Eίστε βλάκες ή τους παριστάνετε;

Lifo

Κάθησα και διάβασα ένα κείμενο σχετικά με τα επεισόδια που συνέβησαν στην Τούμπα και δημοσιεύτηκε στο Lifo.gr από τον Δημήτρη Κυριαζή. Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να σχολιάσω ένα κείμενο που συγκρίνει γεγονότα με γενικότητες ώστε να περάσει την προπαγανδιστικό μήνυμα που θέλει και συν τοις άλλοις όταν ο αρθρογράφος είναι Ολυμπιακός. Αλλά βλέπετε όταν η πρροπαγάνδα λαμβάνει χώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα sites της Ελλάδας, δεν πρέπει να περνάει στο ντούκου.


Ο αρθρογράφος λοιπόν μπαίνει στην διαδικασία να συγκρίνει -υπό τον μανδύα της αντικειμενικότητας- τα επεισόδια που γίνανε στην Τούμπα με αυτά της Ριζούπολης το 2003 και του ΟΑΚΑ το 2012.

Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε ένα-ένα...

Ξεκινάει ο κ.Κυριαζής και γράφει...

"Αφού έχει κατασταλάξει αρκετά ο -όχι και τόσο έντονος- ορυμαγδός από το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ας τονίσουμε ένα σημείο που δεν έχει ειπωθεί από πολλούς. Καταρχάς, για μεγάλη μερίδα του οπαδικού κοινού στην Ελλάδα τα χθεσινά έκτροπα ήταν ένα payback για τη βραδιά που «όλοι καλύπταμε τον Κατσουράνη» το 2011, αλλά κυρίως για την «Ριζούπολη"

Τον ενημερώνουμε πως τα χθεσινά επεισόδια ήταν ένα...payback για όλα αυτά που έχει κάνει η ομάδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και κανένας δεν τιμωρεί διαχρονικά ούτε την διοίκηση της, ούτε τους παίκτες της, ούτε και τον κόσμο της. Ποια είναι όλα αυτά και όχι μόνο το ντέρμπι της ντροπής και η Ριζούυπολη, όπου δεν συμμετείχε σε καμία από αυτές ο Πάοκ; Φαντάζομαι θα τα ξέρει εκτός κι αν είναι τόσο βλάκας και μπήκε στην διαδικασία να γράψει τέτοιο κείμενο χωρίς να γνωρίζει ονόματα και πράγματα...

Συνεχίζουμε..

"Δεν έχει τόσο σημασία που οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν προλάβει να τα σπάσουν όλα στο ΟΑΚΑ διακόπτοντας το επόμενο ματς που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες."

Δεν έχει και τόση σημασία που δεν ακουμπήθηκε τρίχα από τους παίκτες του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με την Ριζούπολη και την Τούμπα, λόγω την ισχυρότατης αστυνομική δύναμης που υπήρχε και προκαλούσε ακόμη και γονείς με τα παιδιά τους στον σταθμό της Ειρήνης.

"Δεν έχει τόσο σημασία που η «Ριζούπολη» έγινε πριν από 11 χρόνια και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε σημείο προς σημείο για να δείξουμε ότι τα χθεσινά επεισόδια ήταν –τουλάχιστον- μία πίστα παραπάνω."

Ότι έγινε πριν 11 χρόνια σημαίνει πως διαγράφονται τα γεγονότα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά; Ξέρεις τι έγινε ή μήπως όχι και για αυτό δεν τα αναλύεις σημείο προς σημείο; Μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια των αντιπάλων, στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα, μπράβοι υπό τις ευλογίες της διοίκησης με μαχαίρια χτυπώντας και απειλώντας τους παίκτες; Είχαν βγει μαχαίρια πάνω από την φυσούνα και την σκίζανε ώστε να πετάνε τις πέτρες τους με την αστυνομία αρχικά απούσα, στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα;

"Δεν ήταν όμως αυτό, τα έκτροπα δηλαδή των οπαδών, το πιο σοκαριστικό σημείο της χθεσινής βραδιάς. Το πλέον πρωτόγνωρο ήταν η απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ προέδρου-προπονητή-ποδοσφαιριστών-οπαδών μιας ομάδας.   Οι δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη μετά το ματς κινήθηκαν στη λογική του "διδάξαμε ήθος". Κατανοητό, έτσι πρέπει να κινηθεί ένας «πολλά βαρύ» πρόεδρος. Ο προπονητής όμως; Το 2011 ο Βαλβέρδε είχε δηλώσει αηδιασμένος, το 2014 ο προπονητής του ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν βρήκε μισή λέξη για να καταδικάσει ό,τι είδε να εξελίσσεται μπροστά του επί 3,5 ώρες, δηλώνοντας αναρμόδιος για να μιλήσει «για αυτά τα πράγματα» αρχικά και μετέπειτα στη συνέντευξη Τύπου προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω στη συλλογιστική του διερωτώμενος γιατί συμβαίνουν «αυτά τα πράγματα» μόνο με μία ομάδα."

