Πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο


Όταν τον Ιανουάριο ολοκληρωνόταν ο πρώτος γύρος και παρατηρούσε κανείς την βαθμολογία θα τον έπιανε απελπισία. Τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα με συγκομιδή ενός βαθμού, και με τις προπορευόμενες ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση 10 και 11 βαθμών. Όλα προμήνυαν άμεσος υποβιβασμός στην Α2 και το μέλλον αβέβαιο.
Από το ναδίρ στο ζενίθ με ένα δεύτερο γύρο εκπληκτικό όπου για ένα σετ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμα και αυτή η διαδικασία των πλει-άουτ. Τέλος καλό όλα καλά και χθες με την νίκη επί της Παναχαικής "κλείδωσε" η παραμονή στην κατηγορία και πλέον θα μπορέσει η διοίκηση να κάνει τα πλάνα ενόψει της νέας σεζόν.


Σίγουρα πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι η παραμονή του Γιάννη Καλμαζίδη. Ο άνθρωπος κατάφερε να μετατρέψει μια ομάδα που έτρεμαν τα πόδια της όταν έφτανε στο τέλος των σετ και έχανε τα αυγά και τα πασχάλια να τρώει σίδερα σε όλα τα σετ και να γυρίζει διαφορές που ήταν κατά της. Η ψυχολογία ειδικά στο βόλεϊ παίζει σπουδαίο ρόλο και τρανύτερο παράδειγμα από τους Μουρ και Αμορόζο δεν υπάρχει.

Βέβαια το μεγάλο "αγκάθι"  των χρεών παραμένει και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει η διοίκηση να βρει τον τρόπο να κάνει μετεγγραφές. Μακάρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που έβαλε και αυτός το χεράκι του για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα με την προσθήκη του Γκάλιτς που προσέφερε τα μέγιστα αλλά και άλλοι επιχειρηματίες να στηρίξουν αυτό το τμήμα.

Το αξίζει και ο κόσμος που αυτά τα τρία χρόνια που η ομάδα παλεύει για την παραμονή της είναι εκεί την στηρίζει, όταν σε άλλες ομάδες που πηγαίνουν για πρωτάθλημα έχουν πολύ λιγότερο κόσμο. Εύχομαι αυτή η ψυχοβγαλτική τριετία που περάσαμε να είναι η απαρχή για κάτι καλύτερο που θα ξαναφέρει το τμήμα εκεί που του ανήκει.

Βέβαια θα πει κάποιος ότι τα ίδια λέγαμε και μετά τους αγώνες μπαράζ με την ΕΑ Πατρών αλλά καταλήξαμε την επόμενη χρονιά ουσιαστικά να πέσουμε αλλά χάρις στον Ηρακλή σωθήκαμε. Όμως θεωρώ ότι τα παιδιά που τρέχουν το τμήμα θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να καταστρώσουν τα πλάνα τους και να θέσουν τις βάσεις για κάτι καλό.     

  

Σχόλια