίες που υπάρχουν, κατακτήσαμε τη θέση που είχαμε στόχο. Λίγο μας στεναχώρησε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο λόγω του ατυχούς αποτελέσματος που είχαμε στον προημιτελικό. Θεωρώ πως και του χρόνου η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική. Ευχαριστώ τον κ. Ζώτο και τον προπονητή κ. Λούδη, όπως επίσης και έναν αφανή ήρωα τον κ. Καρλάφτη».

Για το μπάσκετ γυναικών: «Δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη η χρονιά. Δεν τα καταφέραμε. Στο Κύπελλο χάσαμε στο τελευταίο καλάθι από μια ομάδα με ίδιο μπάτζετ με εμάς. Ευχαριστώ τη Γιασεμή Σαμαντούρα είναι ένας θρύλος του Παναθηναϊκού. Έχω προσωπική σχέση μαζί της και την αγαπάω πάρα πολύ. Έφερε ήθος, αγωνιστικότητα, αξίες στο τμήμα. Έναν άνθρωπο που εφάρμοσε τη μαχητική ψυχή στο ακέραιο. Ανακοινώνω επίσημα ότι χωρίζουν φιλικά οι δρόμοι μας έτσι όπως ήμασταν πάντα ενωμένοι σαν μια γροθιά και της εύχομαι καλή επιτυχία όπου κι αν πάει. Τέλος, αν και δεν έχουμε υπογράψει σας γνωστοποιώ ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Πέτρο Πρέκα. Ταιριάζει με τις αρχές μας και μπορει να συνεχίσει πολύ δυνατά το έργο της Γιασεμής».

Για την πυγμαχία: «Φτιάξαμε σύγχρονο, νέο γυμναστήριο και ήδη αριθμούμε τρία τμήματα! Γίνεται `μάχη'. Έχει οργανωθεί πάρα πολύ το τμήμα. Πήραμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας. Μεγάλος στόχος είναι να πάμε ακόμα πιο ψηλά και να διοργανώσουμε τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα Α' κατηγορίας στον στο Τάφο του Ινδού».

Για την πάλη: «Πήραμε το πρωτάθλημα. Αναδιαμορφώθηκε το γυμναστήριο ενώ στηρίζουμε τους παλαιστές μας και σε ορισμένες ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τα τμήματα τοξοβολίας και σκοποβολής: «Στην τοξοβολία και σκοποβολή συνεχίζουμε τις προπονήσεις. Καταλάβαμε τη 4η θέση στο πυροβόλο όπλο και σε λίγες εβδομάδες θα εγκαινιάσουμε το κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων στη Θύρα 14».

Για την κολύμβηση και γενικά τον υγρό στίβο: «Οι ακαδημίες της κολύμβησης απαριθμούν πάνω από 800 παιδιά ενώ πολύ καλά πήγε και η συνεργασία στα εκπαιδευτήρια της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Οι καταδύσεις πάνε εξαιρετικά και έχουν φέρει επιτυχίες στο Σύλλογο».

Για το πινγκ πονγκ: «Η ανδρική ομάδα ανέβηκε στην Α2. Οι γυναίκες δεν μπόρεσαν φέτος. Του χρόνου θέλουμε να πάμε καλύτερα και να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία».

Για το στίβο: «Ο στίβος μας πληγώνει. Είναι ιστορικό τμήμα και θέλουμε να το αναπτύξουμε τόσο με τον έφορο κ. Μόσχο και με τη βοήθεια του αρχιπροπονητή κ. Κουρέλλου».

Για την άρση βαρών: «Έχουμε ψήφο πάλι στην Ομοσπονδία και μια πολύ όμορφη και αναδιαμορφωμένη αίθουσα».

Για τα νέα τμήματα: «Ράγκμπι, χόκεϊ και μπέιζμπολ δεν επιβαρύνουν τον Ερασιτέχνη και δείχνουν ότι έχουν δυναμική».

Για τα προβλήματα με τις εγκαταστάσεις στον Αγ. Κοσμά: «Εγω πρότεινα στον κ. Ανδριανό να πάνε όλα τα τμήματα από τον Άγιο Κοσμά στον Βοτανικό γιατί ο Παναθηναϊκός δεν πάει ποτέ εκεί».

Για τις Ομοσπονδίες: «Υπάρχουν προβλήματα με τις Ομοσπονδίες στο χόκεϊ και το ράγκμπι. Δεν έχουμε πάρει ευρώ από την πολιτεία εμείς. Έχουμε πάρει από τον ΟΠΑΠ μέσω της Λίγκας και όχι εμείς αλλά οι διακανονισμοί. Οι Ομοσπονδίες είναι σε κακή κατάσταση. Και εκεί κάνουμε μεγάλες προσπάθειες».

