Τα σύμβολα δεν πέφτουν! ΠανΑΘΗΝΑϊκό Κίνημα για Λεωφόρο των ονείρων!


Αδέρφια μας Παναθηναϊκοί,

Νιώθουμε το χρέος μία μέρα πριν τις δημοτικές εκλογές, να εκφράσουμε την άποψή μας σαν Panathinaikos Supporters Abroad για ένα θέμα που απασχολεί όλους τους Παναθηναϊκούς τις τελευταίες εβδομάδες, που δεν είναι άλλο από το γηπεδικό ζήτημα που ανέδειξε το Παναθηναϊκό Κίνημα σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.


Θεωρούμε ότι η στιγμή αυτή είναι κομβικής σημασίας για την ιστορία του Συλλόγου και δεν σας κρύβουμε ότι αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να σας προσεγγίσουμε για ένα ευαίσθητο θέμα, όπως η ψήφος ενός πολίτη.

Αρχικά λοιπόν σκεφτήκαμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή για το γήπεδο της Λεωφόρου, αναφέροντας σημαντικά γεγονότα για την πόλη και το γήπεδο, όπως τον β’ παγκόσμιο, την αντιστασιακή δράση παραγόντων του Παναθηναϊκού, τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία κατά του γερμανικού ζυγού που ξεκίνησε από οπαδούς του Παναθηναϊκού από τη Λεωφόρο, την λειτουργία του πρώτου κλειστού γυμναστηρίου στην Ελλάδα, τον αποκαλούμενο «Τάφο του Ινδού» το 1959 και άλλα, τα οποία έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας (http://www.paoabroad.com/index.php/announcements/announcements/304-gipedo-mono-sti-leoforo).

Συνειδητοποιήσαμε όμως πως δεν θα ήταν η σωστή προσέγγιση.

Σωστή προσέγγιση αποφασίσαμε πως δεν θα ήταν ούτε να σας προβάλουμε τις αστείες ή ανύπαρκτες προτάσεις των άλλων υποψηφίων έναντι του Παναθηναϊκού Κινήματος και του υποψήφιου δημάρχου με αυτό, κύριου Νίκου Αβραμίδη, όπως επίσης δεν θα ήταν η σωστή προσέγγιση να προσπαθήσουμε να σας δώσουμε να καταλάβετε με ωμό τρόπο ότι με την ισχύουσα νομοθεσία, σε 4 χρόνια, τον Μάιο του 2018, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γκρεμίζεται από το κράτος και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος μαζί με όλα του τα τμήματα, μένει χωρίς στέγη. Μένει χωρίς σπίτι. Μένει χωρίς όραμα.

Βλέποντας παράλληλα τη χτεσινή παρουσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Παναθηναϊκού Κινήματος στο ραδιόφωνο της Θύρας 13, προσπαθούσαμε σκληρά να βρούμε τον πιο κατάλληλο τρόπο να μεταδώσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ακούγαμε πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και μας στεναχωρούσε που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα αυτιά όλων των φίλων του Συλλόγου μας.

Καθώς πέρασε η ώρα λοιπόν, στο studio μπήκε ο κύριος Ζαχαρίας Πιτυχούτης. Ακούγοντας λοιπόν τον μεγάλο άνθρωπο, κύριο Ζαχαρία Πιτυχούτη να μιλά (https://www.youtube.com/watch?v=duAPJyFOXd8), αντιληφθήκαμε ένα πολύ απλό πράγμα. Τα λόγια χρειάζεται να είναι απλά για να μεταδώσουν το χρώμα των συναισθημάτων μας.

Συγκινημένοι λοιπόν από την αγνότητα της αγάπης του κύριου Πιτυχούτη για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, σας απευθύνουμε τις παρακάτω σκέψεις μας.

Ο Παναθηναϊκός αδέρφια μας υπήρξε πρωτοπόρος και ανατρεπτικός καθόλη την ιστορία του. Οι άνθρωποι που τον φαντάστηκαν, τον δημιούργησαν και τον στελέχωσαν, υπήρξαν πρότυπα ανδρισμού, τιμιότητος, ηθικής και πάνω απ'όλα πρωτότυπης σκέψης!

Ο λαός του Παναθηναϊκού υπήρξε άξιος συνεχιστής της πρωτοπορίας του μεγάλου Απόστολου Νικολαΐδη και του αξεπέραστου Γιώργου Καλαφάτη. Και η μοίρα έφτασε να μας καλεί για ακόμα μία φορά να αποδείξουμε ότι είμαστε τα παιδιά αυτών των σπουδαίων ανδρών. Ότι είμαστε τα παιδιά της Λεωφόρου.

Φίλοι μας, το Παναθηναϊκό Κίνημα μας έχει πείσει για τις αγνές του προθέσεις. Μας έχει πείσει για τα ιδανικά για τα οποία μάχεται. Μας έχει πείσει για τις αρχές από τις οποίες διέπεται.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα είναι η πιο αγνή Παναθηναϊκή κίνηση που έχει γίνει ποτέ. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν είναι από απλοί φίλαθλοι και παράγοντες του Παναθηναϊκού, άνθρωποι των τεχνών όπως ο Άγγελος Διονυσίου, άνθρωποι των γραμμάτων όπως ο Αλέξανδρος Κιτροέφ, μέχρι και ζωντανοί θρύλοι για την ομάδα μας, όπως ο κύριος Πιτυχούτης, ο κύριος Στεφάνου και η Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Όλοι τους όμως είναι άνθρωποι που παρά τις διαφορετικές πολιτικές καταβολές τους, ενώθηκαν για έναν κοινό ιερό σκοπό. Τη συνέχιση των αξιών του Παναθηναϊκού μας.

Όλοι τους είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα με τον καθέναν και διάλεξαν να σταθούν απέναντι από το σάπιο πολιτικό σύστημα, παίρνοντας τις μοίρες τους στα χέρια τους.

Το παραπάνω μας θύμισε μία γνώριμη κατάσταση, περίπου δύο χρόνια πριν, όπου απλοί φίλαθλοι από όλες τις γωνιές του κόσμου, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, άνθρωποι με διαφορετικη κουλτούρα και νοοτροπία, ενώθηκαν για να σταθούν στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Και αυτοί οι άνθρωποι σήμερα ονομάζονται Panathinaikos Supporters Abroad και τους έχετε τιμήσει με την επιστοσύνη σας, στηρίζοντας έμπρακτα τον Παναθηναϊκό μας και αποδεικνύοντας πως ενωμένοι είμαστε ικανοί για όλα!

Η Ελλάδα φίλοι μας περνάει για χρόνια δύσκολες στιγμές, την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται καθημερινά. Επιζητείται πολιτική λύση για τα προβλήματα της χώρας, όμως δυστυχώς οι πολιτικοί στέκονται πολύ λίγοι μπροστά στις καταστάσεις που βιώνει ο Έλληνας πολίτης. Μάλιστα μία έκφραση που ακούγεται πολύ συχνά, είναι η «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας».

Μερικοί άνθρωποι χλευάζουν το Παναθηναϊκό Κίνημα που έχει ως κεντρική του πρόταση τη σωτηρία του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Άποψή μας όμως φίλοι μας, είναι πως ακόμα και με τις τόσες δυσκολίες, ακόμα και με τη σκληρή ανέχεια με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός, κάποια πράγματα δεν γίνεται ποτέ να του τα πάρουν. Και αυτά είναι τα σύμβολα της αξιοπρέπειας και των αξιών που προσπαθούν πολύ σκληρά ορισμένοι να σβήσουν από τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Τα σύμβολα που παραπέμπουν σε μία άλλη, ευγενέστερη εποχή, όπου ο κόσμος κάτω από μία σημαία, στεκόταν ενωμένος για το αδύνατο. Και είτε το πετύχαινε, είτε έπεφτε προσπαθώντας...

Αυτό είναι για μας η Λεωφόρος φίλοι μας. Ένα σύμβολο. Ένα σύμβολο ανεξαρτησίας, ένα σύμβολο υγείας, ένα σύμβολο δύναμης και μαχητικότητας, ένα σύμβολο τιμιότητας, που γαλούχησε γενιές και γενιές Παναθηναϊκών που κράτησαν τη φλόγα ζωντανή για 100 και πλέον χρόνια. Ένα παγκόσμιο σύμβολο Παναθηναϊκού πολιτισμού!

Καλούμε λοιπόν όλους τους Αθηναίους πολίτες, αλλά και τους πολίτες της επαρχίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τους Παναθηναϊκούς οπαδούς που πιστεύουν στα σύμβολα και στα ιδανικά του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, να στηρίξουν την προσπάθεια του Παναθηναϊκού Κινήματος, να σταθούν αρωγοί στην επιβίωση του μεγαλύτερου και ιστορικότερου Συλλόγου της χώρας και των αξιών που φέρει και να αποδείξουν για ακόμα μία φορά την πρωτοπορία και την ανεξαρτησία του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Ο λαός του Παναθηναϊκού μπορεί να γίνει ο ρυθμιστικός παράγοντας για την πόλη. Μπορεί να υψώσει για ακόμα μία φορά τον Όμιλο εκεί που του αξίζει.

Ο λαός του Παναθηναϊκού μπορεί να τιμήσει με την ψήφο του τα αδέρφια του, τους ενεργούς πολίτες που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, τους Παναθηναϊκούς που στέκονται μπροστά στην τεράστια προσπάθεια της διάσωσης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να φέρει την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που τόσο ανάγκη έχει η χώρα και που τόσο συζητείται.

Η Ιστορία αδέρφια μας καλεί! Οφείλουμε για τους προγόνους μας, για τα αδέρφια μας και τα παιδιά μας να απαντήσουμε!

Θα είμαστε για πάντα τα παιδιά της Λεωφόρου!

Ψήφο στο Παναθηναϊκό Κίνημα!


Panathinaikos Supporters Abroad


http://www.paoabroad.com/index.php/articles/greekarticles/328-panathinaiko-kinima-gipedo-sti-leoforo

Σχόλια