Αν υπήρχε απόλυτη εναρμόνιση προέδρου-ποδοσφαιριστή-προπονητή και οπαδών στην Τούμπα, τότε στην Ριζούπολη τι υπήρχε; Θες να στο αναλύσω κ.Κυριαζή ή θες να συνεχίσεις να παριστάνεις τον βλάκα; Στην Ριζούπολη βέβαια ήταν και η αστυνομία στο κόλπο με τον τότε διευθυντή της και υπεύθυνο της τάξης για εκείνο το ματς, να είναι εδώ και χρόνια υπάλληλος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Κόκκαλης, ο Προτάσοφ και οι παίκτες του Ολυμπιακού προφανώς στα μάτια τα δικά σου, ένιωθαν ντροπιασμένοι με όσαν είχαν γίνει στην Ριζούπολη, απλά εμάς 11 χρόνια μετά ακόμη μας διαφεύγουν οι δηλώσεις μετάνοιας τους..

"Ας περάσουμε και στους ποδοσφαιριστές. Ό,τι και να έγινε στη Ριζούπολη, στο Καραϊσκάκης, στο ΟΑΚΑ τα τελευταία χρόνια, οι παίκτες είχαν καταφέρει να κρατήσουν ένα επίπεδο, τουλάχιστον οι Έλληνες μεταξύ τους. Στο τέλος του ματς ο Γλύκος, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ενώ έχουν εισβάλει στο χώρο εκατοντάδες οπαδοί που βαράνε ό,τι κόκκινο βλέπουν μπροστά τους, ενώ οι «συνάδελφοι» του από τον Ολυμπιακό παίζουν μποξ για να καταφέρουν να μπουν στη φυσούνα μόλις λίγα μέτρα μακριά του, αυτός πανηγυρίζει εκστασιασμένος τη νίκη της ομάδας του με άλλους οπαδούς δίπλα στη φυσούνα. Λίγα μέτρα μακριά."

Στην Ριζούπολη οι παίκτες του Ολυμπιακού κρατήσαν τόσο επίπεδο με μπροστάρηδες τον Άντζα και τον Ελευθερόπουλο να δηλώνει καυλωμένος (υπάρχει και σε video αν θες να στο στείλουμε) την ίδια στιγμή που οι παίκτες μας έτρεχαν να μπουν στα αποδυτήρια για να μην φάνε κι άλλες από τους επιστήμονες.

"  Η Θύρα 7,13,21,4 κτλ είναι ομοσπονδίες συμμοριών με ανεξάρτητα τοπικά παραρτήματα που υποθάλπουν λογής-λογής εγκληματίες. Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά οι περισσότεροι σύνδεσμοι λειτουργούν με αυτή τη λογική. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι κίτρινοι είναι χειρότεροι από τους πράσινους ή τους κόκκινους, μιλάμε απλά για συμμορίες.   Τα υγιή όμως τμήματα της κερκίδας είναι η πλειοψηφία στο γήπεδο. Οι περισσότεροι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν επιδεικτικά μετά τη λήξη του περυσινού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Αστέρα Τρίπολης, δίχως να παρακολουθήσουν την απονομή καθώς θεώρησαν ότι η αντίπαλη ομάδα αδικήθηκε κατάφωρα.    Πολλοί φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν προτάσσουν τη σωτηρία της ομάδας τους και καταδικάζουν τις μεθόδους που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ήδη ο Δημήτρης Μελισσανίδης.   Η «σιωπηρή πλειοψηφία» όμως δεν μπορεί να επιτύχει το παραμικρό απέναντι σε μια τέτοιου είδους εναρμόνιση μεταξύ όλων των υπόλοιπων τμημάτων μιας ομάδας."

Σε όλους τους οργανωμένους υπάρχουν και κακοποιά στοιχεία. Όμως στην 13 δεν υπάρχουν δολοφόνοι που έχουν αφαιρέσει ζωές και τους κάνουμε και σημαία μας. Σε περίπτωση που κι αυτό σου ξεφεύγει. Μιλάς όμως για υγιή τμήματα... φαντάζομαι εσύ δεν θα ανήκεις σε αυτά, όταν τα μισά σου tweets είναι για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό...

Και μιας και έγινε αναφορά στα tweets...τώρα καταλάβαμε πόσο υγιής φίλαθλος είσαι με την αγαπημένη Ριζούπολη...



Τελικά δεν μας είπες.. κάνεις τον βλάκα ή είσαι; Ή γενικά εκεί στο lifo που ανεβάζετε άρθρα που ωραιοποιούυν αλλά επεισόδια, είστε βλάκες ή τους παριστάνετε;

Σχόλια