Για το γηπεδικό: «Έχουν γίνει επαφές. Έχουμε μιλήσει με όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Το γήπεδο είναι του Παναθηναϊκού Α.Ο, όποιος πολιτικός θεωρεί ότι δεν είναι το γήπεδο του Π.Α.Ο, και θεωρεί ότι η λύση είναι η διπλή ανάπλαση είναι απέναντί μας. Το γήπεδο ανήκει ουσιαστικά -όχι τυπικά- στον Ερασιτέχνη. Κανείς δεν θα το κουνήσει. Θα έρθουμε σε κόντρα αναπόφευκτα, όταν γίνει και το κτηματολόγιο. Όποιο κόμμα-σχηματισμός είναι ενάντια σε αυτό θα είναι απέναντί μας».

Για το Παναθηναϊκό Κίνημα: «Ο Παναθηναϊκός στηρίζει το Παναθηναϊκό Κίνημα. Υπάρχουν στο κίνημα αθλητές, έφοροι και προπονητές του Συλλόγου. Το σημαντικό για εμάς είναι να έχει ο Παναθηναϊκό λόγο στα κέντρα αποφάσεων. Το ΠΑΝΚΙ έχει αναδείξει το θέμα της Λεωφόρου, έχει αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων. Εφόσον έχει γίνει όλη η διεργασία από το Κίνημα πρώτα, το συζητάνε και τα άλλα κόμματα. Το ΠΑΝ.ΚΙ θα είναι μεγάλη έκπληξη για το Δήμα και τη Ευρωβουλή».

Για τους σχηματισμούς που ισχυρίζονται ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο: «Οι άνθρωποι που λένε ότι το γήπεδο ανήκει στο Δήμο, όπως ο κύριος Καμίνης, ο κύριος Κακλαμάνης, ο κύριος Σακελλαρίδης είναι απέναντί μας. Απλά και ξεκάθαρα. Εμείς ξέρουμε ότι το ΠΑΝ. ΚΙ είναι το μόνο που λέει ότι το γήπεδο ανήκει στο Π.Α.Ο και εμείς αυτό στηρίζουμε. Πάντα θέλαμε γήπεδο στη Λεωφόρο. Εκεί είναι η καρδιά του Ομίλου».

Για τη Διπλή Ανάπλαση: «Δε θέλουμε τη διπλή ανάπλαση, αλλά αν είναι νόμος και το σεβόμαστε. Εμείς θέλουμε να καταργηθεί ο νόμος της διπλής ανάπλασης. Στη διπλή ανάπλαση παίχτηκε παιχνίδι στην πλάτη του Π.Α.Ο. για να πάρουν τη γη τζάμπα. Αυτή η περιοχή θα έχει οικονομική δραστηριότητα. Εμείς θα ζητήσουμε κατάργηση της διπλής ανάπλασης. Περιμένουμε την εκδίκαση του προεδρικού διατάγματος. Ο έγκριτος νομικός κ. Παραράς είναι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε.

Κάναμε επερώτηση για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας στη Βουλή, το οποίο άλλαξε με τις πιέσεις τις δικές μας και του Παναθηναϊκού Κινήματος. Δέχτηκαν όλες τις ρυθμίσεις που κάναμε».

Για την ανακατασκευή του γηπέδου και την επιχορήγηση: «Πέρα από την ανακατασκευή του γηπέδου θα γίνουν έργα και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Η επιχορήγηση πάει στον Ερασιτέχνη. Στον Παναθηναϊκό Α.Ο ανήκει το γήπεδο, οι ενέργειες φυσικά είναι του κ. Αλαφούζου. Όμως ο Όμιλος θα υπογράψει για την καλή αποπεράτωση του έργου. Τα χρήματα έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια και λεφτά για τα έργα είναι 70% για το γήπεδο του ποδοσφαίρου και 30% του Ερασιτέχνη. Τα έργα θα ξεκινήσουν Μάρτιο-Απρίλιο».

Για τις σχέσεις με ΠΑΕ και ΚΑΕ: «Παναθηναϊκός Α.Ο, ΠΑΕ και ΚΑΕ Π.Α.Ο είναι μια γροθιά. Υπάρχει συνεννόηση και τα προβλήματα λύνονται. Είμαστε ενωμένοι για το καλό του Π.Α.Ο».

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία
    συνέντευξη του κ. Μιχαλαριά για τα αθλήματα του Ερασιτέχνη. Πιστεύω ότι τα
    αθλήματα του Ερασιτέχνη κυρίως δε το βόλεϊ που μου αρέσει , θα πάνε πολύ καλά.



    Το μεγάλο βήμα ήταν η επιστροφή της ΠΑΕ στη Λεωφόρο. Αυτή
    ήταν μια κίνηση που θα αναπτύξει όλα τα αθλήματα του Παναθηναϊκού και θα
    ξανακάνει το σύλλογο μεγάλο.



    Το υποστηρίζω ένθερμα , ότι η Λεωφόρος είναι η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    του Παναθηναϊκού. Είναι , το DNA του
    συλλόγου. Εκεί άνθισε το τριφύλλι , εκεί ο κόσμος της ομάδας είδε τις
    μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του Παναθηναϊκού , εκεί διαμένει ο μεγαλύτερος όγκος φιλάθλων της ομάδας μας.



    Η περιοχή των Αμπελοκήπων , μαζί με την Κυψέλη και τα
    Εξάρχεια είναι μια ευρύτερη αθλητική κυψέλη που έχει ως βάση το γήπεδο
    Απόστολος Νικολαίδης. Κάτωθεν των κερκίδων του γηπέδου , υφίστανται κλειστοί
    βοηθητικοί χώροι που μπορούν να στεγάσουν δραστηριότητες του Ερασιτέχνη. Επίσης
    υπάρχει και η γύρω περιοχή , που βάση μιας απόφασης , ενός δημοτικού συμβουλίου
    , κάποια έκταση όπισθεν των σχολείων παραχωρήθηκε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
    για δημιουργία χώρων αντισφαίρισης.



    Έτσι όπως είχε γίνει ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια
    , _άσχετα αν οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίναμε , μαζί και ο
    υποφαινόμενος_, οδηγούταν σε μαρασμό.
    Παγιδευμένος στο ΟΑΚΑ , από τις συμφωνίες μεταξύ Πολιτείας και της τότε ηγεσίας
    της ΠΑΕ , ήταν αναγκασμένος να πληρώνει ένα τεράστιο ενοίκιο για να το κρατάει
    ανοικτό. Ενοίκιο 1,5 εκατομμύρια ευρώ που σιγά- σιγά , λόγω πιθανών μη
    καταβολών κάποιων ποσών , μετατρέπονταν σε δυσβάσταχτο χρέος. Μένοντας στο ΟΑΚΑ
    σε ένα τεράστιο αθλητικό χώρο , με
    μεγάλο κόστος συντήρησης και με μικρή
    ανταποδοτικότητα , ήταν βέβαιο ότι ο
    Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια θα γινόταν ομαδούλα της σειράς.



    Κέρδη δεν θα είχε , το κόστος ενοικίου και συντήρησης χώρων
    δεν υπερκάλυπτε τα έσοδα από τα διαφημιστικά σποτ και τα εισιτήρια , άρα αργά
    και σταθερά θα οδηγούνταν σε πλήρη απαξίωση ως
    ποδοσφαιρική ομάδα και σύλλογος. Ούτε κάποιος μεγάλος επιχειρηματίας , ή
    επενδυτής θα βρίσκονταν , γιατί μέχρι τότε η ομάδα μας δεν είχε κάποιο δικό της
    γήπεδο. Η μάλλον είχε δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι η Λεωφόρος ήταν
    ένα ερείπιο , μικρό και λειψό γήπεδο για τις ανάγκες της ομάδας. Πράγμα που
    επιμελώς καλλιεργούσαν οι τότε πρόεδροι
    της ΠΑΕ.



    Από την άλλη μεριά ο Ερασιτέχνης που είχε ως βάση την
    Λεωφόρο , ήταν πλήρως αποκομμένος από την ποδοσφαιρική ομάδα. Η πραγματικότητα
    είναι ότι , το ποδόσφαιρο τρέφει και τα άλλα αθλήματα. Όταν ο κόσμος πήγαινε
    στο ΟΑΚΑ (αυτός που πήγαινε) , που είναι σχετικά μακριά από το κέντρο της
    Αθήνας , ήταν δύσκολη οποιαδήποτε άλλη παρακολούθηση ομαδικού αθλήματος του
    συλλόγου , πλην του μπάσκετ που ήταν σχετικά κοντά. Επομένως , ο Ερασιτέχνης
    δεν είχε έσοδα από εισιτήρια και διαφημίσεις , λόγω του ότι οι μεγάλες
    αποστάσεις που θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος αποτελούσαν τροχοπέδη και συνεπώς και αυτός σιγά-σιγά θα οδηγούταν
    σε αφανισμό. Παρόλη την εξαιρετική προσπάθεια του κ. Μακρόπουλου να κρατήσει
    τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ζωντανό.



    Η χρονιά 2013 ήταν κομβική και σηματοδότησε την επιστροφή
    του Παναθηναϊκού στους τίτλους. Επιστροφή που φάνηκε με την αύξηση των
    εισιτηρίων στη Λεωφόρο κατά 1500 θεατές σε σχέση με αυτούς της περυσινής
    χρονιάς και το καταπληκτικό δέσιμο ομάδας – κόσμου. Μαζί με αυτό , το βόλεϊ
    ανδρών , που ειδικά φέτος θεωρήθηκε ως χρονιά υποβιβασμού , η ομάδα σώθηκε.
    Επίσης χάρη στην λειτουργία της Λεωφόρου ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δημιούργησε
    και άλλα τμήματα , όπως το τμήμα του ράγκμπι.



    Εν κατακλείδι , το τέλος της φετινής χρονιάς δείχνει ότι ο
    Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο πλάνο και του χρόνου :
    Εργατικότητα , ήθος , τιμιότητα . Είναι
    η χρονιά που πρέπει να κρατήσουμε αυτά που φτιάξαμε φέτος και να βάλουμε τις
    βάσεις για να γίνει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου